Komentáře

Zpět na článek

Věci veřejné manipulují s čísly a maskují tak svůj propadák

7 komentářů

betanovakova
18. října 2010 • 12:04
Ráda jsem četla jeho rozhovory v MFD, ale po jeho příchodu do Reflexu, kde se stal expertem na hnojometství proti VV, začínám o kvalitě jeho práce pochybovat. Takovéhle články nejsou ani v Blesku. Informační hodnota nula, text spočívá v prezentování názoru autora na osobu, která mu je evidentně dlouhou dobu nesympatická.
rebe
18. října 2010 • 00:28
prohlásil nejenom to, že VV získaly ve volbách více hlasů oproti minulosti o 2000% (otázky V.M.), ale i to, že pro každou stranu je lepší, když získá ve volbách méně hlasů - což je teda opravdu politické novátorství. Mám však obavy, že svět nepochopí myšlenku našeho myslitele Radka.
Také jsem se nějak početně nedopracoval k těm 2000%. Mají málo přes 300 zvolených zastupitelů. I kdyby vloni němely žádného, pořád to nějak není 2000%.
O jeho důrazu na to, že VV rezignuje v případě neodvolání pí. Vesecké do voleb nemluvě!
Mám obavy, že - volně cituji klasika: "O pravdivosti informací páně Radka Johna by se dalo s úspěchem pochybovat." Nakonec vlastně tento nedělá politickou práci, ale pouze neustále vysvětluje proč něco, co slíbil, neudělal, proč něco, co řekl, neplatí, proč .....
Možná by bylo fajn, kdyby třeba Reflex zaznamenával výroky a reakce pana Johna. Za takové dva roky by to mohla být zajímavá kniha.
No a potom náš pan politik Radek vysvětluje, proč
vavrjan
17. října 2010 • 21:02
Pan předseda VV je skutečně exot. Ta fotka v úvodu ho skutečně vystihuje. Chocholoušek by po něm šáhnul. Ty jeho kecy dnes před kamerou byly opravdu ubohý. Ten v té vládě nemá skutečně co dělat. Škoda, že ho nechtějí nazpět do NOVY tam sice také často kecal, ale tam se to od něho jako očekávalo.Chudáci policajti kteří musí sloužit každou chvíli pod jiným( aš na vyjimky) exotem
tomik999
17. října 2010 • 13:10
Jen bych dodal, že v TOPce je i spousta lidovců, prostě taková směs převážně pravicových politiků, kteří se neprosadili ve svých původních stranách.
obcan789
17. října 2010 • 12:52
A pane autore, čím jsou ta čísla zmanipulovaná??? To jste nám zapomněl objasnit.
Krom toho TOP09 je sice právně stranou novou, ale tvoří jí odpadlíci z především z ODS, takže vlastně rovnou získala senátory a starosty apod. Takže co je na tom překvapujícího?
To je přeci úplně nesrovnatelné !!!
rebe
18. října 2010 • 00:35
Ti odpadlíci z ODS byli především z KDU-ČSL. Nějak se Vám to pomotalo. Voni taky ti redaktoři používají tolik cizích slov......
O číslech"
VV získaly 0,2% všech mandátů - což je něco přes 300 židlí.
R. John tvrdí, že oproti minulým volbám získaly VV něco přes 300 židlí, což je o 2000% více!
Tomu se říká manipulace. (Já vím, to slovo je zase těžké)
sendyman
18. října 2010 • 13:28
V minulých volbách bylo za VV zvoleno na P1 a P5 (jejich "domovských" obvodech, dál jsem "nepátral" a jinde snad ani nekandidovaly) celkem 10 zastupitelů. Připusťme, že (což není neobvyklý jev) v průběhu období k nim "přestoupilo" (nejen v Praze, klidně kdekoliv v republice) dalších 5 zastupitelů z jiných stran (je to ze 60.000 mandátů nemožné číslo?). dohromady tedy 15. Jako celek, tj. výchozích 100%. 1% z 15 je 0,15 židle. 2.000% je.... poraďte, kolik byste asi tak zhruba myslel?
Takže manipulátor je Buchert (ostatně, v případě VV celý Reflex) a Vy jste matematik (pokud to pro Vás není příliš těžké slovo...).