Komentáře

Zpět na článek

Václav Havel varuje před zhoubou civilizace

9 komentářů

panna
13. října 2010 • 11:40
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
robertos
13. října 2010 • 10:47
touhle politickou garniturou.Jak se zbavit politiků,zlodějů a lidí ,kteří parazitují na systému a využívají různých kliček, jak se dostat k penězům a ukrást je státu a lidem.Hrstce jak si říkají –vyvolených- nemusí tohle líbit ,protože systém ,který zneužívají ,jim dostatečně nabízí dost čachrů a po-legalizované zlodějny,nebo tunely různých firem ať, už státních nebo soukromých protože,když obyčejný člověk ,zrekapituluje svobodu a po více jak 20letech vidí ,že v politice a ve firmách jsou pořád jedni a ti samí zloději ,korumpové a převleč kabátníci,kteří vždy souhlasí jen tou zmiňovanou skupinou lidí ,kterým jde jen ve prospěch samotných a chlácholí se před vstupem do vyšších pater společnosti, jak pro lidi vše neudělají,aby byli spokojeni a ,že se jim zvýší před jejich vstupem životní úroveň, je už dávno otřepanou frází . A mám za to že těmhle… by se mělo šlápnout na kuří oko,aby si to dlouho pamatovali a i další generace ,kteří budou chtít být u moci nebo kormidla ,nějaké firmy,že nejsou tu sami pro sebe ,ale mají zodpovědnost za svojí práci ,jim svěřenou a taky ze z toho musí vyvodit důsledky pro ně samé,když něco špatně rozhodnou ať je to zaviněno úmyslně nebo neschopností a justice jsou aby je potrestali.Taky mají zodpovědnost za lidi ,kterých je ve státě většina a to jsou ti obyčejní lidé ,kteří na jejich rozhodování nejvíc doplácí.
panna
13. října 2010 • 11:50
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
simeklubor
13. října 2010 • 13:45
No, kamaráde, možná bys mohl nějak definovat svůj termín "obyčejnej člověk". Věřím, že bych se do tvý definice v pohodě vešel. Ale ujišťuju tě, že frustráty tvýho typu, volající po vojenskejch převratech a podobnejch hovadinách, považuju za ještě větší nebezpečí a zlo, než jsou všichni tuneláři a zloději, co po týhle zemi kdy běhali. Tak si za piš za uši, že "vás" 10 miliónu fak nejni. Ani omylem.
robertos
13. října 2010 • 10:45
Už je zapotřebí s tímhle bordelem v této republice,něco udělat a vidím to nejen v nespokojenosti obyčejných lidí ale i na internetu v oblasti vyjádření lidí na spokojenost fungování politických smyček.Fůra lidí by byla i spokojena se změnou politického vládnutí někteří podporují defenestraci ,ale chcete daleko jít hlouběji ,nejlépe nějaký puč ,ať¨už politický nebo vojenský.Protože je to neúnosné ,jak si ta Hrstka vyvolených zahrává s tou většinou obyčejných lidí a je nás přes 10milionu ,tak je to už masa a tahle masa může kdykoliv se jim nelíbí politici nebo šéfové v jejich rozhodnutí ,které většinou řeší jen je samotné v jejich prospěch a postihne to finančně tu většinu ,kteří se slepě podílí svými daněmi a různými penězi na to aby se měli tam na hoře dobře .Chce to změnu ,převrat v jakýkoliv podobě je lepší,než doplácet na bývalé veksláky ,tune­láře,­poli­tiky,­propuš­těné vězně ,kteří se naučily zneužít navolený systém,slepě zvolený lidmi a byl bych pro obnovu trestu smrti za tyhle zrádce republiky.Republika tvoří víc jak 10mi­l.oby­čejnýc­h.Nej­sem v žádný straně, píší jako nespokojený obyčejný občan ,který chodí do práce a snaží se vydělat peníze kde se dá ,abych uživil rodinu,kterou se vše citelně dotýká touto vládní politickou garniturou.
robertos
13. října 2010 • 10:45
Pozor vy bohatí a politici vás se to netýká, vy máte vždy nějaká vrátka otevřena ,oproti obyčejným lidem. Už je zapotřebí s tímhle bordelem v této republice,něco udělat a vidím to nejen v nespokojenosti obyčejných lidí ale i na internetu v oblasti vyjádření lidí na spokojenost fungování politických smyček.Fůra lidí by byla i spokojena se změnou politického vládnutí někteří podporují defenestraci ,ale chcete daleko jít hlouběji ,nejlépe nějaký puč ,ať¨už politický nebo vojenský.Protože je to neúnosné ,jak si ta Hrstka vyvolených zahrává s tou většinou obyčejných lidí a je nás přes 10milionu ,tak je to už masa a tahle masa může kdykoliv se jim nelíbí politici nebo šéfové v jejich rozhodnutí ,které většinou řeší jen je samotné v jejich prospěch a postihne to finančně tu většinu ,kteří se slepě podílí svými daněmi a různými penězi na to aby se měli tam na hoře dobře .Chce to změnu ,převrat v jakýkoliv podobě je lepší,než doplácet na bývalé veksláky ,tune­láře,­poli­tiky,­propuš­těné vězně ,kteří se naučily zneužít navolený systém,slepě zvolený lidmi a byl bych pro obnovu trestu smrti za tyhle zrádce republiky.Republika tvoří víc jak 10mi­l.oby­čejnýc­h.Nej­sem v žádný straně, píší jako nespokojený obyčejný občan ,který chodí do práce a snaží se vydělat peníze kde se dá ,abych uživil rodinu,kterou se vše citelně dotýká touto vládní politickou garniturou.
emery
12. října 2010 • 13:13
Ano, pane Doležale, mění, a činí tak již asi +/- vrata přibližně 4 miliardy let. Pokud Vám novější Windy dělají problém, používejte prostě staré a máte-li bytostnou potřebu - jistěže v první řadě finanční - vyslovovat se k různorodým problémům, pak se laskavě zaměřte na jeden vybraný a rozpitvejte si ho ad infinitum a ad libitum. Takto Vaše příspěvky připomínají život jepice - polet sem, odlet tam - a také mají takový život. Jen by mě zajímalo, zda Vy sám tyhlety nesourodé konglomeráty instatních postřehů berete vážně.
muhlhaus
12. října 2010 • 12:34
aby se obával, že se lidstvo řítí do záhuby. (Pro hlubší zamyšlení dopuručuji číst nejen "myslitele" typu Klause, Hájka nebo Jakla, ale třeba filosofy E. Koháka nebo M. Machovce). A navíc myslím, že Havel může varovat před čím chce a z plivanců panů Doležalů může mít jen srandu.
indyana
12. října 2010 • 12:19
No tak nevím. Podle mě pan prezident neřekl nic špatného, rozhodně ne, abyste ho musel pasovat na samozvaného proroka. Očividně jenom upozornil, že bychom mohli taky někdy zvolnit a zastavit a zaměřit se i na jiné věci než jen a jen na ekonomický růst. Protože Václav Havel je humanista, stejně jako se za něj považuji já, tak ho dost chápu. Každopádně jak vidíte, tak se jeho slova dají interpretovat i jinak než jste je předložil Vy..Což mě překvapuje, protože jste psal, že se snažíte psát o něm jenom když to jde v dobrém a to v tomto případě jde. On totiž pan Havel nemluví o téhle věci poprvé. Proto také nechápu, že Vás to tak popudilo. No a jak už jse napsal v nadpisu: Každý by měl vědět, že Václav Havel, je prezident, náčelník indiánského kmene a také náčelník Trutnovského kmene open air music festivalu, pro nás, křepčící hipíky. Tudíš nevidím důvod proč by měl důvod ze sebe dělat proroka, když jakožto prezident a dvojitý náčelník si může dovolit říkat svoje názory nahlas (ostatně jako všichni) a doufat, že to lidem něco řekne.