Fotogalerie
Mam rad Rudou Armadu, ktera mne a nasi rodinu v Praze v kvetnu 45 osvobodila od nacistickych a ukrajinskch bestii.
Prvnich 30 let po valce jsem denne chodil Tridou Rude armady do gymnasia na Korabe a poleze coby chirurg i na Bulovku.
Toto Cesko ale velmi sofistikovane prejmenovalo tu Tridu Rude Armnady v Praze Kobylisich an " Zenklovu Ulici" ackoli ja, narozeny uprostred valky jsem jmeno Zenkl nikdy neslysel.
Byl to pry ale jednorocni primator Prahy , ktery po valce dozivotne emigroval do USA a dle tohoto kontemplativniho nahledu Ceska za ten 1 rok udelal pro Prahu daleko vice nez Ruda Armada!
Zcela jiste coby 81 lety dedek uz nepatrim do teto doby a uz vubec ne do Ceska.
Prvnich 30 let po valce jsem denne chodil Tridou Rude armady do gymnasia na Korabe a poleze coby chirurg i na Bulovku.
Toto Cesko ale velmi sofistikovane prejmenovalo tu Tridu Rude Armnady v Praze Kobylisich an " Zenklovu Ulici" ackoli ja, narozeny uprostred valky jsem jmeno Zenkl nikdy neslysel.
Byl to pry ale jednorocni primator Prahy , ktery po valce dozivotne emigroval do USA a dle tohoto kontemplativniho nahledu Ceska za ten 1 rok udelal pro Prahu daleko vice nez Ruda Armada!
Zcela jiste coby 81 lety dedek uz nepatrim do teto doby a uz vubec ne do Ceska.
stoura
@TCerny Tak se odstěhujte do té velké země ,normální lidé co se na nich rusáci jakkoliv podepsali je nemůžou ani cítit!
@stoura na mne se ale rusaci nepodepsali a navic mi v kvetnu 45 ruda armada zachranila zivot.Jinak v te zemi o ziji jsem spokojen a nemam potrebu se stehovat.
@TCerny Pokud jste žil v Praze v r. 1945, tak vám život zachránili vlasovci - a mně v jiné oblasti Rumuni. Rusáci přišli už k hotovému a chovali se jak dobyvatelé, nikoli osvoboditelé. Také jsem viděla plakat vojáky Svobodovy armády z Podkarpatské Rusi, když jim oznámili, že jejich země se připojuje k SSSR. A proč si statečná ruská armáda musí v dnešní situaci najímat žoldnéře ze Sev. Koreje, Čečenska atd. k bojům proti Ukrajině??? A co rok 1968 a okupace ČSSR? Že se nestydíte, doktore.
@TCerny Velmi jednoduse strukturovana p.Vera Heidlerova pise : "Rusáci přišli už k hotovému a chovali se jak dobyvatelé, nikoli osvoboditelé."
Ztraty lidskych zivotu behem 2.SV :
Sovetsky Svaz 24 mil.,
USA 400 000 coz je take strasne moc i kdyz jsou to jen asi 2% ztrat lidskych zivotu obcanu SSSR.
Ja mam ten nadherny multiklulturelni melting pot vsech ras , barev kuze a nabozenstvi USA,stejne jako Francii , GB, Spanelsko ale i nase soucasne Nemecko velmi rad a toho dwarf Selenskeho velmi nerad.
Ztraty lidskych zivotu behem 2.SV :
Sovetsky Svaz 24 mil.,
USA 400 000 coz je take strasne moc i kdyz jsou to jen asi 2% ztrat lidskych zivotu obcanu SSSR.
Ja mam ten nadherny multiklulturelni melting pot vsech ras , barev kuze a nabozenstvi USA,stejne jako Francii , GB, Spanelsko ale i nase soucasne Nemecko velmi rad a toho dwarf Selenskeho velmi nerad.
@TCerny To jste lékař a tak nevzdělaný? To nevíte, že podíl na osvobození Prahy měli vlasovci? Mně je 88 let (ročník 1936) a vím všechno a dodnes to studuju.
Máte možnost přesídlit do Ruska, když je pro Vás rodná země nepřijatelná a užijte si výdobytků sociální a zdravotní a kulturní peče v RF.! Sláva Ukrajině, slava herojam!
Máte možnost přesídlit do Ruska, když je pro Vás rodná země nepřijatelná a užijte si výdobytků sociální a zdravotní a kulturní peče v RF.! Sláva Ukrajině, slava herojam!
@Věra Heidlerová Vazena p. Heidlerova, vazim si Vaseho veku , ale Vase neinformovanost je znacna.
Wlasow po svem zajeti nemeckymi bestiemi v r. 42 vytvoril v uzke spolupraci s nacistickou bestii Himmlerem a Hitlerem " Ruskou osvobozeneckou Armadu" a bojoval proti Rude armade ruku v ruce nacistickym Wehrmachtem.
Jeste v dubnu 45 se ta bestie Wlasow ozenil u nas blizko Stuttgartu s Nemkou Adelheid a po libankach se vratil do boje pricemz se explicitne odmitl podilet na spolupraci s prazskymi odbojari , take to Bunacenko zkusil proti vuli te nacisticke bestie Wlasowovi.
Nakonec mu Himmler nabidl utek do Spanelska coz Wlasov odmitl .Nakonec ho americane nalakali do pasti v mezitim sovety kontrolovane Klattau kde byl zajat a pote popraven.
Samozrejme ze Vy p. Heidlerova budete verit svym zdrojum ktere jsou v soucasnem Cesku velmi popularni, ze Prahu Osvobodila bestie Wlasow spolu s Ukrajinskymi nacistickymi bestiemi z legendarni Waffen SS Divise Galizien sestavajici jeste na jare 45 z 30 000 ukrajinskych nacistickych bestii ktere se podilely na vyhlazovani zidu a polaku i ve vychodnim Ceskoslovensku.
Ja nejsem Vas spoluobcan a tak se nemusim z Ceska stehovat protoze v Cesku neziji .Co se tyce srpna 68 ten jsem zazil jako mlady chirurg v Praze na Bulovce ( jestli vite kde to je )a tehdy jsem ty invasory z Ruska , Ukrajiny , Polska etc. take velmi nenavidel.
Wlasow po svem zajeti nemeckymi bestiemi v r. 42 vytvoril v uzke spolupraci s nacistickou bestii Himmlerem a Hitlerem " Ruskou osvobozeneckou Armadu" a bojoval proti Rude armade ruku v ruce nacistickym Wehrmachtem.
Jeste v dubnu 45 se ta bestie Wlasow ozenil u nas blizko Stuttgartu s Nemkou Adelheid a po libankach se vratil do boje pricemz se explicitne odmitl podilet na spolupraci s prazskymi odbojari , take to Bunacenko zkusil proti vuli te nacisticke bestie Wlasowovi.
Nakonec mu Himmler nabidl utek do Spanelska coz Wlasov odmitl .Nakonec ho americane nalakali do pasti v mezitim sovety kontrolovane Klattau kde byl zajat a pote popraven.
Samozrejme ze Vy p. Heidlerova budete verit svym zdrojum ktere jsou v soucasnem Cesku velmi popularni, ze Prahu Osvobodila bestie Wlasow spolu s Ukrajinskymi nacistickymi bestiemi z legendarni Waffen SS Divise Galizien sestavajici jeste na jare 45 z 30 000 ukrajinskych nacistickych bestii ktere se podilely na vyhlazovani zidu a polaku i ve vychodnim Ceskoslovensku.
Ja nejsem Vas spoluobcan a tak se nemusim z Ceska stehovat protoze v Cesku neziji .Co se tyce srpna 68 ten jsem zazil jako mlady chirurg v Praze na Bulovce ( jestli vite kde to je )a tehdy jsem ty invasory z Ruska , Ukrajiny , Polska etc. take velmi nenavidel.
Pamatujete z Korabu na ucitelku Petrovickou, Gardavskeho, Krupku, Scerbinenkovaou etc.?
Samozrejme ze rudoarmejci kradli a znasilnovali ( jako treba britska vojska ( viz Horalka od Alberto Moravia )neb nevedeli, jestli za 1 hod. budou jeste nazivu.
Ja zacal v r. 66 coby chirurg na Bulovce a poznal jsem tam velmi slusne komunisty jako byl treba MUDr Panek, reditel nemocnice ,clen UVKSC , prof. Knobloch, prim. Hercz-ja sam v KSC nikdy nebyl .Mozna , ze jsem Vas tam nekdy i operoval ?
Ja mam ten multikulturelni melting pot vsech ras, barev kuze a nabozenstvi USA velmi rad a nyni opet i Rusko.Ukrajinu v lasce ale nemam.
MUDr Prag 66,Dr.med.Hannover 85
Thomas Alois Cerny
Facharzt für Chirurgie, Unfallchirurgie , Sozialmedizin uz 59 let!
Jak se jmenujete Vy?