Archív

Zpět na článek

Reflexe Decadence NOW! Obálka nového čísla vzbudila diskusi

21 komentářů

martyne
27. listopadu 2010 • 10:32
Ano celkem smutná a prázdná je vaše obhajoba. Ale už podle popisu výstavy je jasné, že jste nepochopili ani koncepci, ani podstatu vystavených děl, takže mě to vůbec nepřekvapuje. Zklamali jste, příště snad budete mít uvědomělejší články o výtvarné kultuře a šéfradoktor nebude schvalovat prvoplánově šokující obálky beze špetky smyslu.
silver.cl
26. září 2010 • 10:59
Smutné je, že fotky Olafa, na které se Reflex odkazuje, nezobrazují "pouhý kult krásy či kult celebrity", vždycky jsou to ženy z královského rodu, které zemřely nepřirozenou smrtí. Jakou, je na fotkách naznačeno. Je dost jednoduché to najít: www.erwinolaf.com.
Takže vysvětlení Reflexu, že chtěli přenést motiv se zahraniční celebritou na celebritu domácí, je naprostá hloupost a tzv. "přiznaná parafráze díla" je ve skutečnosti přiznáním naprosté nevědomosti a pouhé snahy šokovat. Váš "výtvarník" jenom sestavil několik nesouvisejících objektů do celku, který se má podobat dílu skutečného výtvarníka, nic neparafrázuje.
Když už něco děláte, přiznejte své pohnutky a neschovávejte se za prázdné fráze.
tritecky
26. září 2010 • 15:52
opravuji, v sérii nejsou jen ženy, ale i dva chlapi. série se jmenuje Royal Blood. I proto jsem konstatovala, že sdělení skryté v nůžkách zabodnutých do prsou Dagmar Havlové je zřejmě příliš komplikované, abych ho pochopila, popřípadě tam jednoduše není.
tritecky
24. září 2010 • 17:23
Sissi s pilníkem chápu, i když nevím, proč "v srdci" - v břiše, kde skončil, by se vyjímal stejně dobře, ne-li lépe. Ovšem Dáša s nůžkami je mimo moje chápání.
tritecky
24. září 2010 • 17:17
Prostě si časopis s něčím na přebalu nekoupím, a je to.
sendyman
24. září 2010 • 14:05
kde se vždy strhne ta "bouřlivá diskuse", o které tu poměrně často píšete u různých článků. Kdy ji mám hledat, když tady to rozhodně není? Nebo mám mrknout na Novinky.cz, nebo kam?
tritecky
24. září 2010 • 17:26
že by na facebooku?
sendyman
24. září 2010 • 20:26
Aha, tak tam já určitě bouřit nehodlám, to si budu muset nechat ujít. Měl jsem za to (a taky to tak bývalo), že diskuse o RX by se měly odehrávat na RX a ne v jiném médiu...
muhlhaus
24. září 2010 • 08:04
Z jakého důvodu? Že by v dnešní době mělo zas tak šokovat spojení erotiky či pornografie s násilím? Že by to měla být nějaká senzace? Jestli budete propagovat i jiné výstavy, bude to samozřejmě dobře.
simeklubor
24. září 2010 • 13:21
Přesně. Naprosto nechápu z jaké potřeby může tvořit "umělec" uvedená "díla" v době, kdy lze bez problému na internetu shlédnout ty nejneuvěřitelnější výjevy, znetvořená těla z dopravních nehod, sex s jakýmkoli živočichem či věcí, záznamy poprav atakdál. Už nejde šokovat, není už nic, co by mohlo někoho víc šokovat, než co bylo k dnešnímu dni zobrazeno. Pokud někdo založil svou tvorbu na šoku na začátku 3. tisíciletí, zaspal dobu nejmíň o 50 let. Proč zrovna Reflex musí propagovat výstavu "tvůrců", kteří nemají co říct, je mi záhadou.