Komentáře

Zpět na článek

„Pacient musí trpět!“ zní heslo pro dr. Ratha

4 komentářů

muhlhaus
23. září 2010 • 08:01
1. protože tam pracují lidé s vyšším vzděláním (např. lékaři, kteří zvyšují průměr i množstvím přesčasů, nedotknutelní soudci atd.). 2. protože např. manuální pracovníci, kteří dříve pracovali ve státních institucích, teď pro ně pracují taky, ale prostřednictvím externích firem (což sice vyjde nakonec dráž, ale organizace si může udělat čárku za snížení počtu pracovníků). 3. protože v soukromé sféře je větší podíl příjmů "načerno", či nezdaněný (viz pinglové v drahých hospodách, oficiálně pobírající minimální plat, ve skutečnosti vyšší než onen doktor apod.). Určitě by šlo najít další příčiny, navíc bych se nedivil, kdyby se zjistilo, že ty rozdíly platů vycházejí z chybných výpočtů a že všechno je jinak.
nellla
22. září 2010 • 22:07
Dobrý večer. Nevím proč, ale Váš článek mne už definitivně "zvedl ze židle" . Na úvod musím říct, že jsem (mimo jiné) matkou šestileté (zcela zdravé) a tříleté (tubrozní skleroza) dcery. Jsem ročník 78 a revoluci jdem prožívala se svými rodiči v rodné Aši v rámci našich možností. VŽDY jsem byla prvicovým voličem. A po zkušenostech z nemocnice budu nadále. Ačkoliv nás to finančně vysává (poplatky za hospitalizaci + nově doplatky za antieptika apod.), budu vše bez remcání platit, pokud se služby ve zdravotnictví zlepší. (pro příklad jen, kdy mou dceru Nelu premedikovali (uspali) aby pak dané vyšetření nevyšlo kvůli špatnému (20 let starému) počítači... Mám tolik zkušeností a tolik zkoušek za sebou, že bych naplnila půl Reflexu Nicméně budu ráda platit, pokud se to někde prokazatelně objeví... A doktoru Ráthovi vzkazuji: jestli si neví rady s čímkoliv co se péče o pacienty týče (a to evidentntně neví) , ráda s ním ta martýria projdu. A jestli to vydrží (jako že on vydrží dost), může mi pak třeba poradit, co dál. Je toho na srdci mnoho.
panna
22. září 2010 • 17:15
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
kebulak
22. září 2010 • 16:21
panu jelinkovi v pravu by mel nekdo vysvetli ze soudci maji ustavou (v sirokem smyslu - pro hnidopichy listinou) umozneny zakaz stavkovat...