Historie

Zpět na článek

Deset mužů z Hradu: Emil Hácha, nešťastný symbol zrady a kolaborace

1 komentářů

Pavel Stratil
3. prosince 2023 • 12:54
Kdyby se tak v českých sdělovacích prostředcích konečně našel někdo, kdo by lidem řekl pravdu o tom, kdo zavinil druhou světovou válku. Komunisti popravili Háchu za kolaboraci s Hitlerem. Ovšem byl to bolševický komunista Stalin, kdo před 2. sv. válkou uzavřel s Hitlerem dohodu o neútočení a vojenské pomoci. R. 1939: Pakt Ribbentrop-Molotov. V něm se Německo a SSSR zavázaly k oboustranné neutralitě. V tajném dodatku k této smlouvě si tyto dvě velmoci navíc rozdělily mezi sebou Polsko a velkou část východní Evropy. Stalin nejen, že nechal vycvičit německou armádu v Rusku, ale pak Hitlerovi dodával suroviny, potraviny a pohonné hmoty, bez kterých by Hitler válku ani nemohl začít. Stalin měl radost jak Hitler dobývá západní Evropu a při dobytí Paříže mu gratuloval (byl o tom dokument v ČT).
Pak když Hitler napadl Sov. svaz a dorazil až k Moskvě, byly to Spojené státy a Velká Británie, které obrovskými vojenskými dodávkami zachránili Stalina a jeho impérium od zničení. USA a GB poskytly Stalinovi vojenskou pomoc v hodnotě 127 miliard US dolarů: Nákladní auta, obrněná vozidla a dřípy 400 000; plošinové vagony 10 000; parní lokomotivy 2 000; motocykly 35 000; letadla Spitfire a Hurikany 15 000; tanky 6 000; ocel a neželezné kovy 6 mil. tun; ropné produkty 2,6 mil. tun; stroje 1 mil. tun; dráty 1,6 mil. km; potraviny (šunkové konz.) 4 mil tun; radar; sanitky; boty; zdravotní materiál ; celá zařízení továren. USA také dodali finance, ocel a legovací přísady na výrobu 55 tisíc tanků T34.
Nechápu, proč se o tom mlčí a nepřipomene se to komunistům, kteří popravili Háchu, který jen zachraňoval stát před komunistickými zločiny a proč se to nepřipomíná válečnému zločinci a vrahovi Putinovi a jeho zločinné sebrance, kteří lžou o tom jak oni zachraňují svět před zločinnými západními demokraciemi.