Komentáře

Zpět na článek

Věci veřejné a jejich demokratický analfabetismus

4 komentářů

arkill
14. července 2010 • 22:35
jak každý má plno řečí na VV a přitom ještě neměla tato strana moc času cokoliv dokázat. Jiné strany jsou tu už léta, jediné co dokázaly je přivést tenhle stát na pokraj bankrotu a stále tam jsou skoro stejní lidé. Připadá mi jako by se po volbách zapomnělo co udělali - neudělali za ty roku v parlamentu a vrhá se všechen hnůj na Johna a VV. On se jen snaží zavést do praxe to, co by si lidé přáli, snaží se vypořádat s tím, na co lidé nadávají. Nyní začíná zjišťovat, že to nebude tak jednoduché a spousta věcí asi nepůjde udělat, protože je demokracie a ta bohužel není dokonalá. Ale nechápu ty útoky lidí. To už je ta naše povaha česká ? Nadávat za každou cenu na všechno ? Myslím že to byl Masaryk kdo řekl, že nejlepší je moudrý diktátor a bude v tom hodně pravdy. Nicméně VV aspoň mají snahu o přímou demokracii a ať už je to populismus nebo ne, aspoň se něco děje a pan Kalousek se třeba na malinkou chvilku bál, ale asi spíš ne.
pismenacislice
14. července 2010 • 21:53
Je to jako se vstupem do EU, jako LS v EU... Prostě politická reprezentace vsadila na určitou kartu - a proto by byla ráda, aby výsledek by pro ní pozitivní - není to nic neobvyklého - a je jedno, jestli se to děje v měřítku EU, státu a nebo jedné politické strany.

Vadí mi ale jiné věci - Nejdřív se VV chvástaly přímou internetovou demokracií, potom jim secvaklo, že pod registrací "véčkaře" se může skrývat kdokoliv - i ten, kdo by jim chtěl škodit a nebo hlasovat proti koalici z důvodu, že je např. sympatizant ČSSD. A tak hlasující omezily jen na ty, kdo se zaregistrovali před volbami (mimochodem nevím, co budou VV dělat třeba za rok, až budou chtít mít další závaznou i-netovou anketu - to protože námitky dál budou platit - a riziko infiltrace "škodičů" se ještě zvětší) - No a potom už přišla ta trapárna s nefungujícím hlasovacím portálem - a pak se John dal slyšet, že pro platnost ankety stačí jen účast 10%

Ale úplně dostalo to, když John vyjádřil lítost nad tím, že ministr vnitra nesmí úkolovat policii při vyšetřování - vypadalo to, že se náš ministr skoro už viděl jako muž mocný Himmlera.
tritecky
14. července 2010 • 14:50
nechť mi ho, prosím, sdělí. (tedy jakýkoliv jiný kromě "véčka mi hnula žlučí, tak jim to trochu osolím".)
maddentist
14. července 2010 • 22:07
No jo, vosol jim bulvu.