Archív

Zpět na článek

Karlovy Vary: Ruské město, které chátrá

3 komentářů

rebry
13. července 2010 • 13:36
dobrý den,žiji ve Varech přes 30 let,jako holka si pamatuji jaká byla hezká procházka po Varech,a dnes kam se člověk otočí všude rusové,v obchodech,v hotelech a já nvm kde ještě,pokud neumí člověk rusky tak se ani na práci nechytne,bylo to jedno z nejhezčích lázenských měst a dnes tam patří puze Františkovi Lázně,je mi hanba když vidim co se z Varama stalo a děje
runningfox
13. července 2010 • 13:07
Ano, věhlas paní Doubové přesáhl regionální měřítka.
Ve Varech jsem žila, za průser tohoto města ale nemůže nikdo jiný, než jeho obyvatelé! Po revoluci ve městě prakticky neproběhly restituce, neboť veškeré nemovitosti byly tzv. původních obyvatel a ti měli prostě smůlu (Benešovy dekrety). Jak to asi dopadne na radnici města, jehož obyvatelé se zde sešli zhruba před 40 lety ze všech koutů země, a to za zištným účelem? Korupcí orientálních rozměrů. Rusové sem přišli jako domů.
jendai
13. července 2010 • 11:29
Poslední rok se často pohybuji ve Varech a před dvěma týdny jsem se vrátil z Moskvy a musím říct, že začínám chápat, co že se to ve Varech děje: Rusům absolutně chybí vkus a zatím jsem nezjistil, KDE ho ztratili, protože Moskevská architektura vůbec není špatná - tamní urbanismus, klasicistní stavby, chrámy a konstruktivistické stavby mě uchvátily...Ale to je celé - poslední zapamatováníhodná budova byla postavena na konci 40.let a od té doby samé (s prominutím) *** - Moskevské novostavby (kromě Moskva City) nestojí za nic...Mimochodem ani učebnice dějin architektury nám toho neřekne moc o nové ruské architektuře, asi není o čem mluvit...No a teď svůj nevkus tahají i k nám a nejlépe samozřejmě do Varů, kde navíc sedí na stavebním úřadu totální kráva, o jejíž uplatitelnosti nepochybuje ani židle, na které sedí. Achjo Prosba směřovaná na české architekty - i když jsou Rusové majetní a málokdo dneska může odmítat zakázky, nebuďte prostituty!