Život a styl

Zpět na článek

Česká národní jídla? Všechna jsou rakouská

8 komentářů

puck
2. září 2010 • 16:16
Krome toho, ze ten pan predvedl cast sveho zivotopisu (asi hlavni duvod), neni jasne, jestli nektere ty nazvy jidel nemohly byt treba ponemceny..
mamutka
14. července 2010 • 13:30
To jsem netušila, že vliv komunistického ministerstva vnitřního obchodu sahal až do oblasti Obertauernu!
Jezdíme tam lyžovat a můj syn je velký milovník "wiener schnitzelů", tak si je dáva téměř každý den. A kupodivu, vždy jsou z vepřového masa.
Myslím, že Reflex sáhl vedle, uveřejňování m rádobysenzačních názorů pana Berwid-Buquoye klesá úroveň jinak kvalitního periodika. Nedělejte nám to, prosím!
dlebowski
14. července 2010 • 12:25
samozřejmě,nebýt blahodárného německého vlivu,tak žijeme na stromech a baštíme kořínky.
tento všeználek by se spíš hodil jako host J.Babici.už se nemůžu dočkat dalšího článku
zemekf
14. července 2010 • 07:46
Neimportovaly tato jídla české služtičky do domácností rakouskouherského panstva ???
Promiňte Vaše tvrzení je poněkud podivné, když to tak vemu podle něj - tak rakušáci osídlili čechy, protože strašně moc ,,Rakouských,, příjmení se podobá českým.
Je to konina, že ?
sendyman
13. července 2010 • 19:17
co taková Vlasta Saletová, uznávaná astronomka, ví o mezinárodní kuchyni? A taky by mě zajímalo, jestli Hloubětín byl někdy v Praze 5... Bukva je nějakej chytrej...
mandat
13. července 2010 • 17:58
Sem napište váš vzka­z!Pa­lacin­ky,kne­dliky a povidla,to jsou ceska slova.Rakusaci je ponemcili!!!!!Tak mam takovy dojem,ze se jedna spise o ceska jidla v Rakousku.Jinak kazde druhe jmeno v tel. seznamu ve Vidni je ceske !!!!!
whocares
13. července 2010 • 16:24
Kde jste tohoto "experta" vyhrabali, vážení? Máte to zapotřebí tohle uveřejňovat?
desetioky
13. července 2010 • 14:23
neni zadny zasadni rozdil nejen v jidle, naopak jsme si povahove i kulturne velmi blizci. Po zruba deseti letech, kdy mam priblizne stejny pocet ceskych i rakouskych pacientu muzu rict, ze ten rozchod s Rakouskem nevysel ani Masarykovi, ani komancum.