Fotogalerie
Po tom, co baba Adolfa Merkel východním Němcům nacpala za sousedy africké a arabské čmoudy, musejí na Berlínskou zeď vzpomínat se slzou v oku. Taková oáza klidu, míru a bezpečí to byla.
I když v NDR fungovala Stasi a Němci se báli, ze svých turistických výjezdů jsem nenabyl dojmu, že je to tam horší než u nás. Zoufalství bylo jen jejich točené teplé pivo, jinak tam bylo levně a příjemně.
Jezdilo se tam na nákupy a poznáváním. Některá města ještě nesla stopy války, dálnice postavené za A.H klepaly autobus čtvercovým betonem, ale jinak čisto, jak jen Němci umí. V noci jste se mohl pohybovat v Lipsku, Míšni nebo Drážďanech beze strachu, že vás někdo bodne nožem. Od tamních Němců nebyl cítit žádný antagonismus, na rozdíl od pozdějších návštěv Norimberka, Mnichova atd. Nikdy jsem nečetl v DDR Češi nekraďte.
@tomyj 😂😂😂Ale no tak. Proč myslíš, že jim neustále rostou preference? Asi zvedli témata, která lidi zajímají nebo bolí. Ty kecy o extrémismu si nech od cesty, je to donekonečna opisovaná šablona mainstreamu, kterou se je snaží očernit. V preferencích takřka srovnali s CDU-CSU, to nebude jenom větší popularitou v dederónově.
@lug70 Byl jsem tam sám r 1972 a tvůj neznalý blábol omlouvá jen to, že jsi v té době ještě kadil do plínek..
AfD je normální, reformní strana, která v současné politické situaci Evropy musela v nějaké formě přijít.