Komentáře

Zpět na článek

Komu nasadí Věci veřejné trestanecký náramek?

9 komentářů

vavrjan
12. července 2010 • 19:01
U nás je problém v tom, že když jsi podnikatel tak jsi podvodník a to tím větší když máš větší konto než ten vedle. Je to prostě závist některých lidí ale ve velkém množství proti těm úspěšným. Podnikat, až na některé vyjimky může každý. Někomu se to povede a je za vodou a někdo né. Někdo dokonce skončí s dluhy a bez prostředků, ale to je to podnikání. Bárta ukázal, že to umí a tak mu umožněme aby to ukázal i na ministerském postu.On krást asi opravdu nepotřebuje. Je za vodou a proč si přidělávat problémy. Ve světě kde jsou úspěšní lidé běžně voleni do parlamentů a dostanou se i do vlády je menší nebezpečí korupce než tady, kdy se dostanou do těchto funkcí lidé kteří nemají skorem nic. Já sice VV nefandím, ale Bárta asi umí. Sám podnikám od roku 1989 a vím o čem mluvím. Jednou jsi nahoře a jednou dole. Prostě podnikání je adrealin. Pro Bártu je to vlastně trest. Opustí úspěšnou firmu proto, že se do něj neustále budou strefovat. Státní zakázky budou hlídat, aby náhodou nějakou nedostal a když dostane tak stejně skončí jako Čunek ve vládě Topolánka, ale jemu budou hrozit asi i ty náramky. Někde jsem četl, že ze státních zakázek měl asi 5%. Co to pro takovou firmu je. Nic podstatného. Ať se upraví legislativa v této oblasti zakázek a bude pokoj. Kdo dá nejlepší nabídku dostane státní zakázku a´t se jmenuje jakoliv a dělá cokoliv. Jinak je to diskriminace firem a úspěšní lidé nebudou mít o posty zájem. PROČ ?
seyr
8. července 2010 • 11:38
Typická ukázka novinářské nekompetentnosti: "Logicky: jde o vnitráckou zakázku ..." Nikoli. Stačí zadat do googlu TENDR NÁRAMEK MINISTERSTVO, a brzy se ten, kdo chce, dozví, které ministerstvo soutěž vypsalo, že ano ...
pevy
8. července 2010 • 11:35
Neumím si jinak vysvětlit jejich zaujatost Věcmi veřejnými a vším co tato politická strana udělá. OK - beru, že blonďaté hezké poslankyně provokují, ale všechno má snad své meze nebo ne?
Navíc v souvislosti s ABL i podle mých poměrně kritických měřítek snad V. Bárta udělal všechno co mohl - firma již nemá anonymní akcie, svůj podíl Bárta prodal (ve chvíli, kdy je to rodinný podnik komu jinému než svému bratrovi), V. Bárta velmi otevřeně mluví a vždy mluvil o své spojitoisti s ABL, ABL mělo doposud jen nějaké minimum st. zakázek - snad 3% nebo tak nějak.... Tak co ješt chcete - chyba není v ABLjako takové, v ČR je špatně nastaven systém zadávání a vyhodnocování veřejných zakázek a ten je potřeba změnit. Nelze přeci soukromou společnost perzekuovat za to, že se chce ucházet o nějakou zakázku ve veřejné soutěži! Na to má lné právo a ze zákona je její povinností vytvářet zisk...
pevy
8. července 2010 • 11:36
Sem napište váš vzkaz!
sammy
9. července 2010 • 07:11
V případě pana Holce nejde o zaujatost proti VV. Pan Holec nadává všem stejně hloupě a se stejnou absencí nadhledu.
Jinak VV a Bárta se nám nemusí líbít, ale faktem je, že přetáhli frustrované voliče z leva i prava a pomohli tak poslat Paroubka do Řecka či jiného socialistického očistce.
jendai
8. července 2010 • 10:29
Pan Bárta je mi sice krajně nesympatický tím, že podniká a přitom dělá politiku (proč probůh, s českou morálkou je jasné, že si bude strkat esa do rukávů), ale na druhou stranu přece nenechá fungující firmu zkrachovat (neúčastí ve státních zakázkách) proto, že VV mají nějaká ministerstva.
Co s tím ale udělat? Řešením by bylo prostě ho odstranit z vlády a nahradit někým jiným.
bobek_79
8. července 2010 • 09:39
Sem napište váš vzkaz!
bobek_79
8. července 2010 • 09:40
Holče, ty jsi fakt trotl.
limak007
12. července 2010 • 13:55
No, vy jste výkvět inteligence.