Komentáře

Zpět na článek

Nová vláda: ODS dostala nařezáno

11 komentářů

lrkfa1
5. července 2010 • 15:45
Skutečný šéf Kalousek - kmotr, kmotrů. Na obraně Vondra + Barták, držme so klobouky to bude hukat na soukromá konta. Jediný slušný člověk vypadá Heger na zdravotnictví. Ale toho brzy vyštípou.
karaalfonskaraalfons
1. července 2010 • 20:56
rád čtu vaše články, jsou víc jak přímočaré a mnohdy drsné, ale vždy je v nich něco pravdy. V tomto článku jste předběhl dobu a vytváříte dojem, že umíte věštit z křišťálové koule. Tragicky to nevidím do budoucna, s Paroubkem v čele ale ano.
okuk
1. července 2010 • 18:56
TOP 09 byla ve svých reformních návrzích nejradikálnější. Jako volič s jejich úmysly souhlasím a proto pokládám za správné, že ponesou za finance, zdravotnictví a sociální zabezpečení politickou odpovědnost. Jedná se o snížení dluhu a současně o reformy penzijní a zdravotní. Tyto záležitosti jsou samozřejmě provázané a tudíž je správné, že ji povedou ministři jedné strany. Odpadnou případné výmluvy v případě nesplnění úkolu. Stejně tak je tomu s vnitrem. John a jeho strana postavila svoji předvolební retoriku na boji proti korupci a je jen správné, že ministerstvo dostali. Buď uspějí, nebo skončí. Obavy z možného střetu zájmů jsou možná živeny politiky, kteří si reformy nepřejí, protože jim sočasný stav vyhovuje. Je dokonce možné, že mají z nevyzpytatelné VV strach, co by mohlo vyjít na světlo. A Nečas? Ke kompromisu nějak dojít musel a převaha ODS ve volbách nebyla nijak přesvědčivá. Kritiku bychom si měli ponechat na dobu, až budou známy (neznámy) nějaké konkrétní výsledky.
okuk
1. července 2010 • 19:19
Rád bych ještě dodal, že se pan Holec dopouští chyby, které so dopouští i většina veřejnosti. Ministr je funkce politická a do jisté míry manažerská. V žádném případě odborná. Zdá se, že by nebylo nic přirozenějšího, než aby se ministrem financí stal ekonom (i když v přpadě našich "ekonomů" ze VŠE je to víc, než diskutabilní), ale je to nesmysl a nikde ve světě nic takového neexistuje. Mám teď na mysli striktní aplikaci - učitel na ministerstvo školství, předseda JZD na zemědělství etc. Všude ve světě se dějí během vládního cyklu personální rošády, při kterých přecházejí ministři na zcela různá ministerstva. Ministrovi Sobotkovi tedy nelze vyčítat to, že vedl, coby právník, ministerstvo financí. Lze mu vyčítat, že ho vedl neodpovědně. Každý máme své slabší dny a pan Holec si ho vybral dnes. To je vše.
panna
1. července 2010 • 16:12
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
oldboy
1. července 2010 • 14:59
Jen tak pro odlehčení, víte jaký je význam slova Holec? Jde o muže bez pubického ochlupení. Ženským ekvivalentem je pak slovo dodnes známé - holka.
panna
1. července 2010 • 16:14
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
oldboy
1. července 2010 • 18:03
Hodno génia je tu zajímavost za argument považovat ;)
kovarik
1. července 2010 • 14:18
obávám se, že jste poněkud mimo mísu. Nejedná o žádné "nařezání", protože podle přísně matematického klíče by to mělo být 7/5/3, takže TOP09 to má správně a pokud někomu PN ustoupil, tak VV. Volební výsledky ODS skutečně nejsou takové, aby model 6/5/4 byl nějakou výraznou prohrou. Mluvíte skutečně jen a jen o jednom křesle ! Jiná věc je ta "váha" jednotlivých ministerstev. Obávám se ale, že se vezete na vlně povrchního hodnocení a uniká Vám pods*** - zejména u VV je to vskutku malér - Bárta (podnikatel a absolvent Policejní akadmie - odtud JUDr.) na dopravě, Jankovský na místním rozvoji, Dobeš (vězeňský psycholog) na školství ...U Johna to zase tak velký malér není ...šéfovi koaliční strany se přece musí dát nějaký závažný rezort a co jiného než vnitro, když se "udělali" na boji proti korupci.

No a nakonec - Kalousek je sice absolventem VŠCHT, nikoli VŠE, ale on skutečně financím, resp. rozpočtu rozumí - na rozdíl od Vás, který si jako novinář ani nezjistíte jak skutečně své věci MK rozumí a jen papouškujete levicově-bulvární kecy. Slyšel jste někdy MK na jeho přednášce ? Jistě ne, protože to byste se nemohl snížit k těmto blábolům. A pokud jste jej slyšel, tak je to ještě horší ... sice víte, že je dobrý, ale z nějakého jiného (????) důvodu mluvíte jinak. A nakonec - Vaše řeči o šišlání, věku a spaní KS - to je prostě ubohost - to je jako kdybych řekl, že tak mladej a tlustej novinář by neměl mít místo v Reflexu !!!
jendai
1. července 2010 • 12:24
rád čtu Vaše články - jsou takové hezky černě-humorné...Ale nevím, co pořád máte s tím chemikem? Mezinárodní časopis Emerging Markets vyhlásil Kalouska „ministrem financí roku 2008 pro oblast rozvíjejících se evropských ekonomik“ - skutečně tedy myslíte, že není dobrým ekonomem? Jasně, že s tím nemusíte souhlasit, ale přecejen považuji takový časopis za celkem důvěryhodný...