Komentáře

Zpět na článek

Byl Václav Klaus agentem KGB, nebo CIA?

22 komentářů

tuneldedek
27. září 2012 • 18:31
Nebo ne? Jaký na to máte názor pane docente?
tuneldedek
27. září 2012 • 18:33
DOPLŇUJE NADPIS, ZMIZELO TO: VYZNAMENÁNÍ A VSTŘÍCNÁ PŘIJETÍ OD CARŮ Z RUSY
mamtohodost
8. července 2011 • 23:21
Sestra Livie-Vypadlo mně tam Terka což byla sestra Livie Klausove
mamtohodost
8. července 2011 • 23:17
Ono těchzáhad kolem V.K. je opravdu dost.V žádnem životopise se nikdy nedozvíte kdo byl jeho otec,kde sloužil na vojně.A už vůbec jak mohl v r.1969 studovat v Americe,když v r. 1968 mu emigrovala sestra Alena do Švýcarska a sestra Livie na Nový Zeland.Kdo zažil komunisty,tak ví že nasledovali vyhazovy z prace,ze škol,odebíraní pasu atd.V tomto případě musel spolupracovat s STB,protože takoveto cesty schvalovala.Proč zrovna u něj udělala STB vyjímku?Po navratu z USA byl zaměstnan v Státní bance Československé,kde se to agenty STB jen hemžilo.Doporučuji si přečíst rozhovor s p,Tošovskym v MFDnes(1-2roky zpět)Tento byvalí premier v něm vzpomína na praci v SBČS ao agentech STB tam mluví.zaroveň tam řekl že v r.1977 každy dostal k podpisu souhlas s okupací ČSSR v r.1968.kdo nepodepsal toho bez pardonu vyhodili.On se přiznal že to podepsal,aby mohl dělat karieru.Jak je tedy možné že V.K.tam zůstal ještě několik let?podepsal nebo ne?Pokud ne jakto že tam mohl zůstat.Nepřipada vám trochu divné mit za presidenta človeka který souhlasí s okupací své země?
kovarik
5. července 2010 • 19:13
s tím jeho cestováním na Západ ! v letech 1966-69 bylo takových tisíce a ve straně nemuseli být a ani nic nemuseli podepsat. Jezdil tam jako student na stáže. Jen zapomětlivec nebo někdo, kdo chce za každou cenu hledat nějakou špínu si to nehce přiznat !
torinese
30. června 2010 • 12:59
Podle mne jde o zjevné fabulace - má fantazie je bez hranic, ale Klause coby špiona (ať už KGB nebo CIA) si skutečně nedokážu představit. Na takovou činnost musí mít člověk charakter dobrodruha a odvahu riskovat. Klaus je od přírody ouřada a suchar, agenti by si z něho za měsíc hodili mašli. Navíc byl vždycky dost inteligentní na to, aby si nějak zadal.
ferdabrablenec
30. června 2010 • 11:26
ale po Praze je ve 4% kruzich znam jako Kikina (mozna s "y")
klausraus
30. června 2010 • 01:42
Nevím proč je tolik názorů k jedné osobě a tak nejasná minulost - cestování do zahraničí v kritických letech komunismu, studia, rodina atd. U p.Havla byla v médiích probraná celá historie továrnické rodiny, majetků, rodinných pletich o majetky, protikomunistického odboje, spisovatelské úspěchy, mejdany, manželky Olga a následně i Dagmar. Zkrátka to dobré i špatné. Je to každého věc, nic nemůže člověk ovlivnit, ale vše působí obyčejně lidsky, bez mýtů a tajemství. Myslím jen, že p.Havel jako prezident nebyl ten pravý, který by si dokázal poradit s nastupujícími dinosaury a kterých se postupně zbavujeme až nyní po více než 20 letech od revoluce. Spousta věcí se úmyslně skartovalo, takže pravdu se stejně nikdo nikdy nedozví. Je třeba obrátit list a začít s čistým stolem a s lidmi s nezasaženou komunistickou minulostí. Čím déle tento stav pravěku bude trvat, tím více bude morálně zasažena další generace mladých lidí klientelismem, úplatky, mocí nad druhými atd. Hodně cestuji a pracuji v zahraničí, ale stále územím a v některých lidech začíná východní Evropa na hranicích s Německem. Tyto volby jasně ukázaly, kam se chceme ubírat, je jen škoda, že národ nevyslyšel již dříve p. Havla ( mafie, blbá nálada... ), mohli jsme celou tu prezidentskou ságu p. Klause mít za sebou a neřešili bychom minulost Klause v této rovině. Vždyť politik v civilizovaném světě vstupuje právě do politiky se svým cejchem jasné minulosti. Myslím- po zkušenostech s posledními volbami, že si český národ svého nejlepšího prezidenta zvolí sám.
jirischauer
29. června 2010 • 18:33
Když se zadá do Google jméno Robert Eringer, tak vyběhnou odkazy na články českých autorů z února 2009. Neúnavný Ross Hedvicek překopíroval původní článek na svůj blog 2. 2. 2009: http­://hed­vicek­.blog­.cz/09­02/nas-agent-vodicka
kovarik
29. června 2010 • 16:37
Nebyl ani agentem KGB, ani agentem CIA. A jen blb může napsat, že se o Klausově životě nic neví - naopak - ví se všechno !

Ten článek skutečně nasvědčuje tomu, že Reflex jde do bulváru !
Vzpomente si na "Klaus má vilu ve Švýcarsku". Pak se zjistilo, že to není vila, ale rodinný dům a že není Klause, ale jeho emigrované sestry. No prostě - když už musíte, pánové, fabulovat hovadiny, tak alespoň trochu púravděpodobněji !