Archív

Zpět na článek

Jsem tvá blondýna

1 komentářů

sarkahin
4. července 2010 • 21:17
Ano, máte pravdu, žena se nemá angažovat v politice proto aby zatraktivnila stranu, to je trapné, i když to možná ani není její záměr, ale měla by si dát pozor, aby to tak nedopadlo.
Jen si nemyslím, že je správné na základě toho tvrdit, že žena do politiky nepatří (vím že autor nic takového netvrdí). Když se podíváme na ostatní - mužské předtsavitele naší politiky, také to není to žádná sláva (a po stránce estetické už vůbec ne), ale nikdo to nezdůvodňuje tím, že muži do politiky nepatří. A při tom by takový výrok mohl mít stejné množství opodstatnění, jako v případě žen v politice. Mužů je tam dost, ale jen pár z nich tam má co dělat.
Samozřejmě je nejdůležitější co má dotyčný v hlavě a ne v kalhotách, přesto bych byla ráda, kdyby bylo v politice stejně mužů i žen, protože genderová vyhraněnost není prospěšná v žádném oboru. Nebo teda jsou výjimky, samozřejmě, (kopající žena v dole asi těžko zastane tolik práce co muž, stejně jako si moc neumím představit muže sekretářku), ale politika mezi ně nepatří.

Každopádně zajímavý příspěvek.