Komentáře

Zpět na článek

Brzděte s tou slušností, pane Johne

5 komentářů

janasjanas
23. června 2010 • 13:43
Máte pravdu s velmi problematickou procedurou dokazování, to je na hranicích reality. Ovšem poslanecká sněmovna může být něco jako vzor. Nedělat proti mnohým výlevům nic, to mi moc chytřejší také nepřipadá.
strassidlo
23. června 2010 • 13:34
Pokutování sprostých slov a urážek asi okoukal ve filmu Demolition man ( "platíte dva kredity za nedovolená slova! Buď dobrý!")
Hlavně mi však taková snaha připadá hodně farizejská od chlapíka, který dlouhodobě lže a podvádí své nejbližší proto, že neudrží zapnuté kalhoty, kdykoliv potká nějakou rozdavačnou frndu. (Kur..., hned mám dva -tři kredity v háji za urážku Johna a jeho volnomravnostních milostnic! )
lucy
23. června 2010 • 12:28
Ve skutečnosti platí, že příklady táhnou. A ryba smrdí od hlavy, takže pokud nechceme, aby se vulgarita stala normou, nebylo by od věci, kdyby svůj slovník kontrolovali i zákonodárci a politici.
mixer
23. června 2010 • 19:47
Podle mě jste prudérní slepice. Čím více by se dalo říct že poznávám lidi, tak zjišťuji, že charakterní lidé nemají problém s vulgaritou. Když něco někomu říkají, použijí vulgární výraz aniž by to bylo myšleno na toho druhého a on to nepochopí a nenechá si omyl vysvětlit, jeho problém. Pokud to řeknou záměrně a adresně, jsou připraveni nést následky, pokud nebudou naprosto absurdní - jako třeba trhání jazyka. Ale pokutu pět tisíc bych dal snad i ze svýho platu 15 čistýho (lépe řečeno z kreditky), pokud bych někoho chtěl poslat do ***e, protože si myslim že je ten či onen bezcharakterní sráč a slizoun a já mu tohle sdělení dlužim. Zatimco bezcharakterní člověk mi nikdy neřekne do očí, že sem hajzl - spíš se začne zajímat o to, jak se mi pomstít jinak. A upřímně, aniž bych chtěl aby to vyznělo, že neumim mluvit slušně, radši ať se místo "Dobrý den" řiká "Čau vole" i v zaměstnání, než se k sobě navzájem CHOVAT podle a nenávistně, ač za použití medových slov.
tsusi
23. června 2010 • 22:26
Jiným slovem řečeno, je to o diplomacii. V jazyce diplomatů lze urazit protivníka až na hranu mezinárodního konfliktu aniž by kdokoliv ze zůčastněných použil vulgární nebo snad jen nepřijatelné výrazy a dokonce nemusí ani dojít k mezinárodnímu konfliktu. Z tohoto hlediska se mi návrh pana Johna jeví opravdu jako filmová kopie. Možná to lze zvážit jako procedurální návrh sněmovně, aby se poslanci a politici vůbec, všeobecně, vyjadřovali slušněji. To bych uvítala. A uvítala bych to také u mediálních pracovníků, ať už si říkají novináři, komentátoři, odborní, investigativní nebo úplně normální. A také bych to uvítala u občana. kterým jsem já, vy a kdokoliv další. Bylo by to, alespoň, příjemné.