Komentáře

Zpět na článek

Kongres ODS: S Klausem zpět

5 komentářů

panna
17. června 2010 • 14:33
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
davidk
17. června 2010 • 11:08
Pane Holec jen jestli ta Klausova patetická nenávist vůči Bruselu a ekologii není vaše utkvělá představa . Také by mě zajímalo, co si představujete například pod pojmem ekologie. Pokud to jsou například biopaliva, při jejihž výrobě vzniká více škody než užitku a které fanaticky prosazují "zelení" politici typu Bursíka nebo solární elektrárny na lukách a polích, tak k takové ekologii mám odpor i já,také jeden z obyčejných lidí .
Přijde mi zajímavé, jak silně vás dráždí někdo, kdo o věcech přemýšlí kriticky a nepapouškuje takové ty stádní a jedině možné pravdy, prostě někdo, kdo má vlastní názor a nebojí se pro něj veřejně argumentovat.
rolfo
17. června 2010 • 11:35
Nevím sice jestli je Klaus odpůrcem "ekologického myšlení", ale některé jeho výroky související s problematikou životního prostředí jsou opravdu "pozo­ruhod­né".Vz­pomeň­me památný rozhovor zveřejněný v roce 2007 v HN. Cituji:HN: Neexistuje dost empirických důkazů a vlastníma očima viděných skutečností, že člověk planetu ničí a škodí sám sobě?
VK: To je takový nesmysl, že snad větší jsem ještě neslyšel.
HN: Nevěříte, že si ničíme svoji planetu?
Budu dělat, že jsem to vůbec neslyšel. To může říkat snad jen pan Al Gore, normální člověk těžko. Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci.
davidk
17. června 2010 • 22:27
O co bychom měli usilovat? O krásnou nedotčenou planetu - ale bez lidí a nebo o planetu, kde žijí lidé, kteří ale nevyhnutelně v nějaké míře přetvářejí prostředí? Nebo by se měl vývoj zastavit a lidé by sice na planetě být mohli, ale pouze jako např. lovci a sběrači ale už nikoliv jako třeba zemědělci?

Co mě zdaleka nejvíc vadí, jsou ti manipulátoři, jako ten Bursík (nebo pokrytec Al Gore), kteří např. veřejně machrují "EKO" pohonem svého auta na řepkový olej. Ovšem když sečtete všechny náklady na výrobu toho paliva, ukáže se, že je to daleko škodlivější než běžná nafta či benzín. Pak se ještě navíc ukáže, že pracovali jako konzultanti právě pro ty "nenáviděné" energetické společnosti .
Palopetro
17. června 2010 • 10:45
vtipné čtení.Pouze bych se zastal VK pokud se týká jeho "odporu" k ekolo­gii.Ne­myslím­,že je odpůrcem ekologického myšlení,je pouze zapřisáhlým odpůrcem enviromentálních teorií o globálním oteplování,které způsobuje svým barbarským chováním pouze a jen člověk.A v tom jsem s ním (já prostý občan), zajedno.