Komentáře

Zpět na článek

Z deště pod okap?

4 komentářů

stone_pilot
2. června 2010 • 21:04
Abych pravdu řekl, nemyslím si, že by soudci nebyli dobře placení a souhlasím s muhlhausem, že pár tisíc navíc vás imunním vůči milionovému pokušení neudělá. Ale také si nemyslím, že snižování platů je to pravé a nutné, co potřebujeme - a to ani v případě politiků. U poslanců by mě vrcholně uspokojilo to, kdyby si zdanili všechny své náhrady, nebo ještě lépe, ať si náhrady zruší (a plat zvýší) a mají plat jako my všichni ostatní se všemi řádnými platbami pojistného a daněmi. A ať si do práce jezdí pak za své jako my všichni a bydlí si taky za své kde chtějí. A jako asistenty ať klidně zaměstnávají půlku rodiny, fakt mi to pak nebude vadit.
muhlhaus
2. června 2010 • 13:14
to je pravda. Lidovci a Zelení byly přece jen, přes všechny nedostatky, serióznější strany než ta partička kolem Johna a Bárty. Ale voliči chtěli strany nové, tak je mají mít. Hluboce nesouhlasím s názorem, že by se nemělo soudcům a prokurátům snižovat platy. Jejich platy jsou jednoznačně přehnaně vysoké. Argumentace možnou zkorumpovatelností je trochu směšná. To jako když bude mít někdo místo 70.00 "jen" 63.00, tak bude o tolik náchylnější přijmout miliónový úplatek? A co třeba zvýšit trestní sazby za korupci? Myslím, že i s polovičním platem by si soudci mohli užívat života celkem radostně ve srovnání s rizikem dlouholetého pobytu na Borech.
jendai
2. června 2010 • 13:58
myslim, ze statisticky je to tak, ze cim vyssi plat, tim mensi nachylnost ke zkorumpovatelnost, tak bych je asi nesnizoval, jestli maji fungovat spravne...ale to je jen logicky zaver, praxe muze (a casto je) jina a kdo ma hodne, chce vic trochu me stve, ze p.Dolezal a v dalsim clanku p. Holec uz par dni po volbach pronaseji vyroky typu "pomohli jsme si?" jako by za těch pár dní zapomněli, co tu mohlo být jiného...to me fakt stve, protoze si nemyslim, ze rozumny clovek je kritikem vseho, ale dokaze si vybrat, co kritizuje a co naopak podporuje (i kdyz takovy novinar by se mozna neuzivil).
sedlakjura
2. června 2010 • 17:52
Máte pravdu. Ale řekněte mi, o čem by pak Holec psal?