Komentáře

Zpět na článek

Česká pravice vytěžila z nového rozmíchání karet

37 komentářů

hospoda
31. května 2010 • 11:20
Chtěl bych jen upozornit, že tvrzení: " KSČM si podržela svoje tvrdé jádro a její volební zisk je podobný jako ten, na který jsme byli zvyklí už dlouhá léta." Není zcela přesná, neboť KSČM sice získala sice stejné množství poslanců jako v roce 2006, ale téměř o 100.000 hlasů méně,(v roce 2002 880.000, v roce 685.000, letos 590.000) Tolik jen pro doplnění.
lumoflex
1. června 2010 • 11:12
Dobrého dne, dík za doplnění. V roce 2002 dostala KSČM nevídaných 18 procent hlasů, ale jinak dostávala kolem 10-12 procent hlasů. Já srovnával hlavně ty procentní zisky, které jsou ve srovnání s dalšími stranami podle mého názoru neuvěřitelně konstantní. ODS lehce jde z 35 procent na 20 procent za 4 roky, ale KSČM si voliče víceméně drží. Nechtěl jsem tvrdit, že ten volební zisk KSČM je vždy přesně stejný s přesností jednoho hlasu.
philosoff
31. května 2010 • 08:20
Omlouvám se za politickou nekorektnost, ale sebelepší reklama by české pravici nepomohla tolik, jako drsná realita našich sousedů. Myslím, že ČSSD může Řecku "poděkovat" asi tolik, co já bez uvozovek.
panna
30. května 2010 • 19:57
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
politikvrukouosudu
30. května 2010 • 16:21
Věštec - vyloženo v dubnu r. 2010 :

JIŘÍ PAROUBEK:

Je člověk, který má přání zabývat se činností, spojuje v sobě pocit moci a přílišné sebevědomí...
Věštba radí: Zkroť svoje sebevědomé vystupování na veřejnosti - uvnitř sám sebe přesvědčuješ /z pozice velké moci a síly/, že máš ve všem pravdu. Musíš si ale /a to pokud možno rychle/ uvědomit, že jsi ještě nestačil postihnout zákonitosti všech věcí, přičemž do nejdelší smrti není ve Tvých silách poznat všechno ! Tvým životním úkolem je : naučit se vymezit si určité hranice, kam až ve svých projevech na veřejnosti můžeš zajít. Neučiníš-li tak, uvízneš jako rohaté zvíře za rohy, kterými vrážíš do překážek před sebou a kolem sebe...Takto zaklíněné rohy hrozí přejít ve vážnou krizi...vztek a rivalita=cesta zpět ! Dáš-li se však cestou učení a umění vymezit si hranice v konverzaci, otevře se Ti cesta dál v plné míře. Spojení síly a diplomacie = dosažení Tvých cílů ...

JAK A S KÝM DÁL PO VOLBÁCH ?

SPOLUPRÁCE ČSSD s komunisty v roce 2010 ?
Věštba varuje před myšlenkami na spolupráci tohoto druhu. Taková činnost může vést jen ke vzniku následné krize ve společnosti. Zázračné vlas­tnos­ti+gi­gantic­ké možnosti - to není jen pomyslný pták v hrsti, to je jen jeho hlas, který se nedá uchopit a rovná se nicotě... Věštba striktně radí v této věci ČSSD : krotit své ambice, zříci se této cesty. N e j e d n e j !

ČSSD a ODS - vývoj možné spolupráce v roce 2010 ?
Obě strany by měly potlačit vájemnou nevraživost, zasednout ke kulatému stolu a posoudit bez předsudků špatné činitele, které způsobily mnoho špatných kroků v minulých letech v ČR... Jen tak mohou být vytvořeny podmínky k rozmnožení bohatství a ke vzniku nových tvořivých činů. Tak bude dán lidem pevný a stabilní základ pro rozvoj státu. Ti, co mají moc vládnout, nechť jdou cestou vážného a spravedlivého vládce. Budou-li mocní potlačovat samostatnost národa, blokovat tvůrčí potenciál lidí a vést jen prázdné řeči, způsobí svému lidu jen škodu ! ...
tritecky
30. května 2010 • 15:03
myslíš, že budou o chlebu a o vodě v pastoušce?
dsp.
30. května 2010 • 15:03
Volební výsledek je skvělý, ale ještě lepší je, že končí kampaň. Konečně zmizí tisíce billboardů s rozesmátým Parou­bkem/Z­aorál­kem/So­botkou­/... Doufám, že se pročistí ty strašné diskuse pod zpravodajskými servery, kde žvanily spousty Dimunem podplacených kecalů a házely špínu na pravici & spol. Těším se na příští rok, kdy (snad) nebudou žádné volby a ani žádná kampaň.
panna
30. května 2010 • 20:00
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
vonrammstein
30. května 2010 • 14:35
Taky to bylo jako pochvala míněno!
Nebuďte tak skromný, zasloužíte si ji. Je to pěkná, přehledná, výborně zpracovaná analýza
lumoflex
30. května 2010 • 19:57
Znovu dík za milá slova! Já jinak samozřejmě vůbec skromný nejsem, jen na sebe beru úkol to hrát, protože mně byl svěřen poloprofesionální úkol.