Komentáře

Zpět na článek

Bez nás si Ježíš ani ruce neumyje!

11 komentářů

jendai
27. května 2010 • 09:59
snad Vás po volbách neseberou za to, jak jste znevážil Jyrku
marek.stonis
27. května 2010 • 12:08
V takové štěstí ani nedoufáme, ale ani tato perspektiva není úplně marná. Já doufám, že budu psát kápovi světnice dopisy příbuzným, Pečinka věří, že se stane šéfem vězeňské knihovny, Šafr bude vydávat vězeňské rozhledy, Cvrček bude počítat šéfovi věznice daně, Holec se dostane do boxerského vězeňského klubu, Mareš malovat chodby, Ignác Říha pěstovat zeleninu (je z venkova), atd, atd. No, uvidíme, uvidíme. Ale jako přisluhovači pravice a jim podobná chátra jsme připravena nést za své činy odpovědnost, takže jsme vskutku zvědavi, jak s náma povolební moc naloží.
cartouche66
27. května 2010 • 15:51
Vrána vráně oči nevyklube a tzv. pravice a levice jsou dvě ruce téhož kapitálu, z nicyž jedna jen zdánlivě méně škrtí! Bát se právem začnete, až povstane světový revoluční proletariát, aby zbavil se definitivně okovů námezdničny a státu, který na něho kapitál a jeho ohavné loutky, k nimž přináležíte, uvalil. Pak se tučná volata vašich pánů seznámí s ostřím mačet v miliardách rukou zocelených nenávistí, jejich bachoře zbytnělé bídou hladovýchí obtíží těžký kov z štěkajích hlavní ákáček! Žádná pohodlná vězení, žádné flákárny v lágrech nucených prací, ale krutá, leč zasloužená smrt!
ada.ada
27. května 2010 • 08:36
Naprosto skvěle napsané!! Chtěla bych se smát, mám chuť se poklonit a zatleskat autorovi za tento úžasný článek, ale zas až tak mi to nejde, nějak se mi svírá žaludek, včera jsem navíc shlédla předvolební diskusi na radiožurnálu...tak zvláštně se nadcházejících volebních dní bojím. Ale za tenhle článek moc děkuji, aspoň na chvíli se mi ulevilo!
zdislava
26. května 2010 • 23:24
Skvělé, díky !
nautilus
26. května 2010 • 18:23
Bez spoluúčasti a reforem se péče zhorší
Jestliže nenajdeme odvahu ke změnám, čekají nás pouze dvě možné varianty. V prvním případě zvyšující se deficit veřejných rozpočtů způsobí postupnou destrukci ekonomicko-sociálních systémů včetně dostupnosti a kvality zdravotní péče. Doplatí na to ti nejchudší a nejzranitelnější. Bohatí a vlivní si v takovém případě nedostupnou službu zajistí v zahraničí. Druhou možností je krotit deficit bez zvyšování spoluúčasti, tedy bez zvyšování příjmů do systému. Nutným důsledkem je opět snižování dostupnosti a kvality, zejména pak neúnosné čekací doby na plánované výkony. Opět to bude znamenat, že kvalitní a včasná péče nebude pro každého a opět na to nejvíce doplatí ti nejzranitelnější.

Odpovězme si tedy na otázku, jaká cesta vede k rovnému přístupu ke kvalitní péči pro všechny a jaká naopak způsobí v dostupnosti péče dramatické rozdíly mezi jednotlivými skupinami obyvatel. Populistické odmítání zvyšování spoluúčasti je ve svém důsledku velmi asociální. Zvýšení úhrady za státní pojištěnce bez provedení nezbytných změn neřeší vůbec nic.

Miroslav Kalousek
Mladá fronta DNES, 2. 4. 2010, Rubrika: Názory, Str. 15

Osobnosti: Kalousek Miroslav
Témata: Hospodářství, Zdravotnictví

Od: *
Komu: *
Popis: *

|
tomot
26. května 2010 • 17:53
Kvalitní práce! Leč celkem lituji autora textu, že si musel nabiflovat ten Paroubkův neslavný povolební projev v květnu 2006. Oněkdá jsem si jej pustil a proklikával abych si opsal pro jednu diskusi onu větu o "modré totalitě a únoru 48" a byla to chmurná pětiminutovka... Ale celkem bych to znovu "protrpěl", pokud bych opět v tuto sobotu nebo neděli slyšel podobnou Paroubkovu "děkovačku"!!!

A milý REFLEXi..v úvodu článku vedle sebe stojí Jirka a Petra. Tak co sakra pohledává na úvodním ilustračním obrázku Paroubek vedle Milady Horákové???
stone_pilot
26. května 2010 • 17:13
iwhosek
26. května 2010 • 16:47
To je něco kouzelného , málem jsem se smíchy umlátil
piitrs28
26. května 2010 • 16:17
http­://www­.delam­zlidi­voly­ato.**­*/