Komentáře

Zpět na článek

Nejmenší z trpaslíků

5 komentářů

jendai
21. května 2010 • 15:36
jsem z toho trochu pobouřený, když někdo s poslaneckým platem ještě podniká - chápal bych, kdyby měl nějakou živnost s rozumným příjmem, jenže tak to asi ve většině případů není a přihrávat zakázky své či "dceřinné" nebo i manželčině firmě není zas tak těžké, jak se ukázalo z případů porcování medvěda a dalších)...jen si tak říkám, jak dobře asi dělají páni poslanci resp. ministři svou práci, když u toho horlivě podnikají a nechtějí se toho vzdát...podle mě nemůžou stíhat ani jedno pořádně (a to v ideálním případě, v tom horším na poslaneckou práci kašlou)
pismenacislice
21. května 2010 • 19:34
Tak tohle, co píšete, je běžný názor. Bohužel hlasatelé těchto názorů ignorují konsekvence. Dochází vám například to, že premiér ČR má často menší příjem než kdejaký manažer středně velké firmy - a připadá Vám to normální?! Kdo asi do té politiky bude chtít chodit, když ty lidi nemůžete motivovat finančně a ani pracovním prostředím? Myslíte, že nějaký úspěšný manažer by měl náladu jít do politiky, když by si přijmově pohoršil, všude by po něm šli novináři a každý hospodský ožrala by na něj plival?!! Já vidím tři základní cesty:

1) Politikům výrazně přidat na platu, ale zároveň jim zakázat vedlejšáky.

2) nepřidávat jim či ubrat na platu - a pak se nemůžete divit, že se do politiky hrnou jen ti, co jsou pracovním životě neúspěšní, nebo ti, co si chtějí "přilepšit" nějakými těmi levárnami, či to, kteří mají orgasmus z toho, že jsou veřejně známí.

3) nepřidávat jim a zároveň jim zakázat podnikání - a to by do politiky chtěli jen absolutní pakoňové.
jendai
22. května 2010 • 10:56
aha, já to v příspěvku nějak zapomněl dodat - myslel jsem na cestu číslo 1 samozřejmě dává mi to největší smysl...
jecchus
21. května 2010 • 11:24
"Podle 42 % lidí je správné, že Kalousek upozornil na státní dluh, 51 % lidí si to nemyslí"

Jestli tomu dobře rozumím, tak 51% lidí v tomhle státě jsou tedy pštrosi, podle kterých je lepší na problémy moc, nebo ještě lépe vůbec, neupozorňovat a tvářit se, že jse vše O.K...
jendai
21. května 2010 • 15:31
to taky může znamenat, že jim nepřipadá správné, že člověk, který se více či méně na vedení resortu financí podílel jim teď posílá účet (čili ne samotná myšlenka, ale ten, kdo to posílá)...mně osobně se ten nápad líbil mrzí mě totiž, že někteří lidé nevidí dostatečně dopředu a nechápou, že na vládu ČSSD tak nějak teď nemáme peníze (a zdá se, že ještě dlouho mít nebudeme)...