Život a styl

Zpět na článek

Rasismus naruby?

27 komentářů

salamandr21
1. června 2010 • 12:20
všichni romové nejsou stejní! po útoku romský informační portál Romea nabídl rodině chlapce pomoc - http­://www­.rome­a.cz­/index­.php?i­d=de­tail&­deta­il=200­7_8092
renatamax
26. května 2010 • 09:26
Nejodpornějším projevem rasizmu je tzv.Pozitivní diskri­mina­ce.O­fici­álně nadřazuje v právech jednu skupinu občanů, nad druhou.Umožňuje soudům dvojitý náhled na některé tr.činy a trestá dvojím metrem.Jakékoliv zvýhodňování kohokoliv,před čímkoliv je porušování ústavy,právního systému, v nichž je zakotveno, že občané jsou si rovni, mají stejné povinnosti i práva.Udělat toto bílí cikáněti,tak jsou toho všechna média plná a mají na dost dlouhou dobu o čem psát.Poněvadž se jednalo ale o bílého kluka, chtěli celou kauzu ututlat, vždyť se vlastně vůbec nic nestalo, doktoři kluka zachránili,tak proč se tím dál zabývat. Ten člověk, který dal fotografie na net,si zaslouží metál,místo toho se policie snaží zjistit, kdo to byl."Je to hnus velebnosti"
stanleyv
25. května 2010 • 17:15
Sem napište váš vzkaz!
sectorx
25. května 2010 • 16:03
Otazkou není proč se podobné věci dějí,ale co s tím budeme dělat!!!Vzhledem k tomu,že ti co by se tím za naše peníze zabývat měli to evidentně nezajímá se podobné věci budou dít asi donekonečna.Tvrdé tresty pro obě strany - to by snad mělo být samozřejmé,ale to by nejdříve trest musel být opravdu trestem a ne dovolená s fitkem.To co může být pro jednoho trest,může být pro druhého běžná pohoda.Dokud se lidé nebudou bát opravdu tvrdých trestů tak si na podobné věci budeme muset asi zvyknout!
foxx
20. května 2010 • 22:24
Jsem zásadně proti každému násilí. Fyzické i psychické. Tyto trestné činy by měly být radikálně potrestány. Ale naš právní systém nefunguje, ostatně jako nic v tomto korupcí prolezlém státě.
Případ tohoto mladého kluka není medializován, aby se uměle nevyvolávala další vlna násilí.
Není rozdíl mezi popáleným děvčetem a tímto hochem. Oba byli na pokraji smrti. Oba si ponesou trvalé následky do konce života. Viníci by měli nést stejný trest, ale.......
To se budeme muset naučit, bát se vyjít ven i za bílého dne. Bude to jak za války? Večer zhasnutá světla, zatemněná okna?
A co náš stát? Ochrání nás? Naši politici se vyhýbají romské otázce už 20 let.Je tu zaveden systém jak za komunistů. Je to nutné zlo a musíme ho tolerovat. Ale domnívám se, že to není správné. Znám dost romů, kteří pracují, žijí normální život jako ostatní a nikdo je nešikanuje.Takže by to šlo, zapojit je do pracovního procesu. Proč jedni můžou a druzí ne?
Ať člověk řekne cokoli, třeba, že by romové mohli pracovat alespoň na veřejně prospěšných pracech, tak je člověk považován za rasistu. A také to podle toho tady vypadá.
vonrammstein
21. května 2010 • 08:16
Neexistuje romská otázka. To je eufemismus. Existuje cikánský problém.
iwhosek
20. května 2010 • 20:29
Na severu nic neobvyklého , jen se o tom nemluví , nevyšetřuje se to a nokoho to nezajímá. Je to časovaná bomba a až pohár přeteče bude zle. Zase nám budou ve světě vyčítat jací jsme to rasisti!!! Pan Kosám raději bude dělat že to nevidí ............
iveta212
20. května 2010 • 16:25
myslim si,ze by melo byt měřeno všem stejnym metrem..jestliže někdo někomu ublíží a je jedno jestli je modrý,žlutý,bílý nebo černy to je přece fuk,měl by za to nést trest,ale pravdou je,že více jsou medializované zpravy o rasizmu proti menšinám,trochu mě to děsí...chci stejna prava.
renatamax
20. května 2010 • 16:15
Pamatuji doby, kdy jsme se rvali jako koně.Cikáni versus bílí.Skončilo to nějakými neschopenkami, a když přišli policajti, nikdo nic neřekl, ani bílí, ani čavar­gošo­vé.Gon­dolá­ny jsme nechali zpívat a hrát na Alejce, jenom dokud jsme chtěli.Nikdy v tom nebyl rasizmus.Oni měli vlastní svět, svět špíny, kterého se převážná část lidí štítila,zlodějiny a život pod hradbami.Pokud došlo ke rvačkám, vyřizovalo se vše ručně, bez policajtů a bez rasizmu.Poněvadž byli i jiní cikáni, Klečko, o němž se dalo říci, že byl fantastický fotbalista, vždy tak perfektně čistý a upravený, že my jsme si vedle něho mohli připadat jako cikáni. Rasizmus je uměle vyvolán, přiživován Paroubky a podobnými elementy.Je to přesně Dividae et impera, jenže se jim to vymklo z reukou a ti oddělení se stali nebezpečnými,téměř nepostižitelnými
nebojsa
20. května 2010 • 15:50
Je to naruby o tom žádná. Jinýho kikyho by takhle nezlynčovali. Nechci denunciovat, ale myslím, že několik kopanců přidali právě kvůli tomu, že jim ten kluk přišel odporně bílej. Nebylo to jen pouhé vybití vzteku, že je nechtěl obdařit svými penězi. Ale, stejně, divím se, že takhle okrádají přímo osobně občany na ulici, jakoby jim nestačilo cucat ze státu.