Archív

Zpět na článek

Jak by se hulilo za TOP 09

35 komentářů

kkk999
22. května 2010 • 09:03
bohužel se velmi mýlí ti, kdo se zastávají marihuany, viz odkazy:

http­://www­.aka­demon­.cz/ar­ticle­.asp?s­ource­=mar
http­://a­kade­mon.cz­/arti­cle.as­p?sou­rce=ma­ri

PROSTĚ I MARIHUANA JE SVINSTVO A SAJRAJT A ZDRAVÝM ROZUMEM MYSLÍCÍ ČLOVĚK SE TAKOVÉMU SVINSTVU ZDALEKA VYHNE!!!

Nevěřím, že by člověk, který má v hlavě zdravý rozum, mohl podpořit legalizaci tohoto svinstva, dopadlo by to totiž úplně stejně, jako je to dnes už s cigaretami a alkoholem...že by se bez potíží k tomuto svinstvu dostávaly už i děti kolem 10-12 let, toto chcete? Vy chcete, aby si vaše děti ničily zdraví odmala těmito sajrajty? Aby se na JIP dostávaly děti nejenom opilé, ale navíc ještě zhulené nebo zfetované?
petr.k
22. května 2010 • 18:19
Podle profesora Lumíra Hanuše z Hebrejské university v Izraeli konopí, které vy považujete za svinstvo a sajrajt "zabíjí rakovinné buňky a nechá žít ty, které nejsou rakovinné a mělo by se pěstovat k léčbě. Mohlo by být náhradou farmaceutických přípravků, které jsou drahé a mnohdy mají vedlejší účinky. Konopí je účinější, bezpečnější a mnohem levnější". V Izraeli je konopí pro relaxační účely velmi přísně trestáno, ale k léčebným účelům je legální, pacienti je dostávají od státu zdarma a dokonce i když nejsou dospělí... Vaše obava, že kdyby marihuana byla legální, tak by ji hulila školní mládež je naprosto zbytečná, neboť ta už ji dávno hulí bez ohledu na to jestli je legální či nikoliv nebo možná právě proto, že je ilegální, mladé puberťáky velmi přitahuje to, co je zakázané. Dokonce jsem se setkal s tím, že marihuanové symboly propagují i ti mladí, kteří ji ani neužívají, jen chtějí ukázat okolí, že podporují něco, co jim ti starší zakazují - například nosí trička či čepice s marihuanovým listem nebo si jej dávají jako displej do mobilu či počítače. Jak řekl Ivan Douda z Drop Inu "Marihuana je generační střet, který my starší nemůžeme vyhrát..."
kkk999
22. května 2010 • 20:10
Profesor Hanuš jistě nemá na mysli hulení marihuany, ale pouze užíívání čistého thc, a to je obrovský rozdíl, zaměňujete pojem a průjem, pane Petře...to, co tvrdíte o hulení mládeže je nestoudná lež, kterou se zaštiťují hlupáci, aby omluvili svoji ubohost. Jistě, jistá část mládeže nepochybně hulení zkusila, možná že někteří hulí i pravidelně, ale to rozhodně není většina, zpravidla je to ta část mládeže, která je ve školních výsledcích průměrná až podprůměrná, která nemá žádné inteligentní záliby, o kterou se rodiče z různých důvodů nezajímají a která se ocitá na šikmé ploše a velmi často se paktuje s kriminálními živly. Vidím, že jste naprosto nepochopil, o co mi jde. Pokud vědecká rada MZ, kde bezpochyby nesedí žádní pitomci, ale jsou vesměs proslulí a úspěšní lékaři, schválí použití thc v medicině, nemám nejmenší námitky. Máte vůbec ponětí o tom, jak dlouho trvá vývoj nového léku a jakými všemi zkouškami musí nový lék projít, než se dostane na trh? Asi ne, protože kdybyste tyto informace a znalosti měl, tak byste sem nepsal takové kraviny, jaké sem píšete.
petr.k
24. května 2010 • 16:43
Pokud to, co píšete, myslíte vážně, tak s vámi opravdu nemá smysl diskutovat. Podobně jako bolševikovi nelze vyvrátit komunistickou doktrínu, tak ani vás, zarytého prohibičníka nikdo nepřesvědčí, že prohibice přináší více škody než užitku. Na jedné straně nehodláte doplácet na lékařskou péči lidem, kteří užívají drogy, ale na straně druhé je vám úplně jedno, že my všichni doplácíme na prohibici, která je velmi nákladná a neefektivní. Mimoto většina onemocnění narkomanů, jejichž léčba je pak hrazena z peněz daňových poplatníků je nepřímo způsobena negativními jevy prohibice. Tyto negativní jevy, které vy nechcete vidět, mnohonásobně převažují nad původně dobrým úmyslem, že když stát zakáže svým občanům užívat omamné látky a většina lidí z přesvědčení nebo ze strachu před trestem tento zákaz poslechne, tak společnost bude zdravější. Prohibice způsobuje, že 1. drogy jsou několikanásobně předražené, protože jsou zakázané, což je příčinou zvýšené kriminality, která se často dotýká i nevinných lidí, kteří s drogami nemají nic společného. 2. místo přírodních výtažků opia a lehkých kokainových nápojů ( když drogy byly legální) se postupně na černém trhu (kvůli snadnějšímu pašování, skladování a manipulaci) prosadily jejich mnohem silnější koncentráty heroin, kokain a jejich chemické náhražky. 3. ilegální drogy nepodléhají žádné státní kontrole, takže se na černý trh dostanou i omamné látky, které jsou fušerácky vyrobené nebo pajcované substancemi, jež jsou mnohdy nebezpečnější než drogy samotné. 4. stát utrácí obrovské finanční částky na represi s nevalným úspěchem plus na negativní důsledky prohibice. 5. zisky z obchodu z drogami často slouží ke korupci úředníků a k financování extremistických a teroristických hnutí. Kdyby drogy byly legální, všechny tyto problémy by odpadly a stát by místo výdajů měl zisky z prodeje drog, které by mohl použít na léčbu narkomanů a osvětu. Domnívám se, že stát by neměl drogy zakazovat, ale jen doporučovat, případně varovat o rizicích.
kkk999
24. května 2010 • 17:31
Moje zdraví má pro mě absolutní prioritu před všemi podobnými svinstvy a můj názor je, že k těmto svinstvům se shovívavě nebo dokonce kladně staví nejčastěji ubožáci, kteří toho v hlavě mnoho nemají, kteří v mnoha případech nezvládli ani maturitu, v civilním životě jsou to často bezohledné sobecké nuly, což platí zejména u holek a žen, kterým unikl jeden drobný detail, a to ten, že na jejich sobectví a bezohlednost doplatí dřív nebo později jejich děti.
Jak by to dopadlo, kdyby byl drogy legalizovány, o tom nejlépe svědčí příklad alkoholu a cigaret - ty jsou legální. Je snad málo křížků u silnic? To chcete, aby jich bylo ještě víc a případně jste k nějakému křížku chodil vzpomínat na svoje dítě a přemýšlet o tom, co by bylo, kdyby...? Je snad málo opilých a často se opíjejících dětí? Cigarety a alkohol si dovolí řada prodejců prodávat dokonce dětem pod 15 let a tak by tomu bylo i s drogami, pokud by byly legalizovány. Naopak, je potřeba tvrdě trestat a znevýhodňovat ve všech směrech ty, kdo tato svinstva berou nebo je dokonce prodávají. Stačí se zajít podívat na kteroukoliv diskotéku - mladí sopláci, kterým není často ani 15 let, chlastají, kouří a berou drogy. Kdyby tito přistižení společně s příslušným vedoucím provozu okamžitě vyfasovali vysokou pokutu, bylo by to vyřešeno velice rychle. Vy svoje děti vedete nebo povedete k tomu, aby kouřily, chlastaly a braly drogy? Jestli pro vás to je normální, tak pro mě rozhodně ne!!! PROBOHA, ČLOVĚČE, VEZMĚTE UŽ ZDRAVÝ ROZUM DO HRSTI A TROCHU MYSLETE NEŽ NAPÍŠETE TAKOVÉ KRAVINY, CO JSTE VYMYSLEL VE SVÉM PŘEDCHÁZEJÍCÍM PŘÍSPĚVKU!!!
petr.k
24. května 2010 • 18:24
Co se týče výzkumů pana profesora Hanuše, tak důležitá není aplikace, ale účinky konopí, i když kouření marihuany není ze zdravotního hlediska ideální, neboť při spalování se tvoří karcinogeny, které se však dají minimalizovat použitím vodní dýmky nebo eliminovat vaporizací. Orální užívání konopí je určitě zdravější a navíc účinnější, takže pro pacienty trpící rakovinou nebo roztoušenou sklerózou je to určitě lepší volba, ale například pro pacienty, kteří konopí užívají na zmírnění vedlejších účinků chemoterapie (ke zvýšení apetitu a k potlačení davivosti a zvracení) je zřejmě výhodnější inhalace, neboť účinky se dostavují po několika minutách, zatímco při orálním užití až přibližně za hodinu, i když jsou účinnější a trvají déle. O léčebných účincích konopí se veřejnost dozvěděla ze dvou zdrojů: 1. zveřejněním studií, které si (většinou americký) stát objednal u různých univerzit, aby se vědecky prokázala škodlivost marihuany, ale k všeobecnému překvapení tyto studie (pokud byly objektivní) nenalezly přílišnou škodlivost (na marihuanu se prakticky nedá fatálně předávkovat a nevzniká na ni fyzická závislost jako na opiátech nebo jejich chemických náhražkách), ale naopak mnohé pozitivní a léčebné účinky. 2.Upozorněním pacientů, kteří se úspěšně, ale ilegálně léčili konopím a žádali stát, aby jim jejich samoléčbu zlegalizoval, protože nechtěli být zejména finančně závislí na černém trhu. Kdyby tito pacienti věřili oficiální propagandě a neporušovali platné zákony, tak by se veřejnost možná nikdy nedozvěděla o léčebných účincích konopí...Ústavní klauzuli o tom, že stát může omezit svobodu jednotlivce pokud by ta mohla ohrozit demokracii samozřejmě znám, ale na rozdíl od vás si myslím, že prohibice je pro demokracii mnohem větší hrozba než legalizace (argumenty jsem uvedl). Na tomto principu by stát mohl zakázat třeba konzumaci tučného masa (způsobuje rakovinu tlustého střeva) nebo autodopravu (znečišťuje životní prostředí a při nehodách dochází ke zraněním a úmrtím).
kkk999
24. května 2010 • 21:17
Mám pocit, že se bavíme vy o koze a já voze. Odlišujme dvě věci: thc a marihuanu, to není jedno a totéž. Pokud vědecká rada MZ schálí použití thc pro lékařské účely, budiž. Ale thc a ne hulení...hulení samo o sobě je bez diskuze škodlivé a ani vaporizér na tom nic nezmění. Navíc, thc se již v minulosti pro léčebné užití používalo, ale ustoupilo se od toho. Asi s tím nebyly dobré zkušenosti. Otázkou zůstává, co je u beznadějných stavů větším zlem. Z hlediska léčebného nemám problém s využitím thc, i když já bych to svým pacientům rozhodně nedoporučil. Nejčastěji hulí marihuanu osoby ve věkové skupině 15-30 let, které však nehulí kvůli nemoci, ale kvůli své hlouposti, to jistě popírat nebudete. Já zase tady mohu uvádět studie, které svědčí zcela jednoznačně v neprospěch thc a marihuany.
lékaři, kteří varují, že marihuana vážně ohrožuje lidské zdraví, argumentují:
"Kouřením marihuanové cigarety vdechujete zplodiny obsahující tisíce škodlivých látek," upozorňuje odbornice na léčbu závislosti na tabáku Eva Králíková. Marihuanové cigarety tedy mají, podobně jako cigarety tabákové, karcinogenní účinky. "Žádná jiná droga nezůstává v těle tak dlouho jako kanabis. Navíc neexistuje žádná další legální či nelegální droga, která napadá všechny důležité tělesné orgány, každou buňku," vysvětluje americký vědec Carlton Turner z univerzity v Mississippi.
Marihuana způsobuje rakovinu jater
Pravidelným uživatelům měkké drogy zvané marihuana, získávané z rostliny konopí, hrozí téměř na sto procent onemocnění rakovinou plic nebo jater! Tři takzvané jointy denně jsou totiž stejně nebezpečné jako balíček dvaceti cigaret.
Lékaři z britské výzkumné organizace pro choroby jater proto před kouřením čistého konopí, tedy rozdrobených rostlinných částí obsahujících drogu, důrazně varují. „Pokud se navíc, jak tomu ve většině případů bývá, kombinuje marihuana s cigaretami, vzniká smrtící časovaná bomba a poškození jsou daleko vážnější. Data chemických rozborů dehtu, získaného z cigaret ma
kkk999
24. května 2010 • 21:19
Data chemických rozborů dehtu, získaného z cigaret marihuany, mluví o podstatně vyšším obsahu karcinogenů než v dehtu tabáku. Rakovinotvorných látek je v cigaretách z marihuany až o padesát procent víc než v cigaretách,“ vysvětluje doktor Mark Britton.
„Tyto hrozivé statistiky překvapily mnoho lidí. Zvláště těch, kteří marihuanu kouří právě pro její ´menší´ zdravotní závadnost. Opak je pravdou a o cigaretách z konopí je potřeba mluvit jako o časované bombě. Nepředkládáme zprávu o tom, zda je či není marihuana morální a zákonná. Chceme občany jen upozornit, že z hlediska dýchacích a trávicích orgánů je prokazatelně mnohem nebezpečnější než tabák,“ dodává Britton.

Podle lékařů je kouření marihuany, stejně jako pasivní vdechování dýmu z marihuanových cigaret, čtyřikrát nebezpečnější než tabákového kouře. Celý problém také zhoršuje způsob kouření marihuany. Její uživatelé se většinou snaží vdechovat kouř co nejhlouběji do plic a co nejdéle jej zadržovat. Tím se množství vstřebaných karcinogenních látek zvyšuje ještě rychleji.


Každá droga škodí mozku
Názor expertů z INCB, že marihuana není neškodná, neúmyslně podpořili vědci z Nového Zélandu. "Je již dost důkazů, že užívání marihuany má u mladých lidí příčinnou souvislost s vývojem schizofrenie," řekl psychiatr Vaughan Carr z univerzity v Newcastlu.
Výzkum se uskutečnil mezi 1055 lidmi, kteří se narodili v roce 1977. Postupně, ve věku 18, 21 a 25 let, odpovídali na otázky týkající se četnosti kouření marihuany a různých stránek duševního zdraví. Vědci zjistili, že psychotické příznaky jsou častější mezi uživateli konopí. Je tomu tak kvůli chemickým změnám v mozku.
petr.k
25. května 2010 • 13:34
Výzkumy, které "dokazovaly" značnou škodlivost marihuany byly často zavádějící a zmanipulované na žádost konzervativních amerických politiků, kteří chtěli zastrašováním odradit mládež od kouření marihuany. V jedné takové studii byly opice přivázány řemeny do křesla a byly jim nasazeny plynové masky a podáván ekvivalent 63 silných marihuanových cigaret v intervalu 5 minut bez možnosti úniku kouře, takže opice byly udušeny a otráveny kysličníkem uhelnatým, ale politici ji citovali jako důkaz, že marihuana poškozuje mozkové buňky. V další studii vědci došli k závěru, že konopí vytváří jedenapůl krát více karcinogenního dehtu než tabák, ale neuvedlii, že porovnávali listy konopí a listy tabáku. U konopí se však nekouří listí, ale květy, které obsahují 1třetinu dehtu co listí tabaku... Připadáte mi jako skanzen z minulého století, který před 20 lety upadl do umělého spánku, nyní se probudil a propaguje názory, které hlásaly konzervativní kruhy v USA v 80. a u nás 90. letech. Svět se ale mezitím změnil, represivní protidrogovou politiku tady máme už 100 let a protože lidé pochopili, že je nákladná a nefunkční, tak se od ní odklánějí dokonce i v USA: V lednu se stát New Yersey stal 14. státem americké unie, který schválil legální používání marihuany k léčebným účelům, Obamova administrativa se poprvé v historii amerických vlád bude zabývat nejen represí, ale i prevencí a stát California uspořádá na podzim referendum o úplné legalizaci marihuany. Na změnu přístupu u laické a odborné veřejnosti reagují politici i u nás - zatímco v 90.letech každá politická strana, která ve volbách chtěla uspět slibovala voličům tvrdou represi proti drogám, tak dnes se o drogách, pokud vůbec, zmiňují jen okrajově a na přímé otázky novinářů odpovídají vyhýbavě a alibisticky, že musíme svou protidrogovou politiku sladit s EU. Ani se mi nechce věřit, že člověk s takovým vzděláním jako vy (pokud neblafujete) může mít takové zastaralé a fanatické názory, buď jste tak omezený nebo si děláte srandu.
kkk999
25. května 2010 • 16:08
Jestli tu je někdo fanatický, tak jste to spíš vy!!! Jenom vy tu fanaticky brečíte, kolik států to svinstvo povolilo, atd., tak se tam odstěhujte a neotravujte tady slušné lidi s výplody vašeho chorého mozku. Až tam budete, v té, podle vás, zaslíbené zemi, klidně se tam uhulte, vy troubo. Drží vás tu někdo? Seberte si svých pět švestek a padejte, už včera bylo bylo pozdě. Výzkumy byly zmanipulované, jo? Těch 95% lékařů, kteří za současného stavu znalostí mediciny a farmacie toto svinstvo odsuzují, jsou taky zmanipulovaní? Politické strany mě zajímají asi tolik, jak kozu hvězdy. Je mi přímo u pr*ele, co žvaní takoví darebáci, jako je drtivá většina našich politiků. Ti budou vždycky žvanit jen to, co se jim hodí, aby se udrželi u svých koryt!!! Kromě toho, několikrát jsem napsal docela zřetelně, že pokud vědecká rada MZ léčebné použití thc schválí, nemám nic proti, ale pouze léčebné, žádné jiné...čili žádné hulení marihuany, zejména ne u dětí, pod 18 let, ale léčení čistým thc ve schválených a odzkoušených indikacích po schválení SÚKLem, pokud vůbec víte, co to SÚKL je, vy troubo. Až budete z mediciny a farmakologie, případně toxikologie, něco znát a umět, pak budu s vámi klidně v diskuzi pokračovat, v současné chvíli je to naprosto zbytečné. Já na rozdíl od vás, mám z těchto oblastí státní zkoušky, čím jste vy, vy chytrolíne? Kam hulení marihuany vede, bylo jasně vidět na panu Doležalovi v televizní diskuzi o drogách - všemu se smál jak debilek, nebyl schopný reagovat věcně na žádný dotaz a přítomný policista ho školil jak malé dítě.