Komentáře

Zpět na článek

Vzkaz do Lidového domu: Tudy ne, soudruzi!

131 komentářů

muaddib
24. září 2011 • 21:59
Nuže... možná ty hlasy byly ze směrovače u předvolebního mítinku...
Každopádně, pánové, jste s hlasy manipulovali akorát vy, protože se vám nehodily.
Totiž, abyste mě pochopili: pouze naprostý debil dokáže dělat takový kravál, takhle se chlubit vlastní manipulací již beztak zmanipulovaného hlasování v manipulativním týdeníku, že?

Předně... pokud by zde měla být řeč o manipulativní propagandě, pak byste se pro její „pachatele“ museli jít podívat do nejbližšího zrcadla.

Prostě... už samotný průzkum byl naprosto nere­prezen­tativ­ní... a za to, co z něj údajně udělali sociální demokraté, by vás mohlo nanejvýš těšit. Ostatně... pouze z těch vašich slov, že: „.... vše probíhalo očekávaně, v čele se držela TOP 09, za ní v závěsu ODS a Věci veřejné,“ mi až mráz běhá po zádech... pokud to vůbec umíte pochopit.

Všude jinde by se to spíš bralo jako pouhé cílené zesměšnění vaší pravicové kampaně. Jistě, lepší by to bylo, kdyby KSČM měla těch 24 %, takhle je to hůře omluvitelné jako pouhý žert.

Přesto se nabízí otázka, komu tak moc, ale tak opravdu hrozně moc muselo záležet na tomhle vašem zmanipulovaném průzkumu, že mu to stálo za to, aby sesmolil článek se šesti obviňujícími odstavci (místy až absurdními, svědčícími spíš o paranoidně-schizofrenních bludech autora), které spíš naplno odhalují cíle a úmysly toho, kdo ten „průzkum“ zřídil?

Prostě... pokud vám vyšlo, že ČSSD má pouhé 4 % (čili dle vás by budoucí vítězka voleb ani nezasedla do Poslanecké sněmovny), dokonce že KSČM má prý pouhé 1 %, kde jste se sekli dokonce více než 11násobně,... a že dokonce i „Ježíš je pán“ měla dle vás 3krát více hlasů než KSČM, to snad už ani nepotřebuje komentář – to je politický kabaret, nikoliv předvolební průzkum.

Tragedií ovšem je, že na nic z toho jste nebyli schopni nereflektovat a mozek vám zatemnila ideologická štvanice.
hedlik
12. května 2010 • 00:52
zajímavé počtění.Je mi 27 let,jen abyste měl představu..Neznám svého otce.v životě jsem ho neviděl. jsem i díky tomu totální social outcast ,.,nezařaditelný oppo­ser,nep­řesvěd­čitel­ný antiautoritářský kdosi.. naprosto mě udivuje váš zapálený boj.byť by byl navždy jen slovní.i když se mi těžko slučuje váš příběh s vaším "náhlým" názorovým zvratem ,cítím z vás autentičnost ,a toho se člověku v dnešní době dostává pomálu..natož pak náhodně na internetu,natož pak zde..v zóně nejčtenější mutace bleskmagazínu...Byl jsem kolem let 98-00 velmi zapáleným anarchistou-antifašisticky smýšlejícím,veskrze však apolitický mladý člověk(rozuměj politikou 90 let zhnusený ,pamatující dobu před listopadem..!) s chutí změnit svět.prošel jsem si nejden boj s větrným mlýnem­....la­dron­ka..pr­vní máje­.mila­da..nác­kové ...MMF 2000...rozbíjel jsem držky dlažkama těm šaškům v uniformách bránícím za mrzkej žold zrůdnost,kterou oni bohužel nikdy nepochopí.můžu za to ale já? jednoznačně NE!"tumáš"! rioting byl pro mě v té době jedinou účinnou formou protestu proti tomu všemu hnoji,který se valí světem.v té době však nikdo jako vy nepřišel.Naše kultura byla cíleně ničena politickým tlakem,zesměšňována v tele­vizi­.sqat­ting,f­reetec­hno,,,­vše dostalo mediální nálepku "feťák nebo blázen" ..nejlépe obé dohro­mady­...cz­echtek 2005!!!... Setkal jsem se ze všech stran jen s opovržením a naprostým odmítnutím.časem to začínalo hraničit paranoiou :x ...tak jsem povo­lil.­..zp­ohodln­ěl..čl­ověk si zvykne,zakuklí se..Časem ho ta mašina stejně semele..najednou sedí v práci,neví naprosto proč,vidina budoucnosti rovná se NULA + *** (ne proto,že by chybělo vzdělání...ale jaksi chybí motivace...ale holt pán má "strach" ,tak musíš makat,máš přece rád svojí holku a nechceš aby si mysleli že jsi asociál...a kolotoč se roztá­čí.20­01..2­..4.­..7.­.2009­..10­....na­jednou se zastavíš u diskuze s chlápkem na netu a uvědomíš si,že k*rva něco nehraje...co ale dělat? balaklava už mi nesluši ...každopádně díky za nakopnutí do z
foxx
10. května 2010 • 23:58
Samozřejmě, že jsem měl na mysli vojáky z povolání. To snad kdo tu dobu zažil, tak ví, že záklaďáci výhody neměli. Já jsem se o profesinální armádě vůbec nezmiňoval. Podle názvu lze usoudit, že jste ročník 1966, takže jste mladší. Všímáte si, že po přívalu nadávek ( debil - ne debyl jak jste mě nazval) stále s vámi mluvím slušně? Máte co se učit hochu
foxx
11. května 2010 • 00:14
Všichni jsme poznamenaní dobou. A právě proto se držím hesla, slušnost nade vše. V tomto duchu vedu i své děti. Když se podíváme co se tu děje, je mi z toho zle. A o to jde, ne co bylo, ale hlavně co bude.

Mír? Mezi foxxem a cartouchem66?
hedlik
11. května 2010 • 00:44
někteří jsme poznamenaní nejen dobou...
cartouche66
11. května 2010 • 08:19
Dobrá věřím tomu! Co jsi dělal za komoušů, tedy pokud to ení tajemství? A pokud i tvůj fotřík byl guma jako ten můj, tak jak vysoko to dotáhnul? Mýmu po zrušení členství ve straně zůstala ta hodnost majora dalších 18 let - tzv. "věčný" major Po listopadu potkal jednoho z těch co chtěl v 70 roce dát knížku na stůl, jestli otec jakožto "dubčekovec" v tý partaji zůstane a nabízel mu - představsi tu drzost! - že se tam může vrátit Otec slušně odmítl. Pak požádal o rehabilitaci, aby mu zvedli důcjhod, ale u komise potkal staré známé - právě ty co tu knížku položili v 89 (proto mě to přirovnání na*alo) a ti mu řekli, že vlastně újmu neutrpěl, protože i po zrušení členství v armádě mohl zůstat a to dokonce na poměrně vysoké funkci (byl zástupcem velitele vojenského skladu). Otec pak začal nadávat na režim "překabátníků" a na Havla, kterej zrušil zbrojní průmysl, protože otec posílal ty vlaky zbraní do jordánský Akaby a věděl, jakej to byl pro republiku kšet. Já se s ním tenkrát hádal do krve, že vyvážet zbraně a tím vydělávat na válce je svinstvo a taky o jiných věcech. Moc jsem věřil v český "hospodářský zázrak" a vydělával slušný prachy, cítil jsem se povýšeně nad většinu "běžných" lidí na ulici. S otcem jsem se nepřestal hádat až do jeho smrti a to i o Husajnovi. On říkal že ta válka bude dlouhá a nesprávná. Já hájil Bushe a říkal že to b ude otázka pár neděl Dnes vím že otec měl pravdu, ale už mu to nemůžu říct ...
cartouche66
11. května 2010 • 08:09
Jsi jasnovidec? No je to správně, no Já jsem zvyklý z jiných debat (neboj, všude a všem nadávám, tohle není osobní) že musím buď udělat hvězdičky uporstřed slova, nebo ho rozdělit, nebo vyměnit y a i Chápeš? Automatický cenzor to slovo pak nerozpozná Víš nesnáším pokrytce, kdybych nevěřil že opravdu nejsi modrý, myslel bych že to souvisí s nástupem "slušňáka" Nečase do čela ptakopartaje. Nějaká nová finta, jak tihle zločinci chtěj veřejnosti presentovat "slušnou tvář". Ale v nedávné minulosti to bylo zcela jinak. Na Novinkách před dvěma lety, kdy jsem přestal podporovat zelené a stal se libertinským komunistou (víš to nemánic s bolševíky - s tímhle svým "nevzděláním je taky se*eš), začal můj boj s nickem BohemCech - modrým blbcem a pracovníkem zbrojní firmy v Atlantě v USA (ale jinak pracoviště má někde tadyi). Ten oslovoval Tupohlávkovy odpůrce výhradně a jen: "Moulo", nebo "Bulíku". A v každý druhý větě znělo "sockomoši", "ruský avaři" atd. Když s někým taovým vedeš boj dva roky, přijmeš i jeho styl! Tak sorry - jak říkám, nic osobního v tom není (krom té nedovzdělanosti, ta mě točí! A přitom by stačilo přečíst ty texty pořádně a hned bys musel být doma, nebo fakt tomu ani trochu nehovíš?)
foxx
11. května 2010 • 09:09
Asi jsme věřlili, že to bude jiné, když jsme stáli na náměstích skandovali Občanskému fóru. Byli jsme v izolaci, mysleli jsme si, že když budeme pracovat a dřít, tak nám bude dobře. Není to pravda. Proto chci jít k volbám a zamezit oranžovému a červenému moru devastovat to, co z našeho velmi chabého hospodářstvi zbylo. Jestli volby vyhrají, tak to bude stajné jako před rokem 1989. To rozhodně odmítám.

Podívejte se na to jakým způsobem mezi sebou jednají naši dnešní mocipáni. Stejným způsobem jsme rozděleni my, jako národ. Jaká je nenávist mezi politiky, taková je mezi občany. To je hodně zlé.Já chci jen, aby tu byla spravedlnost, nejen soiciální. Ano musíme podpořit ty občany, kteří vlivem krize a jeho veškerých následků, přišli o zaměstnání. Mají rodiny atd., těm musíme pomáhat. Ale zásadně odmítám podporovat chronické nemakáče, kteří nás ostatní jenom vysávají. A to propaguje Paroubek, jenom z toho důvodu, aby se opět dostal ke korytu. Proto budu volit pravici. Jak jsem řekl, nejsem příslušník žádné strany, nikdy jsem nebyl, ale co je moc to je moc.

A tohle škatulkování je už trapné, jak se tu národ mezi sebou napadá, jestli jsem pravičák, nebo levičák. Já jsem občan, který má zájem aby hospodářství rostlo, a ne se čím dál tím víc zadlužovalo. Protože mám své děti velmi rád, nechci, aby za naši hloupost platili oni.
foxx
11. května 2010 • 09:32
Já jsem pracoval jako dispečer dopravy ve státním podniku. Ostatně jak jinak. Můj otec, kterého jsem měl nesmírně rád, byl v KSČ. Do důchodu odešel jako podplukovník. V 89 mi bylo 31 měl, měl jsem naději, že to bude jiné. S tátou jsme se mnohokrát hádali, on v KSČ- tedy později KSČM zůstal. Ten kabát nepřevlékl. Jako mnoho jiných, kteří z minulého režimu těžili a následně v tom pokračují, akorát pod jinou oranžovou barvou.Vážně tomu věřil.

Mnohokrát jsem si vzpoměl, když děti studovali a studují VŠ, jak mi říkal, až budeš za školu platit, tak si na mě vzpomeneš. Školné se neplatí, ale ty náklady na vzdělání jsou i tak vysoké. Ale to je moje starost jim umožnit, aby studovat mohli.
cartouche66
11. května 2010 • 11:58
Naši otcové si byli velice podobní!!! Můj táta taky usiloval o hodnost podplukovníka, ale toho mu už právě nedali, že ta komise "neshledala důvody". Babička tenkrát říkala, že neměl "sedat na dvou židlích", a že si za to může sám, protože chtěl s každým vycházet dobře. A jinak se s ním hádala celá léta. Byla věřící, ale ne pobožná, vychovaná k lásce k "tatíčkovi TGM", ale nesnášela hamižost a povýšenost. Vtždycky říkala: "Buď skromný- to se Pán Byčkovi líbí! Pamatuj - hlavou zeď neprorazíš, nedávej najevo co si myslíš a koho chleba jíš, toho píseň zpívej! To platilo vždycky - za císaře pána i dneska. Co dokázali ty fuflici co tam na lešení v 68 házeli na ruský vojáky prkna? Některý dokonce zasřelili a maj to. Stejank jako ten palach co se upálil. Myslíš že tím něco změnil? V 45 jsme je milovali a tihle kluci usmrkaný jdou a házej na ně kamení ...". Komunistům nevyčítala ani měnovou reformu, při které její matka - prababička přišla o statisíce. Jak říkala: "Byly to nedobrý peníze, uškudlený z naší bídy a dřiny, když jsme jako děti musely dělat na poli a jíst jen oukrop." Jediný co vyčítala komunistům se dá shrnout do 3 věcí: 1. zkázali ve školách náboženství 2. hanili "tatíčka" 3 popravili ženu (Horákovou). To říkala že byla lumpárna do nebe volající. Děa byl učitel už za první republiky a taky sociální demokrat z chudé rodiny chalupníků v pohraničí. Po sloučení strany s komunisty v 48 nepřestouipil a stal se bezpartoijním a navzdory mýtům zůstal dále v jako řídící na škole. Do smrti vzpomínal, jak si jednou podal ruku s prezidentem Novotným.
Ale to všecko je pryč, nic mi to neříká už, ani z "cty k půředkům". Jsem atheista, na "tatíčky" a Milady horákový nevěřím, měnovou reformnu odsuzuju, páč připravila o úspory obyčejné dělníky a ne jen spekulanty. Navíc věřím že zeď hlavou nejen jde prorazit, ale dokonce že to je jediná cesta - revoluční násilí! Hlásím se k heslu pařížských barikád 1968: "Ani Bůh, ani Pán" a taky "Znič co tě ničí - proletariát proti buržoasii!".