Komentáře

Zpět na článek

Skluzavka před listopad 1989?

10 komentářů

kidon
1. května 2010 • 21:02
ze nejsem nacista kdyz nemam rad musulmany a chci aby vypadli z evropy a aby nasi tmavsi spoluobcane dostali moznost se zapojit do pracovniho procesu a aby jejich zeny byly nucene sterilizovany po prvim diteti
dokud se nenauci chovat se a starat se o sebe?
s pozdravem jan
muhlhaus
3. května 2010 • 08:20
To byste se pak nesměl, Kidone, moc opalovat, abyste příliš neztmavnul a vaše manželka aby neskončila na sterilizaci. To víte, když se kácí les, létají třísky. Ale je hezké, že byste jim přál možnost zapojit se do pracovního procesu. Ale to by pak bylo jasné nadržování! Jak by se to asi líbilo těm světlejším, že na rozdíl od tmavších práci sehnat nemůžou!
artur_dent
1. května 2010 • 15:41
"Je mi líto, ale kolonizace Ameriky, jakkoli se děla leckdy brutálními prostředky, přinesla tamějším obyvatelům nesrovnatelně víc dobrého než zlého, protože ti, co přicházeli, byli vázáni svou vírou, podle níž jsou si lidé před Bohem rovni a platí příkaz milovat bližního." Může tohle napsat střízlivý a duševně zdravý člověk? Že mu hned pámbů nedá jednu přes čumák, za takový kecy.
muhlhaus
3. května 2010 • 08:14
Já myslím, že si p. profesor asi dělá spíš legraci. Přece o kolonizaci Ameriky, při jeho vzdělání, musí něco vědět! Duševně zdravý asi přestává být slavný Hawking. Nebo si nedokáže spočítat, jak dlouho by sem event. mimozemšťani cestovali? Ale třeba je to taky nějaký vtip.
afariz
3. května 2010 • 08:57
Se mnou taky nejvíc pohnulo trvzení pana BoDo o těch Indiánech a že jejich yvvražďování Cortésem a jinými jemu podobnýi jim vlastně přineslo užitek; asi hlavně v podobě možnosti přijmout "Písmo svaté" za své. Prostě katolická agresorská klasika. Připadá mi, že BoDo stárne a trochu mu už neslouží duševní zdraví. Ale k tomu panu H. - já mám trochu jiný názor, než vy. Já si myslím, že opravdu pokud sem na Zemi nějací mimozemšťané jako populace někdy dorazí, tak to už budou skutečně v ouzkých a budou hledat buď možnost usídlení a nebo zdroje. Nebo oboje. A že by jim to trvalo dlouho? Víte naprosto bezpečně Vy, že už před mnoha a mnoha miliony let nějací už nevyrazili? To už by mohli klidně být "před branami"....A ta jejich hromadná osobní návštěva by nám pravděpodobně nic dobrého nepřinesla, protože vzhledem k tomu, že by dokázali víc, než zatím umíme my, byli by na vyšší hlavně technické úrovni a pak by to s námi mohlo klidně být jako s těmi Indiány v Americe. Pokud by se chtěli jen zkontaktovat, tak budou používat pravděpodobně na tak dlouhé štreky spíše nějaké automaty, a to pak už vůbec nezáleží na tom, jak by jim to k nám dlouho trvalo. Klidně by to pak mohl být (takový automat) i vyslanec altruistického charakteru, se zprávami, které by mohly spíš pomáhat i přesto, že původní civilizace, jež ho vyslala, už dávno sama třeba už zanikla. Koneckonců - přestavte si modelovou situaci, kdy lidé už umí cestovat vesmírem a z jakýchkoli důvodů pro jejich přežití je nutné Zemi opustit. Pokud by byla v dosahu k dispozici nějaká vhodná planeta - ohlíželo by se lidstvo na to, zda je třeba už obydlená, byť tvory na výrazně nižší úrovni? Já si myslím, že by asi dalo přednost svému vlastnímu přežití a že existence "původních obyvatel" by šla asi trochu stranou. A pravděpodobně asi tohle měl na mysli i pan H. když varoval před možnými následky hromadné "návštěvy" mimozemšťanů.
shoogy77
1. května 2010 • 03:17
nevím,jestli se indiáni měli a mají dnes líp
panna
1. května 2010 • 06:11
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
panna
1. května 2010 • 06:18
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
horal100
1. května 2010 • 10:56
Nechci obhajovat Paroubka ale co modre straky a arogance Topolanka?To je v poradku???
panna
1. května 2010 • 12:21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.