Archív

Zpět na článek

Ateismus je přežitek

4 komentářů

simeklubor
5. května 2010 • 15:59
já nejsem křesťan. Jenom nejsem ateista.
pismenacislice
3. května 2010 • 19:32
Cituju z citace: "Kdo nevěří v Boha, věří kdečemu. Můj rozum a můj smysl pro lidský řád mi nedovolí nevěřit."

Tak asi proto nebudu nikdy věřícím člověkem. Já budu raději (ne)věřit kdečemu, než abych se upnul na víru bez výhrad. Nedokážu si představit, co by se mi v hlavě muselo stát, abych rezignoval na kritické uvažování nad všemi svými názory a pocity - a prostě se upnul na jedno jediné vysvětlení: Bůh existuje, je to Stovřitel a Kristus byl jeho syn. Myslím, že víra v Boha je jenom produktem snahy lidí o to, aby si zjednodušili pohled na svět a netýrali se složitými myšlenkami nad otázkami, na které nelze snadno odpovědět - ano, víru považuju za projev lidské slabosti a duševní lenosti.
simeklubor
5. května 2010 • 01:07
Myslím, že ateismus je jenom produktem snahy lidí o to, aby si zjednodušili pohled na svět a netýrali se složitými myšlenkami nad otázkami, na které nelze snadno odpovědět - ano, ateismus považuju za projev lidské slabosti a duševní lenosti.
pismenacislice
5. května 2010 • 12:36
Člověče, ale já se vůbec za ateistu nepovažuju. Já nevylučuji možnost, že existuje Bůh, ale taky nevylučuji možnost, že žádný Bůh není. Jenomže vy - křesťané - jste předem vyloučili úplně všechny možnosti, krom té, v kterou jste se rozhodli věřit.