Komentáře

Zpět na článek

Pohádka pro asociální demokraty

61 komentářů

mattt
11. května 2010 • 20:48
Já řeknu jak to je . Je mi 22 let a vyrustal jsem v malé vesnici v okrese se skoro největší nezaměstnaností na moravě . Ve 19 po ukončení střední školy jsem začal podnikat . Jako externista velké firmy . Nyní jsem spoluvlastníkem nově vznikající firmy ve které vlastním 5% , stále přitom studuju . Toto je situace a ted k věci !
Nikdo , kromě mého otce který sám podniká mi nepomohl s ničím . Musím zařizovat miliony věcí ohledně firmy a školy . Nikdo mi neřekl co mám udělat ,kam mám jít co mám vyřídit . Přestože jsem student tak mě stát nijak nepodporuje v mém podnikání a defakto mě nutí si paušálně dávat 60% do nákladů i když je to jinak . Za pár dní kdy nesplatím zdrav. soc. atd. mě naskakuje penále . Musím platit účetní . Do toho se musím ve své dosavadní funkci neustále vzdělávat a být aktivní . Při rozjíždění nové firmy chodím ve volných chvílích vykonávat manuální práci za kterou nedostanu nikdy zaplaceno ( předpokládá se ,že je to jaksi v rámci podílu ) . Do toho studuju VŠ . Za celou dobu se setkávám akorát s neochotou uředníků a kroutím hlavou nad danovou politikou čr . TeĎ mám příjmy okolo 70 000 měsíčně z čehož mi zůstane po splátce uvěru na podíl atd. tak 25 000 . Pokud se firma ujme budou moje příjmy velmi dobré pokud ne budu se muset *** snažit . Pracující utlačovaná třída od nás z vesnice mě nenávidí , objíždí mi klíčem auto ,že si nemužu dovolit parkovat před domem ( 2x ) . Jednou z toho usvědčili mojeho spolužáka ze ZŠ který pracuje ve fabrice . Do toho mi díky paušálnímu danění nechce banka dát další uvěr na výdaje spojené s novou firmou , z důvodu že jsem moc mladý a nevychází mi to do životního minima . Přesto všechno miluju zimní sporty , chodím chlastat do hospody a na chaty jako každý jiný chlap v mém věku .
Každý stál na stejné křižovatce , někdo chodí jen do zaměstnaní a o nic se nestará , nic neriskuje , nic nezařizuje , nenervuje se . Moje cesta byla a ještě bude těžká a proto jsem ta ,, podnikateská *** ,, .
BĚŽTE DO***E SOCANI
boldrick
6. května 2010 • 08:35
,ale proč jsou ti lidé na fotkách horší než já, blonďák árijského typu? Mají jiný genetický kód nebo v čem jsou horší? Je špatné nevypadat jako modelka? Co to vypovídá o jejich povaze? Jsou všichni krásní a mladí příkladem morální čistoty?
A teď do mě intelektuálové
kiara13
30. dubna 2010 • 16:03
Ano, tento článek znám již z minulosti a sama za sebe nesouhlasím s progresivní daní. Proč by měl někdo být trestaný za to, že vydělává víc než jiný. To je nespravedlivé. ALE, jaká je spravedlnost v zavedení stropu pro sociální a zdravotní pojištění, když člověk, který dosáhne výdělku něco málo přes milion už z ostatních výdělků sociální a zdravotní pojištění neplatí? Kde je tady ta rovnost, po které volali někteří politikové, když rušili progresivní zdanění? Znám ze svého okolí několik lidí, kteří využívají možnosti neplatit sociální a zdravotní pojištění a krátí tím i daně z příjmů.. Proč obyčejní lidé s průměrnými výdělky odvádí sociální a zdravotní poj. ze všech svých příjmů, kdežto bohatí jen z některých?
taholkata
1. května 2010 • 20:59
Sociální beru, i když není ani neomezená možnost například výše důchodu... ale proč by měl platít víc za zdravotní pojištění? To dostane zlatou sádru? Nebo bude mít nějaké nadstandardní zacházení? to asi ne...já si myslim, že bohatí a podnikaví by se měli spíš podporovat, protože dávají mnoho pracovních příle­žitos­tí..­.toh­le mi přijde jen jako obyčejná závist, na kterou ale stejně zase doplatí jen ti sociálně slabší...když se nedaří firmě ve které pracuji, tak buď půjdou platy dolů a nebo se bude vyhazovat...to je logické..proč hromada lidí v česku myslí jen na momentální přínos a nepřemýšlí o důsledku? To nechápu a je mi to velice líto...
anelam
2. května 2010 • 12:25
Já myslím že nikdo nezávidí-bohatí a podnikaví za 20 roků nezbohatli z práce podctivé,to víme všichni!!!!Řeknu ti to po lopatě-Zaměstnavatel a jeho manažment,má stotis.platy a místo dřívějších 2000 zaměstnac.které propustil,má 160 zaměstn.Těm snížil plat na minimum,takže berou 8000čistého.Když si majitelé těchto podnik.atd sníží platy,mohou je zvýšit svým zaměstnancům a ti tím pádem budou odvádět i vyšší daně.Pokud dokonce podnik neprosperuje tak je to ještě horší,neboť majitelé si neuberou rači další lidi propustí!!!pak podnik zkrachuje,majitelé jsou za vodou a zaměstnanci pod vodou.Takže kdo koho odírá?A jinak máme zdaněné všechno!!!!Pamatuji že když se zavádělo DPH,tak nám říkali že to platí pro prodávající a cen například potravin se nezvíší-ale na každé účtence máte ještě daň započítanou vy-ne?Hlavně by se měla zvyšovat zaměstnanost a né podporovat bohaté
taholkata
2. května 2010 • 14:53
Že se nedá za 20 let zbohatnout poctivě? Možná Vás nenapadá jak a proto jste tak zahořklý/á a nepřející...každý měl stejnou možnost zkusit podnikat, nebo se dostat do managmentu, ale jen někdo se snažil a dostal se tam...tito lidé mají velkou zodpovědnost a dávají práci ostatním a proto také mají vysoké platy...ale jde o to něco umět a rozumět tomu(tudíš i věnovat čas tomu se to naučit)...a také jde o to najít odvahu...ono je hrozně jednoduché jen sedět a stěžovat si...tak si uvědomte, že když se ti bohatí naštvou a přestěhujou sídla svých firem jinam, tak to bude prohra nás všech, protože nebudeme mít ani ty peníze a ani pracovní místa(nehledě ekonomiku naší země)...a o tom je i ta pohádka...nebo jak jinak chcete zvýšit nezaměstnanost? Pro začátek stačí přestat házet klacky pod nohy těm, co ty pracovní místa vytvářejí, ne?
kiara13
2. května 2010 • 18:04
Myslím, že jste můj příspěvek nepochopil, strop pro sociální a zdravotní poj. znamená, že manager, který je zaměstnaný ve firmě platí sociální a zdravotní poj. pouze do výše milion a něco, jakmile tento příjem dosáhne, tak už žádné sociální a zdravotní poj. neplatí, jedná se o zamestnance, kteří mají vysoké příjmy, nikoliv o firmy samotné. Dá se tímto způsobem i obejít placení daní, neboť dříve si manageři vypláceli podíly ze zisku, které nevstupovaly do nákladů firmy, kdežto dneska si to vyplácí jako mzdu a tím pádem si snižují účelně zisky a platí menší daně. Toto pak chybí ve státním rozpočtu a kde to potom politici vezmou? Samozřejmě to vyždímají ze střední třídy, která je nejpočetnější. Takže jsme stále v začarovaném kruhu.
dale_cooper
30. dubna 2010 • 15:07
Doporučuji:
http­://www­.scrib­d.co­m/doc/­222213­23/Ru­dolf-Vasky-Tretia-cesta
kkk999
29. dubna 2010 • 14:52
Kdybys uměl číst, hlupáku, pochopil bys, že nevolím ŽÁDNOU POLITICKOU STRANU, protože to jsou všecko darebáci a právě v politických stranách je kořen zla u nás. Pokud tobě tato skutečnost nevadí, tak mně ano. Nebudu přece podporovat něco, s čím absolutně nesouhlasím...už tu marihuanu nehul, zbavuje tě to zdravého rozumu, vypatlanče .
taholkata
1. května 2010 • 20:44
A čeho tím nevolením dosáhnete? Maximálně, toho, že máte s čim machrovat v hospodě...když nevolíte, tak se Váš hlas stejně rozdělí mězi ty všecky "darebáky", jak vy říkáte, takže vy vlastně volíte všecky, co se dostanou do parlamentu...volby jsou právě od toho, aby lidé ukázali, že nejsou spokojeni s tím co je. Proto je lepší volit nějakou neznámou stranu, aby se parlamentním stranám ukázalo, že to nemají jisté a že pokud nebudou fungovat, tak že poletí... nejít k volbám je absolutní nesmysl....v posledních letech chodilo k volbám jen něco málo přes 50% voličů a kam to dospělo....