Život a styl

Zpět na článek

Kapr jako Žižka: Proti všem

4 komentářů

jarinhrabe
13. dubna 2010 • 16:18
Největší souhlas. Bohemka 1905 má jak morální tak logický nárok na nástupnictví oněch sta let existence bohemians. A snad tuto kauzu pochopí i právníci..už se docela těším, kdy už to konečně rozlousknou. jestli se to potáhne dál, může to dostat B 1905 do velkých problémů (finančních). Peníze za Honzu Morávka, kterej odešel loni do Schalke 04, dosud nedorazily a to z jednoho prostého důvodu. Schalke vlastně neví, komu zaplatit.. A jedná se o nějakých padesát milionů..což je rozpočet takřka na dvě sezony..
sedlakjura
12. dubna 2010 • 22:58
soudit objektivně, po právní stránce, věc, s kterou si neví rady celá partyja právníků kolem ČMFS, asi nám, fanouškům a "lidem z venku" asi nepřísluší. Ovšem víc než kde jinde by zde měl převážit tzv. "duch zákona", nad jeho "literou". Fotbal je fenomén, kde peníze zmůžou mnohé. Krátkodobě. Ale bez tradice a jakéhosi "genia loci", nakonec vždy podobné kluby skončí tam, kam patří. Z naší blízkosti bych jmenoval třeba Drnovice, Slušovice, nebo Poštornou. Kluby z regionálních soutěží bych tady mohl popsat dvě stránky. A v tomto případě je naprosto jasné, že jediným "právoplatným" nástupcem je Bohemka z "Dolíčku".
jarinhrabe
12. dubna 2010 • 17:11
jen bych chtěl podotknout, že než začnete psát článek o tak zamotaném tématu jakou bezesporu tato kauza dvou (resp. tří bohemek je, měl byste si ověřit zdroje informací. Družstvo fanoušků totiž vzniká začátkem března na veřejný popud pana Bičovského (býv. fotbalista Bohemians). V tu dobu stále existuje a hraje bohemka pod názvem CU Bohemians Praha v majetku p. Vejsady a tento klub je na pokraji krachu a vypsání konkurzu. Přčíchází několikeré odečtení bodů pro neplacení dlůhů, Vejsada jedná s kým může.. A začátkem dubna dojednává přesun všech práv na společnost AFK Vršovice, kteří spolupracují s Družstvem fanoušků Bohemky. Vzniká klub, který nese název Bohemians 1905.Vše je dojednáno, podepsáno. bohužel nestrvrzeno na ČMFS, čehož Vejsada zneužívá a pronajímá název a logo Bohemky K.Kaprovi a vzniká tato zamotaná sitauce. PS: trošku jsem to zjednodušil, šlo tam o přesuny přes více firem a společností, avšak stále se stejnými majiteli, takže jsem to zkrátil, jen pro představu.
jarinhrabe
12. dubna 2010 • 17:16
PS: ještě bych dodal, že přeci není důležité, že Bohemians 1905 nebyli v době přesunu práv zaregistrováni na ČMFS, smlouva přece existovala a byla podepsána.. nemůže tedy Vejsada podepsat smlouvu o převodu práv na adresu B1905 a pak část těch samých práv dále prodat někomu dalšímu..