Fotogalerie

Zpět na článek

Retro vánoční nákupy: Jak se sháněly dárky v 70. a 80. letech v Praze?

7 komentářů

TCerny
Mirku Dusine v 70 letech jsem uz davno pracoval coby chirurg na Bulovce a na tu dobu v Praze vzpominam s laskou, neb jsme se tesili ze " zapadni kosile, ponozek , bot nebo dokonce jeans z Tuzexu !!! a byli jsme strasne skromni.
Kdyz jsem v r. 62 jel poprve do Bulharska na Zlate Pisky vlakem 4 dny bez fungujicich toilet a kdyz jsem tam vylezl ze stanu s 20 palandama a uvidel poprve moore , byla to neskutecna nadhera , daleko vetsi nez pote 2x na Tahiti( Bora Bora, Moorea ) 2x na Hawaii,15x Mexiko (v Cancunu, Acapulco , Los Cabos , San Carlos Guaayamas, Acapulco etc.etc.), 7x na Guadeloupe , 4x Kuba,2x Bahamas , 2x Jamaica 15x Dominican Rep. 1x Haiti, Isla Margarita , Turks and Caicos Martinique , Aruba, Panama, Costa Rica , Venezuela , 2x Rio , Cape Town etc. v Hiltonech a Sheratonech a Club Med. nebo 1 rok na Maledivach jako lekar u Flying Swiss Ambulance -ale nic se v mem 83 letem zivote nevyrovnalo tomu Bulharsku z r. 1962.
Mirek Dušín
@TCerny Jo a byly obálečky ?
TCerny
@Mirek Dušín Nevim co myslite.
Mirek Dušín
Aspoň se člověk těšil z každého dárku , třeba i obyčejné flanelky ... A dnes ?
Jóža Oltec
Nevím jak v Práglu ale ve Štatlu blbě. To že komouši dovezli kolem Vánoc mandarinky a banány ještě neznamenalo, že v obchodech byl dostatek konzumního zboží..
Singleton Mosby
Jako obvykle, Reflus recykloval starý článek.
Anton Augustin
Jako dnes to byla tužba maloměšťáků, historie se opakuje za každého režimu,
duševní kouzlo svátků se obrátilo v konzum.