Život a styl

Zpět na článek

Bude válka proti mladým?

11 komentářů

thezbysek
18. dubna 2010 • 16:10
Kdysi dávno jsem měl v hlavě třináctiletý lehce zmanipulovatelný mozek a opravdu jsem věřil nepříliš vábně vypadající učitelce rodinné výchovy, když říkala, že máme před sexem kondom nafouknout, abychom se přesvědčili, že není děravý. Zvláštní, že podobně jako o sexu i o marihuaně většinou vyučují lidé, kteří zdaleka nemají potřebné zkušenosti. V třinácti jsem se stal Peer aktivistou a absolvoval jsem mnoho přednášek v HELP centrech, několikrát jsem byl i na sezení s narkomany a přesto se ze mě stal uživatel marihuany ba dokonce kvůli ní (a i jiným rostlinám obsahujícím psychedelické látky) studuji zahradnictví na vysoké škole.
Jak napsal hanbus, lehčí konzumenti doplácejí na lidi, kteří hulí kvůli image, trendům, kvůli tomu že je čeká nudná hodina dějepisu nebo kvůli tomu že nihilisticky prahnou po tom jít až do mrtva. Znám spoustu lidí, jejichž kouření trávy nemá se společenskou symbolikou nic společného. Moje kouření trávy je částečně pro zážitek (jaro je tady a s ním i táboráky s bubínkama a jointem) částečně pro moje poznávání účinků psychedelických látek na nervový systém, protože pořád naivně doufám, že jednoho dne opravdu dojde k tomu, že se pěstováním a výzkumem marihuany budu moci živit legální cestou.
Sharei zde napsal příspěvek, kde zmiňoval, že všechno to dnešní kouření trávy vyplývá z malé psychické odolnosti dnešních mladých lidí. Tak víš co sharei? Já a mnoho jiných uživatelů marihuany je duševně mnohem dál, než sahají psychologické termíny. Akorát o tom nemluvíme, poněvadž víme, že nemá smysl o takových věcech vykládat někomu, kdo neví co se děje...
hanbus
9. dubna 2010 • 16:48
www.y­outu­be.co­m/wat­ch?v=al­Tzc4i­AtQU
dicklorand
6. dubna 2010 • 21:40
Sem napište váš vzkaz!Ať vlezu na jakoukoliv diskuzi,všude,ale opravdu všude se najdou idioti,kteří jenom napadají ostatní a navíc se ani nenamáhají psát k tématu... Ale k věci.Už toho bylo napsáno i vyřčeno mnoho a mnoho,co se trávy týče.Téměř všichni vědí co je to Marihuana,ale jen kdo to "okoštoval",tak ví která bije.Tráva není o nic horší-ba naopak-než ten zas... chlast.Jenže my,ti lehčí konzu­menti,­doplá­címe na lživé články na netu či novinách,resp.v té prolhané televizi.Když už by se dalo mluvit o určitém "příměří",přijde nějaký chytrák a vše se točí doko­la.Nej­straš­nější na celé věci je to,že všichni víme jaké účinky konopí má a přesto je kriminilizováno.. Jestli-že na smrt nemocný člověk veřejně prohlásí,že mu inhalace konopí zachránila život,je naprosto NEPOCHOPITELNÉ!!,že se nad tím nikdo nepozastaví.Jenže vlastně všichni víme jak to je... To by americký mastičkáři zkrachovali,ale to je jedno.Hlavně že se budou buzerovat mladý huliči(taky ale nejsem nadšený když ráno v 6h.vidím partu kluku jedoucí do školy hulit špeka ).Ne!Není to dobře...Pokud má toto všechno co se tady děje být demokracie,tak sbohem a šáteček.Pořád nemůžu pochopit,proč bych si třeba jedno pěkné nedělní odpolene nemohl sednout v parku na lavičku a v prostředí krásné přírody vykouřit vlastní travku.Přeji všem krásný den.
tritecky
6. dubna 2010 • 12:58
jistý Doležal v Reflexu mě se svými konopnými články otravuje už dvacet let.
sharei
6. dubna 2010 • 13:05
Jo tak to mě zas vopruzujou jakejmasi sportovníma výsledkama, no pane považte, co to je za způsoby? A každej den!!!
emery
6. dubna 2010 • 13:41
Jednoduchá pomoc - Doležala nečíst!
sharei
6. dubna 2010 • 12:29
Nevidím důvod proč se o to vůbec snažit v případě, kdy je např. pití alkoholu zcela legální. Já totiž vidím v alkoholu mnohem větší rizika, než-li v marihuane, ale stále je vše jen o vůli uživatele. Člověk musí užívat drogu(když už tedy opravdu musí), nikoli droga jeho. Drogy jsou přeci pro zábavu(případně inspiraci, odreagování) a pokud tu zábavu je uživatel schopen udržet v mezích a nikoho tím neobtěžovat, nevidím důvod proč se vůči jejich nim jakkoli negativně vymezovat (pro rejpaly: samozřejmě tím nemyslím tvrdý drogy - kromě alkoholu - ale měkký). A milej pane, svět se dle mého skromného názoru nemění k horšímu, jen se prostě MĚNÍ, posunuje dále (snad kupředu). Stížnosti starších generací na chování těch mladších tu přeci byly a vždy budou. Vzpomeňte si když jste byl mladý vy.
Pořád někde čtu o tom, jak jsou dnešní děti líný, bez zájmu, pohybu atd, ale vždyť to vše je většinou vina hlavně rodičů. Já sama nejsem zas tak stará a měla jsem dokonalý dětství (i bez otce), plný dobrodružství a fantasie, zábavnýho poznávání hodnot a získávání nových vědomostí a prostě nejsem s to pochopit, jak by se během 10 let mohla vůbec udát taková změna k horšímu? imho - nemohla.
hanbus
6. dubna 2010 • 12:15
Proc prave marihuana?Jdem vzdy po tom co je nejoblibenejsi,ci nejak nahore?Vzyt od 1. ledna to neni jen o marihuane,ale i gramech tvrdych drog,heroin ,per­vitin­,koka­in,ex­tosky,­tripy,­meska­lin a co ja vim co jeste,to vse muze clovek u sebe mit (tak nak asi cca 2g od kazdyho)Kdo tenhle zakon pripravoval?Kdo byl pro aby tvrde drogy byly taky dekri­mina­lizo­vane,­vazne mezi tim neni rozdil,kdyz na zkousku budu rok hulit,ci budu rok snupat co dealer da.Vzdyt konopi bylo nejrozsirenejsi rostlinou,byla vsude,v medicine,v textilu,papiry se z ni delaly,a kdyz se porovna rust a mnozstvy ze stejne plochy vytezene,je drevo oproti konopi,tak neefektivni tezit. Proc se zakazalo pestovani i technickeho konopi.Proc se tolik lze o jeji skodlivosti,proc to vse smeruje jen k velkym ziskum velkym spolecnostem,jenz rozpoutaly uplny "hon na carodejnice". Ptal sem se na spoutu otazek,ale stacila by mi odpoved jen na jednu. Proc je marihuana zakazanou rostlinou? z jakeho duvodu se z ni stala nelegalni droga,proc tohleto oznaceni.
sharei
6. dubna 2010 • 12:33
to by mě taky zajímalo
ale proč už se konopí netěží v takové míře i přes jeho skvělé vlastnosti? no protože lobby (nejen farmaceuticke spolecnosti) kámo .) amerika to začale v evropě to dokončili .) velcí kluci by přišli o prachy neboť by je konopí oproti klasickým materiálům rozneslo na kopytech.
panna
6. dubna 2010 • 12:01
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.