Archív

Zpět na článek

Eliška Kaplický: Neuvěřitelný kocourkov

8 komentářů

pooch.ledog
18. dubna 2012 • 23:21
je po umelci smutnici Mrs Kaplicky vyfocena v takovehle poze? To ma byt chytak na dalsiho postarsiho prachateho hnupa? Pardon, ale takhle vyfocena vypada spise jako reklama na eskort. Asi nerozumim umeni ale prijde mi, ze pani Kaplicka vypada na te fotce jako...no, asi kazdej vi co myslim.
alessio
2. dubna 2010 • 11:55
Článek je hlavně dobrou reklamou na film. Projekt se za života tvůrce neuskutečnil, spolek paní Kaplický nemůže mít podle mě sílu a podporu široké veřejnosti k jeho dokončení. Fotka této dámy z titulu článku mě však "zaujala".
fakov
2. dubna 2010 • 14:34
Takže jinými slovy - jestli je u nás opravdu kocourkov, není jisté, ale Elišák je opravdu pěkný kocourek.
stone_pilot
2. dubna 2010 • 10:53
Vděčné téma, po roce máme opět příležitost se pohádat. Ten film bych taky chtěl vidět, hlavně jsem zvědavej na to, kdo a jaký v něm dostal prostor, když paní Kaplický tvrdí, že se tam objektvně dozvíme, jak to tedy bylo. A k p. Kaplickému - neznal jsem ho osobně, nemám vyloženou antipatii ani ke Klausovi ani k Havlovi (takže mě nemůže nikdo nařknout z nějakých vyfabulovanych osobních sporů), nicméně z rozhovorů s p.Kaplickým v tisku i v TV jsem taky nabyl dojmu, že byl pěkně namyšlený a arogantní.
maddentist
2. dubna 2010 • 13:56
Mě Kaplický ve své tvorbě připadal, alespoň co jsem mohl letmo shlédnout prostřednictvím TV obrazovky, jako solitér a tvrdošíjný propagátor vlastní vize architektury sahající za obzor současnosti, navzdory představám o "správné architektuře", v touze měnit veřejný prostor, směrem k organickým, přírodním motivům a tvarům. Z toho možná plyne zdání arogance autora, jako logického obhajovatele výsledků svého snažení. V souvislosti s projektem výstavby knihovny jsem se vždy ptal sám sebe, zda-li se mi líbí, nelíbí a komu bych dal hlas v případě virtuálního referenda. Nejsem z Prahy a neumím si představit současné panorama, obohacené, či poznamenané, zmiňovanou stavbou, ale jestli je 100 celá, tak bych dal 49 pro a 51 proti. Jinak jsem zaujatý ve své reflexi kulturního dění na celonárodní úrovni pouze proti prof. Knížákovi. Kopat do člověka opouštějícího svoji funkci, ve které přece jen vykonal něco pozitivního, je nehezké, ovšem jeho prezentace jako efemérního přitakávače V.Klause, podobně blábolícího odpůrce V.Havla, psa od boudy štěkajícího na novináře, pokud jim hned nepřivřel ruku do dveří, vůbec jeho podivná veřejná prohlášení coby významné osobnosti spravující kulturní dědictví národa (přitroublý článek v Reflexu), měla už být dávno oceněna, s následným odchodem do důchodu, už za minulých ministrů kultury. Btw: Ani prezentace stálých sbírek Národní galerie na internetu není žádný zázrak! http­://www­.you­tube­.com/w­atch?­v=gm3z­5vzQ5Kg
maddentist
1. dubna 2010 • 18:45
Celkem dost dobrá šťáva ta Kaplický, fakt kočka, jen v dolních pasážích hubeňoučká, podvyživená, jinak OK. Samozřejmě jsem chvíli bádal, zda-li má pod divným šatem spodní prádlo, ale hned v zápětí mě jal pocit studu a jen jsem seděl a seděl a hodinu se styděl, no, možná jsem si i trochu zdřímnul . Mimo téma. V mírných obavách, aby grafické zpracování diskuzí nevypadalo tak jak vypadá, váhám, zda-li budu příspěvky diskutujících číst. Prostě na ně blbě vidím a ten červený pruh mi tahá zbytky stávkujícího zraku zpoza brýlí. Vlastní bláboly píšu samozřejmě ve Wordu, poněvadž jinak už nejsem schopen napsat větu, která by byla aspoň trochu správně česky a pak příspěvek pastnu (CTRL+V) do wokna. Alelujá, Bič Boží! Méně je někdy více a starý, dřevní dizajn stránek byl očím přívětivější a nebudil dojem rudého informačního šumu v němž struktura příspěvku zaniká, přestože má Reflex červenou v logotypu. Což takhle nějaká růžová, transparentní modř, šamotový okr, siena pálená, rýže, kukuřice, brambory, do kopců, vzhůru na hory. Vem kolo, kánoj, běžky, vyraz po svých, vyjdi pěšky. V Beskydech, Tatrách, či Posázaví, turistiku pěstuj, utuž skaute svoje zdraví. Smaženku zbašti na nádraží, panáka lupni, jsi-li v ráži a pohleď jak je česká země čarovná, každý kopec vypadá jako knihovna. Proč knihovna, která je i není, páni to je těžké k posouzení. Snad z podmořské je divné říše? Ach jistě, málo činů, příliš slov, na ceduli u cesty se píše, vítejte v obci jménem Kocourkov. Jinak obálka je fakt dobrá, přesně ve stylu sgt. Peppera. http­://www­.you­tube­.com/w­atch?­v=JO­O8-Jp-xsg#
sedlakjura
1. dubna 2010 • 16:58
pro mne vždy nejlépe vystihne úvodní fotografie. Člověk by se ani nedivil, kdyby nám brzy ukázala svůj "zlatý důl", který prozatím decentně zahaluje.
muhlhaus
2. dubna 2010 • 07:48
No, soudě podle příjmení, mohli bysme se ještě dočkat překvapení...