Život a styl

Zpět na článek

Víra ve Stvořitele: Racionální postoj?

32 komentářů

bugaboo
8. dubna 2010 • 17:33
leží v datu článku. Tenhle článek pan Doležal píše 1.4. 2010. Letopočet není až tak důležitý, ale jméno autora a datum uveřejnění ke mně hovoří zcela jasně. Jsem sice věřící, ale vybírám si čemu věřím...
blbnaentou
3. dubna 2010 • 11:07
Pokud jde o fenomén náhody, pak jsem skálopevně přesvědčen, že náhoda ve vesmíru neexistuje...Pokud se "náhodně " něco uděje, má to příčinu v tom, že byly porušeny jisté zákonitosti, což není náhoda, ale důsledek tohoto porušení...Bohužel - vesmír je gigantický hodinový stroj, jdoucí podle svého, nezávislého (bohudík) na člověku...Je to nádherný řetězec neměnných zákonů a zákonitost, vyrážejících dech...í
nelastosedmnact
3. dubna 2010 • 14:55
Zdravím. : - )
blbnaentou
3. dubna 2010 • 10:36
Zdravím všechny, kteří se rozhodli nenudit se na tomto světě. Nenudit se, znamená hrát si na Colomby v detektivce o vzniku a vývoji života na této planetě. Je to nekonečný seriál s odhalením prapůvodce všeho v nedohlednu. Zkrátka podle mne - lidstvo se dostalo do prostředí, které nechápe a kterému nerozumí. Není se také čemu divit. Když se narodí dítě, má rodiče, kteří ho seznamují se zákonitostmi v jeho okolí, kdežto lidstvo takového učitele nemá. Samo musí přicházet na to, jak to kolem něj funguje. Jenže ouha - je "to" tak široké, vysoké a daleké, že vyskakování pár desítek tisíc kilometrů nad planetu nestačí...A navíc - je "to" přes veškeré vědecké výpočty nevy­poči­tatel­né..­.Co s tím? - Už za dob neandertálců existovala možnost umělého osvětlení. Viselo to jaksi "v luftě". Kolik takových převratných objevů ješě "v luftě" visí?...Jenže to je stále jenom v cele naší planety...Tam dál je daleko, široko, nedohledno a nedomyslitelno...I kdyby rota Einstainů pracovala od úmoru do úmoru, nestihne lidstvu předložit PRAVDU...Všechno kolem nás má zatím svůj začátek a konec - od kusu klacku v trávě, až po život jednotlivých biofe­nomé­nů..­.Může­me si hrát s různými představami a teoriemi....Kdo si hraje, ten nezlobí...A tak je to správné...Jenže ta hra je zajímavá a přínosná jen tehdy, když je to hra s přírodními atributy - matematikou, fyzikou, chemií, kynetikou, genetikou atd...Hra se strachem, bezradností a vírou bez platformy poznávání je hra sice adrenalínová, dílčím způsobem pro některé uspokojivá a naplňující touhu po "ochraně a všemocné spravedlnosti", avšak zcestná...Duc*** ano, ale ne pomýlené...I dům se staví od základů, ne od střechy...Zatím jen tolik Hezký den...
thomasne
2. dubna 2010 • 16:22
Máte pravdu. Nevzpoměl jsem si na žáby jako jasný důkaz evoluce. Pražába vylezla z vody, časem ztratila plovací blány a pak už to šlo rychle. Jedné větevi žabáků řídly kosti a tak mohli začít létat. Samozřejmě za miliony let a když se jim vyvinulo peří. Ta druhá se usadila na souši, pak se kvůli počasí rozhodla na čas vrátit do vody a pak zase ven a pak už nevím. Žirafy tak dlouho natahovaly krk do korun stromů až z toho evoluce zařídil dloooouhý krk. Přemýšlejte lidi. NA POČÁTKU BYLA INFORMACE a ne praguláš a prapočasí.
pismenacislice
2. dubna 2010 • 18:17
Už se neztrapňujte. zatím jste jen dokázal, že jako kritik evoluční teorie nemáte ani dostatek znalostí k tomu, abyste si nepletl obojživelníky s plazy.
dongio
2. dubna 2010 • 18:44
Existuje celá řada důkazů fosilního původu, další důkazy poskytuje genetika. Týkají se nejen příkladu z živočišné a rostlinné říše, ale i vývoje člověka. Pro stručný přehled doporučuji heslo na Wikipedii, pro podrobnější informace můžete využít četných odkazů na odbornou literaturu, které jsou k článku připojeny.
http­://en­.wiki­pedi­a.or­g/wi­ki/E­viden­ce_of_­common­_des­cent
thomasne
2. dubna 2010 • 12:06
A proto je to jen "teorie" a vlastně náboženství. Pro mě nejpádnějšími důkazy proti tomuto náboženství jsou tyto:
neexistují paleontologické důkazy o "přechodových" formách života. Výzkumem se dokázalo, že to co se za ně považovalo byly zase jenom dokonalí živočichové. Přitom těchto důkazů bychom měli nalézat po miliardách!
Nikdo doposud vědecky nedokázal stáří země. Geologové se odvolávají na paleontology a naopak - začarovaný kruh.
Všichni se shodnou, že měsíc a země jsou stejně staré. Na měsíc i na zemi dopadá celou dobu jejich "života" vesmírný prach. Podle jednoduchých výpočtů by ho na měsíci muselo být za 3 mld let desítky metrů. Je ho tam pouze pár centimetrů!
A na závěr problém informace a matematiky. Můžu si představit - když budu věřit v evoluci - že když budu mít miliardu let a vhodné podmínky vznikne z nerostů osobní počítač. Ale jak je to se softwarem????
Divné že! Evoluce je také náboženství a hodně hloupé a navíc nebezpečné! Říká lidem Já jsem Stalin Já jsem váš bůh! Mám raději boha mimopozemského!
pismenacislice
2. dubna 2010 • 13:23
Předně si myslím, že vůbec nevíte, co znamená pojem vědecká teorie. Pravděpodobně si ji pletete s názorem. Ono to s tou vírou v Boha bylo vždycky vtipné. Nejdříve, pokud vím, církev hlásala, že je Země placatá a Ráj byl naprosto geograficky umístěn na východ. Člověk byl stovřen podle Bible... - a každý, kdo nevěřil, měl kacířské myšlení. Pak se ukázalo, že Země je rotující objekt ve vesmíru, starší než si vůbec dokážeme představit. A že člověk je jen jedním z řady tvorů, kteří téhle planetě dominovali... Ale věřící v klidu dál tvrdili, že všechno nevadí, že všechno stejně bylo myšleno na jako metafora. Darwinova teorie byla vlastně pro církve spásou, umožnila jim se neztrapnit před rozumem tím, že věřící udělali úkrok stranou, prohlásili Bibli za metaforu - a uměle naroubovali některá fakta na svůj světonázor tak, aby jim to "sedělo" . Vědce přesvědčíte, aby považovali teorii za překonanou, když ji někdo věrohodně vyvrátí. A vás - věřící - nikdo nepřinutí přehodnotit svoji víru v Boha. Protože ten Bůh je pro vás právě tím základním kamenem, na kterém stavíte svůj světonázor - všechno, o čem přemýšlíte, je odvozeno od toho, že chcete věřit, že existuje Bůh-Stvořitel.
blbnaentou
3. dubna 2010 • 10:49
Náboženství je pohádka pro dospělé...Přijde princ a zachrání všechno...Do té doby se mohou dít všeliká zvěrstva...Až princ přijde, budou po zásluze potrestána...