Komentáře

Zpět na článek

Ohrňte si nohavice za Havla. Bude vám zima a budete za hlupáky

8 komentářů

khb_
20. prosince 2012 • 11:24
Slečna novinářka dokazuje dalším článkem, že její znalosti jsou povrchní a rozhled značně omezený. Člověk obeznámený se skutečným stavem historických událostí nemůže Havla obdivovat. Spíše naopak.
vonamula
19. prosince 2012 • 17:53
to jsme národ. už začínám rozumět německému výrazu charakterizujícímu Čechy - "smějící se bestie".
torinese
19. prosince 2012 • 12:11
a byl dostatečně fotogenický-asi jako takové roztomilé štěňátko. Ráčkující "popleta" s krátkými kalhotami-klišé, z něhož bych blila. A pak taky světec a laskavý "skromný" muž.
Kdyby ti kavárenští intoši na západě nebyli tak povrchní a nepodléhali módním trendům,tak by asi psali oslavné tirády na Walesu a jeho Solidaritu. Kde byl Havel,když stříleli bolševici v loděnicích do dělníků? To nebyl žádný samet,ale revoluce natvrdo.
Pehe zase smolí na blozích Aktuálně oslavné tirády jako o život. A Džamila Stehlíková mu složila obdivnou báseň. Fakt nekecám!
Viděla jste včera zprávy? Prý "stovky" lidí a "stovky" svíček. Nikde nikdo a na Václaváku dva *** s ohrnutými gatěmi a asi padesát čumilů, z toho polovina turistů.
V Polsku strčili dva trouby s ohrnutými kalhotami před kameru...

To trumfne i ty nejblbější bolševické oslavy. Skon Brežněva se odehrál proti tomu ve vší tichosti. Akorát nám zavedli prohibici. Jestli nás takhle budou prokrmovat každé vánoce, tak si to asi hodím.
strassidlo
19. prosince 2012 • 13:24
Je to fakt šíléné a blbé, jak fut oslavují tohodle hamižného zmetka. Už se skoro bojím otevřít ledničku, aby na mě nevyskočil.
pooch.ledog
19. prosince 2012 • 19:44
Jezis to jsou veci. Kdybych mela cas zajdu se na to Aktualne podivat, ale pochybuji, ze to stihnu. Mozna jen tak letem svetem. Pehe je trapak. Nechapu, kde se tyhle lidi berou. To je presne ten typ, co v zivote moc nemakl ale vsude trousi kralovske rady a zije z kecu a obdivu k sobe samemu. Nechapu, ze tyhle lidi nekdo plati.

Kurna, stve me tohle budovani novych ikon. V tom 89. jsme tocili klicema i proto, ze se nam hnusilo to uctivani vselijakych umele vytvorenych hrdinu. Do prcic, a uz je to tu zase zpatky. Na truc se k tomu nepridam, ja zadny idoly a hrdiny, navic od piva nepotrebuju. Takhle jsem si to nepredstavovala a za tim si budu stat. Nejvic me nastvala ze prejmenovali Ruzyn. To bych byla vazne schopna jit kvuli tomu stavkovat. Vetsina naroda to nechtela, navic pry jsme v krizi a tady se vyhodilo tolik penez, protoze Havlovi kamosi tak rozhodli. To bych nekoho s chuti prastila pres papulu. Ted tam to jeho jmeno bude trcet na veky vekuv, pritom lidi jako gen. Heliodor Pika, dr.Horakova a i ten Kryl jsou v podstate zapomenuti. Tohle je opravdovy hnus. Pak se nedivme, ze lidi maji kratkou pamet a zase voli komouse.
torinese
20. prosince 2012 • 10:22
Bodejť by vzpomínali na Kryla,když kritizoval Havla stejně, jako Cibulka. O kom myslíte, že zpívá v Demokracii? (Král Václav jedna ruka je se šmelinářským šmejdem...).
Dneska se Krylem nejvíc zašťi´tují bolševici.
Dočetla jsem se na netu,že si měli pravdolásky na FB stěžovat na to,že byl hrozně malý zájem o ty jejich oslavné akce. Mně bylo jasné,že to bude pomalu upadat.
Nečetla jste náhodou Hájkovu Smrt v sametu? Chci si to půjčit,protože Hájek má informace přímo od zdroje, prý je tam dost zajímavých informací o Havlovi. Smrt ve středu byla docela zajímavá(i když nejsem příznivcem konspiračních teorií),ale musí se to brát s nadsázkou.
pooch.ledog
18. prosince 2012 • 21:09
pri I.vyroci umrti V.H. Ale ze to bude tak husty, to me teda nenapadlo. Priznam se, ze jsem se min. 2x podivala, zda tento clanek pochazi z klavesnice sl.Lukaskove a ne treba T. Fiserove. Malo platno, stale na me v zahlavi juka (velmi hezka) narezla barva vlasu a typicky pridrzly kukuc. Takze to fakt zplodila prave tahle nekonformni slecna. Pritom z toho kape nechutny sentiment na sto honu. Co to?
Nebudu tu rozvadet, jak dalece se sl.Lukaskova myli v prinosu V.H. k padu socialismu. My z nas, kteri jsme v te dobe byli uz dospeli vime, ze nebyt jisteho Gorbaceva tak bylo tak akorat prd a ne pad. Corba je ten hlavni hrdina, i kdyz nechteny nebot tak daleko rozhodne zajit nechtel. Zbytek se odehral stylem padajicich dominovych kostek, taky diky tomu, ze jsme toho uz vazne meli po krk. V 89. mi byl Havel ukradeny a nebyl to on, kdo dostal me a spoustu dalsich na demonstrace. Nepopiram, ze jisty vliv mel. Nebyl v tom vsak zdaleka sam. Byl vsak prominentni disident a tudiz se jevil jako nejvhodnejsi alternativa k nahrazeni starych struktur ve vlade novou krvi. Postava je to kontroverzni a jako mnoho jinych hrdinu je v mnoha smerech opevovan ponekud nepravem.
Ale, astupce M.L.Kinga ci J.F.K.? Mam se smat a nebo se mi ma obratit zaludek nad timhle nechutnym patosem? Nedelejte prosim vas z docela obycejnyho kluka, co diky svymu puvodu dopadl castecne na hubu, spasitele.
A hledme, ohrnuti kalhot je buranismus. Vazne to pise nekdo, kdo nedavno tvrdil ze lezt jinym do soukromi a mit prcu z pitome zdr. sestry je fajn a normalni? (a to navic v dobe kdy nemel sanci vedet jak se veci vlastne odehraly). Mimochodem, co kdyby nejaky posuk zkusil zavolat do spitalu, kdyz tam lezel Havel a vydaval se za ***u? Byla by to jeste porad ta ukrutna prca?
Ponozky v sandalech - mno, rikam si, pokud nekomu vadi TOHLE, tak ma asi vazne prdlajs starosti. Asi tak jako jini badaji nad tim, kde vsude by se mel clovek holit.
pooch.ledog
18. prosince 2012 • 21:12
Mimochodem, veci jako ''odkaz Vaclava Havla'' mi vazne zvedaji kufr. Co to vlastne jako ma znamenat? Nevsimla jsem si, ze by mi Havel neco odkazal. Leda snad to, jak se nektery veci delat skutecne nemaji.

Ja si spise pamatuji na Kryla, ktery zpival ''Pomniky stavite, prosim vas komu''. Kryl nebyl zadnej hrdina, ale prave proto je mi mnohem blizsi a zni vic opravdove nez ty kecy koktavyho Vaska.