Komentáře

Zpět na článek

V Americe umíraly děti. A jediný efekt? Neuvidíme oblíbený seriál

14 komentářů

pooch.ledog
18. prosince 2012 • 20:50
Vim, ze se tomu rika Preppers. (Od angl. prep, coz je zkracena verze slova preparation - priprava). Ale nechtela jsem sem cpat ty anglicky vyrazy. Mas pravdu ze techto lidi je spousta a pripravuji se na apokalypsu. To tu ale bylo vicemene vzdycky. Situace je ted rozdilna jen v tom, ze si dneska lidi muzou opatrit vic zbrani ktere nadelaji v kratkem case vic paseky. Tudiz muzou byt ve finale vic nezbezpecni.
pooch.ledog
17. prosince 2012 • 14:51
''Friends and family portrayed Adam Lanza’s mother Nancy as a paranoid ‘survivalist’ who believed the world was on the verge of violent, economic collapse.

She is reported to have been struggling to hold herself together and had been stockpiling food, water and guns in the large home she shared with her 20-year-old son in Connecticut.''

Adamovu matku Nancy popsali pratele a rodina jako cloveka ktery az paranoidne veril, ze se svet octnul na hrane zasadniho ekonomickeho zlomu provazeneho nasilnostmi.

Zda se, ze i ona sama mela problemy s psychikou. V prostornem dome v Connecticutu, kde zila se svym dvacetiletym synem, shromazdovala velke zasoby jidla, vody a zbrani.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dalsi informace rikaji, ze trvala na tom, aby Adam nebyl nikdy sam apod. Ci-li vyslovene ochranarsky typ. Pak se nedivme, ze ten kluk nebyl normalni. Bohuzel to nejvic odnesli jini.

Na druhe strane si rikam, kolik lidi z tohohle stavu sveta jeste zblbne. Vim, ze vzdycky bylo neco spatne, ale rekla bych, ze ted to bereme hur protoze jsme si mysleli, ze v tomhle stoleti uz bude lip a ted jsme utrpeli otresnou ztratu idealu kdyz jsme zjistili, ze veci se v jistych smerech nehybou kupredu ale naopak zase zpet dozadu. Tim nemyslim jen ekonomicke pomery, ale narust novych nebezpeci ze strany nekterych muslimskych statu vyhrozujicich dalsimi konflikty. Zaplavu primitivnich hord v civilizovanejsich zemich kde se jim stale jen ustupuje. Nemoznost trestat radne pachatele trestnych cinu kteri jsou cim dal drzejsi a policie na ne nestaci, nebot tihle vytecnici vzdy najdou nekde zastani. Zkorumpovane soudnictvi a soudci odtrzeni od zivota....uf, je toho nejak moc.
torinese
17. prosince 2012 • 09:20
Ale vysvětlete mi, nač potřebují poloautomatické zbraně? Ta jeho máti musela být pořádně pošahaná, kluka tahala od mala na střelnici a doma prý měli TŘI!!!
Krváky s tímhle nemají nic společného. Psychicky zdravého jedince přece počítačová hra nedovede k vraždění.
A za normální nepokládám ani to,že se v USA prodávají zbraně jako housky v supermarketech. Nějaké psychiatrické vyšetření nebo výpis z rejstříku trestů nikoho evidentně nezajímá.
Děsná země-žít tam, tak se pominu.
sendyman
17. prosince 2012 • 10:56
To máte těžký. Já bych chtěl třeba M-16 (z níž tahle vychází), protože se mi prostě líbí. Je krásná. Ale já nemůžu, i kdybych mohl, já magor jsem!
A když si pořídíte moderní automatickou krátkou zbraň, třeba Glocka, a k němu vysokokapacitní zásobník, tak s ním můžete střílet - hlava nehlava a pěkně dlouho - jako ze samopalu. Fakt. Víte jakou má kadenci? *********!
A to je možná ještě horší, protože ho můžete nosit skrytě, i na místa, kde je to zakázaný. S puškou je přeci jen větší šance, že vás někdo uvidí a sejme dřív, než stačíte udělat malér...
sendyman
17. prosince 2012 • 11:07
Jo, a " prodávají zbraně jako housky v supermarketech"... Ona to není tak docela pravda. Vystavené jako housky sice jsou, ale neprodávají se tak. Ono to zase není tak úplně jednoduchý a liší se to stát od státu.
Třeba v N.Y., pokud vím, zbraň vlastnit můžete, ale nesmíte ji nosit. Taky se nesměj nosit do škol, kin, stadiony a tak. Proto nejvíc magorů řádí právě na takovejch místech - magor zákazu nedbá, ale přitom mu (než přijede SWAT, samozřejmě) hrozí minimální riziko, protože za magora je tam sám a slušnej člověk tam u sebe zbraň nemá....
sendyman
17. prosince 2012 • 11:23
A k těm PC hrám. Já už nevím kdy a kde jsem to četl, ale stal se případ (a myslím, že ne jeden), že kluk zabil jinýho kluka (myslím, že oba měli tak mezi 7-10 lety), protože myslel, že má několik životů... Já vím, magor...
Násilí plodí násilí a MŮŽE otupit vztah k němu. A podívejte se na dnešní kreslený "pohádky" pro děti. Jak tam neuvidíte tank, nebo raketu, tak je něco špatně.
Zlatej Křemílek a Vochomůrka....
pooch.ledog
17. prosince 2012 • 12:02
Taky nechapu zenskou, ktera ma doma takovy arzenal. To, ze k tomu patril i mirne receno nestandartni klucina, ktery uz dlouho jevil znamky jiste deprese, je jaksi navic. Chapu, ze nikoho nemohlo napadnout ze mu jednou hrkne v bedne az tak. Ovsem nemel by majitel zbrani udelat vse pro to, aby se k nim nemohl nikdo jiny dostat a uz vubec ne nervove labilni, podivny clen rodiny? Pry se ta zenska bala zhrouceni systemu a hromadila doma i zasoby jidla apod. Uz z toho je videt, ze posuk tam nebyl jen ten kluk...kdovi, co mu vykladala. Mohla tu jeho depresi tim svym cekanim na konec sveta jeste dorazit.

Ted se bude volat po opatrenich. Jak s temi zbranemi nevim. Mit doma to co ona, pokud se clovek nezivi jako snajpr, je rozhodne mimo misu. Halt sbirat zbrane neni jako mit kolekci znamek. S cim bych ale souhlasila naprosto je omezeni tvorby vsech tech nasilim prolezlych filmu a her. At mi nikdo nerika, ze to na ty decka nepusobi. Vzdyt jsou v tom odmala. I kdyz je moc nenechate cucet na televizi ci DVD a k pc se nedostanou, je to vsude kolem nich...celkove se zmenila atmosfera mezi lidma. Jsou nejak vic agresivnejsi a to je videt i na detech. Nepamatuji se, ze za naseho detstvi a mladi si mohla decka v takove mire dovolit byt sprosta,nebo se dokonce prat s rodici, nebo tak rvat mezi lidma. Dnes nemuzete vlezt do obchodu aby si tam nejaky spratek nepoustel pusu na spacir ci nerval vzteky kdyz se mu neco odepre. Narazila jsem onehda na nejakou stranku, kde psycholog prijima dotazy, a nestacila jsem se divit co rodicu tam psalo ze si nevi rady s potomky, kteri jim sproste nadavaji uz i ve veku 3!!! let, neposlouchaji, nechteji nic delat, jsou agresivni atd. To se vseci zblaznili? Muj syn byl neskutecne aktivni a zive dite a tvrdohlavy byl az hruza, ale tohle by si tedy dovolit nesmel. Ja tu chybu, proc je cim dal vic magoru na svete vidim hlavne ve vychove. Deticky maji vsecko a nic nemusi. To muze vest jedine k problemum.
torinese
17. prosince 2012 • 12:58
No tak jestli je tohle pravda, tak to je šílené! Ona byla asi především magor matička -ten autismus u synka mohl být důsledkem psychiatrického onemocnění v rodině. Autisti jsou velmi často agresivní, občas i nebezpeční(lidi mají tendenci je vidět jako roztomilé génie, což je obrovský omyl)-učit ještě takového kluka střílet a tvrdit mu,že nebezpečí číhá všude kolem, nedivím se těm strašným koncům.
pooch.ledog
17. prosince 2012 • 13:06
Takhle o te matce pise americky a britsky tisk. Pripravovala se na zhrouceni systemu, na nejaky celkovy kolaps spolecnosti, deti bravala pravidelne na strelnici a ucila je strilet. Pritom vedela, co ma kluk za diagnozu. Jejich rodina ted rika, ze kdyby pry mela podezreni, ze s klukem neni neco v poradku, nebranila by se to nejak resit. Pry to byla velmi prijemna pani (na fotkach tak i vypada) a nebyla ten typ, co si neco nalhava..No nevim, uz z tech fotek je jasny, ze moc vesely ten jeji syn teda nebyl....navic, jeho spoluzaci a znami ted rikaji, ze se jim jako podivin jevil uz hodne dlouho. Navic jel v necem jako je Goth style. Jenze koho by napadlo, ze mu hrkne az tak moc. Zajimalo by me, kde ty zbrane meli. Evidentne nemel problem se k nim dostat. Na to si ale musime pockat, az co se verejne oznami po vysetrovani.
sendyman
17. prosince 2012 • 19:53
Dámy, upozorňuju, že ta ženská zdaleka není takovej magor, jak si myslíte. Tím myslím, jako že by se jednalo o výjimku. Takovejch lidí jsou tisíce, je to celý "hnutí" a jedou v tom celý rodiny - muži, ženy, děti... S tím, jak vláda furt tiskne nový a nový peníze, očekávají ekonomickej kolaps a následnej nedostatek jídla a vody, masivní občanský nepokoje, rabování a tak. Tak se na to připravujou. Stavěj bunkry, vyzbrojujou se, prodělávaj polovopjenskej výcvik a zásobujou se a učej se přežít v divočině.. Já na to nekoukal, znám to jen z upoutávek, ale nedávno to šlo, nebo ještě jde, jako cyklus na nějaký renomovaný kabelovce, asi Spektum nebo Discovery Channel. Jo, jednou jsem kousek viděl - chlap ,si mnarval plnej vozejk chlastu za stovky babek. Prodavač mu říkal, jako že to bude super mejdan. A on, že se alkoholu v životě nedotkl a nedotkne, ale že to bude dobrá směnečná komodita.
Je to sice magořina, ale pokud k něčemu dojde - a já bych takovou možnost zcela nevylučoval - tyhle lidi budou připravený...