Komentáře

Zpět na článek

Anonymita internetových diskusí není zdrojem svobody slova, ale jejím ohrožením

34 komentářů

torinese
17. prosince 2012 • 08:39
Souhlasím s vámi. Bývávaly tady nejlepší diskuse,jaké jsem kdy viděla. Ale už je to pryč a Reflex od loňského ledna nekupuju a ani tady zdaleka všechno nečtu. Stojí totiž za prd. Občas ,kupodivu, překvapí pozitivně JXD,ale jinak samé "holcoviny".
Kdysi jsem chtěla tady pokračovat pod svým příjmením(jako kdysi),ale bylo zablokované! Co je to za debilitu zablokovat někomu příjmení? Ale na druhou stranu jsem ráda,protože to četlo spousta známých(což mi nevadilo), ale i "nepřátel", což může být problém(zejména, jde-li o vašeho šéfa,který volí socany). Tohle pan Höschl nikdy nepochopí-on je nezávislý sólista. Lidi magoří čím dál víc,takže se o zaměstnání obávat nemusí.
pooch.ledog
17. prosince 2012 • 11:43
Az tak? To mne nikdy nenapadlo, ze by vlastne mohli znami cist co tu kdo pise. Mne tedy je to celkem jedno, ale pokud je to jak rikate, tak se nedivim, ze nekteri lidi voli radsi nick. Mne ty nicky prisly jako takova prima hra. Nic vic. A proc ne? Kazdy mel neco co se mu libilo. Hal, Stone pilot, Rezignujici geront - ten byl obzvlaste dobrej 747, Dongio, Nela, atd. A vzpominam si, ze tu jednu vysel sloupek na tema kdo asi jsme, po kterem se tu vetsina z nas predstavila. Jak se jmenuje, kde zije i co dela. Takze ona ta anonymita neni vzdy tak uplna. A jak rika Sendyman, stejne by si vas nekdo nasel, kdyby chtel.
Se mnou je to navic tak, ze proste necitim potrebu vsude lepit sve jmeno. Proc bych mela? To je prece uz celkem intimni informace. Pokud se to na netu zavede, tak proste koncim a nazdar. Ostatne, mam svuj blog kde si prinejhorsim muzu odplivnout, kdyz budu chtit. Vetsinou tam ale politiku nelepim protoze lidi se pak kvuli tomu jen hadaji a to nemam rada.
torinese
17. prosince 2012 • 14:47
Mně třeba můj doktor řekl,že čte pravidelně diskuse a více méně souhlasí s tím,co píšu. To sice potěší,ale může to být i naopak. Zejména,když se člověk nechce cenzurovat.
sendyman
17. prosince 2012 • 06:19
co že jste se do sebe tak pustili? Dva ze tří samostatně znám osobně a jste docela fajn lidi!
Pravdu máte všichni od něčeho kousek
Ale já s panem Höschlem nesouhlasím. Nedělá mi problém se pod svůj názor podepsat, ani když někoho posílám do ***, což zase nedělám tak často.
Tady bejvala skvělá diskuse, chytrá a kultivovaná, a to pod nickama. Ty ale byly zavedený, a každej věděl, kdo je kdo. A když chtěl, tak si rozkliknul mail, pokud ho tam dotyčnej dal, ale byla nás většina. Já se takhle seznámil osobně se spoustou skvělejch lidí, se kterejma se více či méně pravidelně stýkám.
Dovolte, pane Höschle, abych napsal, že jste *** a podepsal se svým občanským jménem - Pavel Machata. Vidíte, nedělá mi to žádnej problém napsat, i když si to ve skutečnosti nemyslím, vcelku si Vás vážím. Šlo mi jen o to Vám ukázat, že napsat to a podepsat se není žádnej problém. Pro mě ne. Ale někomu by to problém dělat mohlo, a to velikej. Ať už ze soukromý, nebo státní sféry. Ale ono nakonec, pokud ta StB, nebo BIS, nebo jak se to dneska jmenuje, si bude chtít dotyčnýho jedince dohledat, tak si ho dohledá. Teda pokud je na netu a má třeba platební kartu, což je skoro každej. Takže v tom to není.
Jedinej "problém", kterej tu mám, jsou dva :
Jednak že šel Reflex online do kopru (tištěnej ještě uchází, ale taky hodně ubral) a zmizeli ti skvělí diskutéři, z nichž některým "někdo" ukradl, nebo zablokoval zavedenej nick, druhak, že musím přemejšlet a pamatovat, abych do krásnýho a jadrnýho českýho slova, který vůbec nemusí bejt myšleno urážlivě, připsal tečku, abych oblbnul ten idiotskej cenzorskej automat. Tak jako tak ho oblbnu, je to jen automat.
Celý je to nějak na ***.
sendyman
17. prosince 2012 • 06:26
Vida, tak "***" prošlo". A co třeba ***? A nebo vzpomínám, že mi tu neprošlo "ko***".
sendyman
17. prosince 2012 • 06:27
Vždyť říkám, že je to idiot! Přitom to druhý je samec vod kočky ve druhým pádě!


(To první byla pr.del.)
pooch.ledog
17. prosince 2012 • 11:44

Priznam se, ze si nemuzu vzpomenout jak se rekne samec od kocky...nejaky vypadek asi.
sendyman
17. prosince 2012 • 20:03
No, 1. pád možná projde. Kocour. Ale druhej už ne.
strassidlo
17. prosince 2012 • 17:03
Jsem zde, čtu, ale jaksi nemám pokaždé chuť se vyjadřovat.
pooch.ledog
16. prosince 2012 • 19:42
Narod obdivuje treba takovyho Pohlreicha. Sprosty je jak dlazdic a chova se jak totalni vypatlanec, jenze dle lidi ma pravdu, tak co by si nezanadaval. Je-li zcela normalni tohle a jeste se to dokonce smi verejne promitat, tak co cekate od lidi na diskuzich? Kdo tu vulgaritu asi pomaha sirit a budovat? Jenze ouha, media nechteji za to, co delaji, prevzit zadnou zodpovednost, pritom ovlivnuji lidi mirou drive nebyvalou. Rikaji, ze oni nemaji povinnosti lidi vychovavat. Takze co s tim? Pamatuji si jeste doby, kdy bylo sproste slovo v televizi velka vzacnost a zpusobilo malem pozdvizeni. Dnes je vzacnost narazit na neco, kde vulgarity nejsou. Zaplava bezduchych filmu, knih a clanku, kde se to sprostotama jen hemzi. Tak ja se pak da cekat, ze lidi budou jini? Ale uz je tu super napad. Naridime jim, aby vsude cpali sva jmena, nejlepe i s adresou. Bylo by libo i foto, treba i cele rodiny? Ach boze...a pak ze komanci chteli bourat soukromi.