Komentáře

Zpět na článek

Čechy ohrožuje chudoba nejméně z Evropy, tak přestaňme fňukat!

14 komentářů

sedlakjura
4. prosince 2012 • 23:17
Vystihla jste to naprosto přesně. A ještě k tomu velice dobře vypadáte. Další z důvodů, proč občas koupit Reflex.
aznom
5. prosince 2012 • 07:43
Tak,tak-je mladá,hezká a má pravdu.
Mimochodem,právě o takových zapr,děncích tady níže kcičících,je řeč.
sendyman
4. prosince 2012 • 12:33
taky žiju v Praze. Navíc, já jsem se tu dokonce i narodil!
Milá slečno, nechci rozebírat Váš příspěvěk, plnej mladistvejch nesmyslů, ze kterých akorát plyne, že se máte asi docela dobře, ale o životě nevíte zhola nic.
Jen bych použil jednu větu z Vašeho elaborátu, jen tak, jako příklad:
"...že se ze své horší finanční situace mohou dostat sami třeba tím, aby místo na demonstrace odborů šli do jazykovky na hodinu angličtiny..."
No, to je hezká vize. Pošli na mě, Pane Bože ( to je takovej řečnickej obrat, ve skutečnosti v žádnýho "Boha" nevěřím), okamžitě blesk jako hrom, ať zhebnu na místě, kdybych se někdy zúčastnil nějaký odborářský demonstrace. Hanba by mě musela fackovat.
Ale tušíte vůbec, že pro mnoho lidí v tomhle státě ( Bůh jim buď milostiv) je jednodušší zajet na odborářskou demonstraci (zaplacenej vlak+pivo a párek...), než si zaplatit tu hodinu angličtiny?
Prostě na to nemaj.
Kapišto?
pooch.ledog
4. prosince 2012 • 13:25
No ja vim, s tou Prahou to taky neni az tak ruzovy. Teda jak pro koho.

Mne hlavne vadi, ze veskere tyhle debaty se zvrhnou na to, ze lidi chteji neco zadarmo a pritom se maji tak dobre. a sami pro to nic nedelaji, aby se meli lip. Ano, jeste, porad to neni tak zly, zije se totiz z tech lepsich casu. Taky je fakt ze cast naroda nebude spokojena nikdy ale takovy lidi najdes uplne vsude, to ti garantuju. Ale to prece neni to podstatny. Daleko dulezitejsi je ze pracovni mista stale mizi a nova se nevytvareji, ze lidi nechce nikdo platit a kdyz uz, tak jen co skutecne musi. Pritom na mnoha mistech to primo vola po vetsim mnozstvi zamestnancu. Chce se po nas abychom se o sebe komplet postarali a ja to beru, delam to cely zivot. Ale proboha, jak???? Kdyz clovek nesezene slusny misto. V UK nejakych 41% momentalne zamestnanych lidi nesezene praci na plny uvazek, stal se tu z nich narod polovicnich pracovnich uvazku - taky proto, ze se vyplati na jednu praci takhle zamestnat 2 lidi - nemusi se za ne totiz nic odvadet....ale co ten zamestnanec? Jak ten si ma pak poridit vlastni bydleni, vse zaplatit, nasetrit na duchod, obstarat rodinu? Zakony jsou koncipovany tak ze jdou na ruku jen tem co uz ted nevi co s penezma. To, ze bohati bohatnou jeste vic a chudi chudnou je proste fakt. Ktery patrne neni schopna tahle naivni nezrala holcina videt. Mozna ani nemuze. Nema na to vek ani zkusenosti. Kde zila cely zivot? Vytahla aspon na chvili paty od nas?
Zisk neni rozdelovan spravedlive, k tomu vsemu si s nama banky a politici delaji co chteji. Pry musi byt placeni vic protoze jsou odbornici. No to skutecne jsou . Je to vsude videt, jak jsou zdatni. A to ani nemluvim o vsech tech zpackanych projektech ve kterych se utopily miliardy, o podvodech a rozkradani. To si ma clovek nechat tohle vsecko libit? Takze jako za soudruhu, drzet hubu a krok?
torinese
4. prosince 2012 • 14:15
Pooch, já se s vámi vždycky tak krásně shodnu.
Máte naprostou pravdu. U nás ti blbečci stále žvaní o tom,že bychom měli podnikat-asi jim nedochází,že celý národ živnostníků bude jaksi k prdu. Kdo bude dělat něco rukama? Tady to mají fajn vymyšlené-jdete prodávat k živnostníkovi, donutí vás zařídit si živnosťák(platíte si sám sociální ,zdravotní,nemáte nárok na dovolenou ,stravenky, nemocenskou),ale nerozdělí se s vámi o svůj zisk. Naopak, naši "pravicoví" soudruzi vymysleli úžasnou věc- musíte odpracovat 150 hodin zdarma,když si houknou (týká se to policajtů, hasičů, zaměstnanců u soukromníků...).
Já volila vždy pravici, neměla jsem ráda odbory(ti jejich bossové jsou ***i),ale bez odborů vás úplně zašlapou do země. Zákoník práce je upraven ve prospěch zaměstnavatelů, stáváte se normálním otrokem.
A je to stejné taky jinde- na jihu možná ještě u horší,nežli v Británii.
torinese
4. prosince 2012 • 14:18
A zapomněla jsem dodat-naši "pravicoví" politici nikdy neopomenou důrazně nám připomenout,abychom "nespoléhali na stát". Přičemž oni sami jsou k němu přisátí jako kojenci a bez lukrativních fleků ve státní správě nebo v dozorčích radách, by si ani neškrtli, neschopové. Viz Fuksa, Tluchoř, Šnajdr a další vejlupkové.
Člověk by se z toho kolikrát poblil a takováhle husa pak napíše podobný blábol.

Mně to připomnělo ty "kurážné " demonstraci, co si hrají v Budějicích na revolucionáře. Nechtějí tam komouše, tak si zařeční na demošce,aby je vidělo co nejvíc lidí v televizi,ale na volby se vybodnou. Já už ty jejich žvásty taky nemůžu poslouchat-co si zvolili, to mají a pokud nevolili, jejich problém.
pooch.ledog
4. prosince 2012 • 14:49
Oni to zaopatreni chteji mit i ti v soukromych firmach. Takze tam mate uplne stejne jako ve statnim manazery se zlatymi padaky, kterym se nakonec vyplati podnik zruinovat, tedy lepe receno vyceckat tak az z nej nic nezbyde, nez ho radsi budovat. Dobre vi, ze dostanou jeste odskodne a prace pro ne zase nekde bude. Samozrejme opet dobre placena a zajistena. Maji prece kontakty ktere vy mit nemuzete. Ze nadelali problemy lidem kteri makaji tak za desetinu toho co oni je absolutne nezajima. To jsou ti odbornici.
Fascinuje me, jake zajisteni maji ti nejlepe placeni. Mala perlicka na ukazku - v jedne mistni nemocnici dostali prikaz usetrit kazdy mesic slusnych par tisic na provozu. Nuze, zakrojili nejprve do vlastnich rad. Treba tak, ze na personalnich mitincich uz nebude zadne obcerstveni zdarma. Zcela spravne, doktori a sestry zase tak malo neberou, necht si to kafe zaplati sami. Ovsem pozor, vec ma hacek. Tohle plati jen pro odborny a nizsi provozni personal. Panove a damy oznacovani jako chief executive maji nadale veskere obcerstveni zdarma, pricemz do toho spadaji i ruzne busines mitinky na vyssi urovni, kde se serviruje rozhodne neco vic nez blby sandvic a kafe. Alkohol nevyjimaje. Podotykam, ze tihle lide nejsou odborny personal, v podstate jsou to ouradove a jejich platy presahuji 100 tisic rocne. K tomu maji samozrejme narok na prispevek na benzin a auto plus nahrady za jine cestovne atd.
No, a pak kdo tady chce vsecko zadarmo a mit svy jisty. A to je jen jeden blby okresni spital. Jak to asi vypada jinde, na jeste vyssich postech. Zato od vas jako od zamestnance ocekavaji ze veskere sve schopnosti a cas jim date prakticky za hubicku, pricemz mate byt rada ze se nad vama smilovali a dali vam praci. Kvuli ktere si mnozi z nas museli i hodne sahnout do kapsy aby dostali vsem tem casto nesmysnym pozadavkum na vzdelani apod. Tohle ale clovek blbovi, kteremu nekdo skolu zaplatil a jeste umetl cestu, proste nevysvetli.
pooch.ledog
4. prosince 2012 • 14:52
Mimochodem, zrovna vcera se tu probiralo jak si vyssi tzv. civil servants musi vybrat kazdy rok 5 tydnu placene nemocenske, neb na to maji narok a pocita se s tim. Samoze to maji za temer plny plat. Kdyz vetsina z nas tu dneska dela za podminek ze nemame narok na nemocenskou dle vyse platu od zamestnavetele. Musime si leda nasetrit a nebo dostaneme tu statni, coz je tusim nejakych 60 babek na tyden. Mno. Vazne se to krasne zije s beznyho platu.
torinese
4. prosince 2012 • 12:13
Máte pravdu-my jsme ženy-matky a máme na krku rodinu, slečinka možná ještě žije u rodičů a výplatu má jako kapesné. Nesnáším, když někdo nazývá nízkopříjmové skupiny obyvatel "lůzou", což se skrývá v podtextu autorky tohoto škváru. Holec ty lidi lůzou nazývá na plnou hubu.
Ještě jsem čekala,že nás tradičně porovnají s černoušky z Afriky s nafouklými bříšky.
Myslela jsem,že tendenčně psali jenom bolševické plátky, ale ono to jde i v té naší úžasné "demokracii".
Reflex upadá a upadá.
Ještěže mi ta mladá odvážná dáma vysvětlila,že se mám dobře.Jinak bych to ani nezaznamenala.
Na diskusi níže nějaký mladý blb uvádí,že když máte PC, DVD a televizi,tak jste boháč.Kurňa, já mám i splachovací záchod a lednici-ó já se mám!
pooch.ledog
4. prosince 2012 • 13:29
jo, jeste by tam mohlo byt treba to, kolik masa na hlavu a rok spotrebujeme. A uz to bude komplet. Jak za soudruhu. Ty, soudruhu, si nemas co stezovat. Mas praci, kde bydlet, i na tu skodovenku sis nasetril. Tak drz hubu a krok a nestarej se, co my tam nahore provadime. Vite co me vazne fascinuje? Jak tihle novodobi udajni pravicaci vubec, ale vubec nevi co to je mit svuj vlastni nazor a pravo ho vyjadrit. A jak maji temer totozny zargon jaky byval obvykly prave za sociku. O nedostatku rozhledu ani nemluve.