Komentáře

Zpět na článek

Chmurné české skuhry na život a na poměry…

3 komentářů

torinese
27. října 2012 • 08:35
On je Tomský hrozný tvrďák a pravičák jen někdy. Na blozích aktuálně se před rokem vyplakával,jak mu ošklivá vláda pokrátila sociální dávky na postižené dítě.Když se zvyšovalo DPH na knížky,tak řval jako tur,že to bude konec kultury v Čechách.Jen zapomněl napsat,že mu jde zase především o jeho byznys(knižní velkoobchod).Takové ptáčky miluju. A že nezůstal v zahraničí,když je to tam tak super a žádné "skuhry"!
torinese
24. října 2012 • 08:34
Ale statisíce lidí niko­liv.Ne­zaměs­tnanost roste společně s cenami a optimismu ubývá. Člověk středního věku si snadno spočítá,že se už "lepších zítřků" nedožije, nebo že už bude mít po sezóně.S tou agitkou jste kapku vedle-už vidím Anglány jak se jdou nadšeně rvát se životem.Všude jsou lidé neklid­ní,frus­trova­ní, znechucení a obávající se budoucnosti. Proto se Evropa levicově radikalizuje a sociální nepokoje jsou na dením přádku. Zkuste mi vyprávět zkazky o tom ,jak jsou např.Italové nebo Španělé spokojení se svým životem. Něco o tom vím- jsou stejně zhnuseni politikou a deprivovaní vleklou krizí jako my.
pooch.ledog
25. října 2012 • 10:38
Zasmala jsem se. Jak vite, s Anlosasy jsem denne. Rozdil mezi nimi a nami, co se tyka nadavani na pomery je predevsim v tom, ze oni s tim neotravuji na potkani kazdeho. My Cesi, Moravani, Slezane mame pocit, ze nemuzeme rict takove to obligatni ale jo, jde to, i kdyz to jde, pokud mame pocit ze je neco spatne. Anglan dodrzuje dekorum, nebot to bere tak, ze nema pravo jine obtezovat svym lamentovanim. Avsak pokud se s nim znate dele a lip, rekne vam taky veci ze se nestacite divit. Nejsou prece blbi a moc dobre vi, v cem ziji. Ted to skutecne neni zadna prochazka ruzovym sadem a na toto tema umi taky nadavat hodne dlouho - a nekdy i kvetnate . Tomsky se patrne styka s Anglosasy tak, ze na vic nez korektni hovor nedojde. Chce to byt s nimi denne, skutecne s nimi zit a poopravite si mnoha klise. Coz rikam jako zaprisahly anglofil, ja je mam skutecne moc rada a libi se mi mezi nimi zit. Zdaleka vsak nejsou tak idealni jak si nekteri u nas mysli.
No a spatne se u nas skutecne nemame, ale problem je v tom, ze to jde z kopce a to je fakt jaky se neda poprit. Vsecky ty technicke vymozenosti a zivotni uroven jsme si vybudovali kdyz to jeste bylo lepsi, ted vsak zacina jit do tuheho. Malo prace a z ni jen maloktera skutecne slusne placena, k tomu stale zdrazovani. (Dnes napr. ctu, ze se opet zdrazi elektrina, uz ted draha. Proc, kdo si na tom zase nahrabe?). K tomu neschopnost politiku a hrabivost, chamtivost a bezohlednost tech co tvori pracovni mista. Mam pocit ze dnes nikdo nechce platit lidi. Jsem rozeny optimista ale nevidim to ruzove.
A jeste v necem se Tomsky myli - nenadavalo se tak vzdycky. Moc dobre si pamatuji dost dlouhou dobu po plysaku kdy byli lidi celkem spokojeni a te dobre nalady bylo obecne vic. Pak se to ale zase zacalo kazit...Nevim, kde ten pan v te dobe zil, ze si to nepamatuje.