Komentáře

Zpět na článek

Neprávem zapomenuté kouzlo Miroslava Kalouska

5 komentářů

simeklubor
23. října 2012 • 17:04
Takže si to shrneme:
Kalousek to dělá blbě, protože takzvaně tupě škrtá. Takže jak by to moh Kalousek dělat líp?
1. Neškrtat vůbec. Něco mi řiká, že pak by asi dluh rostl nadále závratnou rychlostí.
2. Škrtat, ale jinde než v investicích a potřebnejch státních službách. Kde? No, zbejvaj už jen mandatorní výdaje. Něco mi řiká, že tahle společnost nejni nakloněná nějakýmu podstatně drsnějšímu vomezení sociálních dávek, příspěvků a důchodů.
3. Zvýšit příjmy zvýšením daní. Něco mi řiká, že když je řev kvůli nějakýmu tomu procentu dph, nepovede tudy cesta. Jediný zvýšení daní, který by mohlo proběhnout za tichýho souhlasu většiny společnosti, je zvýšení daní těm nejbohatším. Jak vysoký by ty daně musely bejt, aby to zachránilo rozpočet? Stačilo by 100%? Trochu se bojím, že ne.
4. Zvýšit příjmy zlepšením výběru stávajících daní. Jak toho dosáhnout? No to je přece snadný, to se prostě naverbuje tolik daňovejch kontrolorů a finančních policajtů, aby byl optimálně jeden na jednoho daňovýho poplatníka. Nebo na dva, ať nežeru. Cože? Že tolik jich nemáme ani v celý EU? A bylo by to drahý? A kam se poděl ten slibovanej malej levnej stát? Tak ne, tak jinak: To se pošle prosebnej leták všem daňovejm poplatníkům, aby byli tak laskaví a přiznali skutečně všecky příjmy. Dělaj to přece pro svou vlast, národ a spoluvobčany. Něco mi řiká, že je v našem národě vo něco víc zlodějů než Mirků Dušínů a že to asi nezabere.
5. Snížit ztráty způsobený rozkrádáním. To je myslím dobrá myšlenka, to by mohlo fungovat. Jak jen to ale ten Kalousek, pokud by se teda polepšil, udělá? Jak von jenom přesvědčí všecky ty zloděje, napojený nejen na vládu, ale především na kraje, magistráty, radni­ce..­..(v­ětši­nou v rukou opozice), aby už tý zlodějny nechali a začali se živit poctivě? To se mi nezdá, že by byl náš chemik až takhle vlivnej, že by dokázal uspět tam, kde selhaly všecky "Čistoruký akce", co jich bylo. (pokračování)
simeklubor
23. října 2012 • 17:06
Takže jedinej, kdo ví, jak na to, je v týhle zemi Holec. A komunisti. Tedy Holec na Hrad, komunisti do vlády! Souhlas? Nic lepšího si patrně vopravdu nezasloužíme.
strassidlo
24. října 2012 • 00:03
sendyman
22. října 2012 • 14:01
vtipný. Docela. A docela i výstižný. Ale jak už jsem psal, Holče, nechtěl byste nám taky poradit? Víte, někteří z nás to potřebujou, protože ty interní informace nemáme, co Vy, jak alespoň hlásáte.
Pak si občas idealisticky naletíme (tentokrát se mě to netýká) a je pohroma. Z Vašich článků mám ovšem dojem, že je pohroma všechno.
Leda bych volil do Senátu a ještě nejlíp za Prezidenta Vás.
Pak by to bylo asi v cajku. Nejspíš.
torinese
22. října 2012 • 08:56
Bohužel. Netuším, kde Kalousek bere tu obdivuhodnou drzost ještě moralizovat "národ",když rozkrádá stát už 23 letech po miliardách.