Komentáře

Zpět na článek

Do-voleno jest!

4 komentářů

sendyman
21. října 2012 • 18:03
Hlavní škoda byla napáchána nepostavením komunistů a jejich pohrobků mimo Zákon už z kraje roku 1990. To za prvé.
A za druhé, chlácholit se tím, že ČSSD získala spoustu mandátů proti komunistům, takže jakože dobrý?
A co se takhle zamyslet nad tím, že se komouši do druhýho kola vůbec dostali? Nepřipadá Vám to, vzhledem k jejich minulosti, jako "obrovskej úspěch", i když ve finále prohráli? Taky bych volil ve druhým kole menší (no, menší... Ale už z principu jo.) zlo.
Já bych tenhle výsledek tak jakoby "nadějně" nehodnotil.
A bude hůř. Když nepřijde bolševik, přijde Arab. Na jedno z toho sázím do 20 let. Pak uvidíme, zač je toho loket.
pooch.ledog
21. října 2012 • 11:33
''hlavní škoda už byla napáchána ve volbách do krajských samospráv'' - ale prdlajs. Ta skoda byla spachana uz davno, pricemz to zacalo uz na urovni mistnich samosprav, kde se precasto paktovali odesaci primo s komunisty jen aby neprisli o koryta. To jste nevedel? To uz je stara vesta. Toz co se divite, ze s nimi jdou do holportu socani? Ti k nim maji aspon tak nejak ideove blizko, ale u ODS bych cekala neco uplne jineho. U nas je opravdu jedno z jake partaje kdo pochazi. Jedine, co ty lidi od sebe odlisuje je stav ne-moralnosti a ne-etiky jaky maji v sobe. Pricemz je mezi nimi i par slusnejsich lidi, ale ti jsou neco jako ten prislovecny hlas volajiciho na pousti.

Ze Klaus svym zpusobem pomohl zaniku ODS je bezpochyby. Jeho samolibost, nadutost a neschopnost ustoupit jinemu nazoru jakoz i ten jeho vypjaty karierismus, to vse vyhnalo z te strany vsecky lepsi priznivce. Typicky nafrneny elitar. Na narodu mu nikdy nezalezelo, to ani omylem. Nechapu lidi kteri tohohle jesitu dokazi obdivovat a jeste k nemu citit jakousi uctu. Klaus je uz dlouha leta zaba na prameni ceske politiky - samozrejme ne jedina - a taky diky nemu jsme tam kde jsme. Dokud budou v politice tihle stari jeseteri nezmeni se nic. Uctivat Klause je stejny priznak zaslepenosti idealem jako vitat zpet v politice toho trapaka Zemana. Ti dva si jen hraji na mocipany, posunuji lidma jak figurkama na sachovnici a bajecne se pritom bavi, pricemz maji moznost se citit duleziti a nepostradatelni. Materialni stranku zivota neresi, nemusi, tak co by se panove nebavili na ukor jinych. A za jejich money...Nic vic v tom neni a jen blazen muze verit takovym lidem.
Mam vsak obavu, ze na zmeny je uz pozde, i kdyby konecne zahli kramle hned ted. Mladi uz se naucili byt uplne stejne svine a to me desi ze vseho nejvic. Halt se to predava z generace na generaci a lepsi zitrek nevidet.
torinese
21. října 2012 • 07:57
a v našem městě jsme zase zažili pěkně špinavou kampaň ODS. Ono to není tak černobílé jak se snažíte tvrdit. Nemám ráda pravdalásky,ale paní Wagnerové bych hlas dala-je slušná(na rozdíl od jiných soudců) a má sociální cítění(rovněž na rozdíl od jiných soudců),Michálek je taková mediální hvězdička jako Smetana a Okamuru nedokážu odhadnout. Větší paseku, nežli tady ale udělali "profíci" z koalice, asi nikdo nadělat nemůže. Takže nepřehánějte.
pooch.ledog
21. října 2012 • 11:42
No tak ja jsem se ted vratila od nas a ta predvolebni kampan byl teda narez. Ze vsech stran bez vyjimek.
Co me ale rozesmalo byly ty ksichty na volebnich plakatech. Co to proboha meli vsichni za PR agenturu a fotografy? Temer vsichni na tech fotkach totiz vypadali jako dementi a nebo tak odpudive, ze by od jejich zvoleni odradilo cloveka uz jen to jak na tom plakate vypadaji. V Praze nas neskutecne pobavil jakysi borec (jmeno si nepamatuji, nic mi to totiz nerikalo) ktery predvedl skleb tak bajecny ze jsme si i poplakali smichy. Neco jako krecovite nadzvednuty jeden koutek ust a k tomu nad tim podivne primhourene oko. Presne tohle delal nas pes kdyz se mu zakazalo zblajznout neco co si potajmu ukradl nebo nekde venku nasel. To si fakt clovek klade pak otazku, jak ten clovek vypada - a jedna - normalne, kdyz se pri tak dulezite akci necha prezentovat tak blbe.

Zajimave byly i nektere praktiky predvolebniho husteni do lidi. Napr. u nas ve meste postavali papundeklovi Zemanove v zivotni velikosti primo u silnic v mistech, kde se ridic musi jeste vic soustredit na provoz a to tak, ze si jich proste nebylo mozno nevsimnout, neb to vypadalo, ze se tam nekdo hodla skocit do vozovky. Takze se tim ridicum pekne odpoutavala pozornost prave primo pred kruhacem, krizovatkou apod. Divim se, ze to nikdo neodnesl minimalne zranenim. To se u nas smi? No jasne, ze smi. Namalovat politikum tykadla je hrdelni zlocin. Postavit je v ramci predvolebni masaze tak, ze ohrozuji zivoty a zdravi lidi, to je v pohode. Bordel ze to dal nejde.