Komentáře

Zpět na článek

Rozeštvaná společnost: Jak se dělá revoluce

4 komentářů

torinese
7. října 2012 • 09:35
vychovaný v ultrapravicovém prostředí,ale dnes se posouvám někam do středu.Každý,kdo nemá klapky na očích a dokáže se rozhlédnout kolem sebe, musí vidět,že se lidem dobře nežije.
Včera jsem viděla, jak v italské televizi řeší totéž,co my-arogantní nenažrané zkorumpované politiky, kteří nejenže mají mnohonásobky průměrných platů-kolem 12 tis.eur měsíčně!!!,ale ještě k tomu si přikrádají korupcí.Darmo mluvit.
Je vcelku běžné, že chudí italští důchodci(většinou jde o ženy,protože muži se ,naštěstí pro ně, takového věku nedožívají)s 300 -400 eurovým důchodem , musí hákovat ještě v osmdesáti letech. Neuvěřitelné,což?
pooch.ledog
7. října 2012 • 14:25
No tak ja mam pocit ze uz nejsem vubec nikde, to jest vlevo jsem nikdy nebyla a vpravo me to presvedcilo o tom, ze je to uplne stejna banda zlodeju, neumetelu a sobcu jako ti vlevo. Odmitala jsem tvrzeni, ze takovi konzervativci pecuji jen o ty sve kamose, to jest bohate, ale tato parta kolem Camerona me dokonale vyvedla z iluzi. A kdyz si lepe prostudujete vse o takove Margaret Thacherove, bude vam jasne, ze to tak bylo v podstate vzdycky. Jeji zmeny prinesly prospech londynskemu City a spicce bohatych, stejne tak jako vysokym statnim urednikum. Ale miliony lidi, do te doby zvyklych tvrde makat a starat se o sebe sami dostali tvrdou ranu z jake uz se cast z nich nikdy nevzpamatovala, stejne jako cele byvale prumyslove oblasti. Ta idea, ze pravicovy politik ci kapitalista uvazuje spravne racionalne a vazi si tech, co neco umi je ve svetle toho jak to skutecne vypada v praxi naprosto smesna a totalne mylna. Stejna tak jako myslenka ze nejakemu levicaku skutecne zalezi na obycejnych lidech. Jakmile se nekdo dostane k moci a penezum je uplne jedno, z jake strany politickeho spektra prichazi. Vzdy to bude jen o tom, aby se poradne zazobal a dal vsem pocitit ze on je ted boss a tudiz i kdyby po tom, co vymysli, stokrat houno bylo, prosadi si to aniz by premyslel, zda tim neposkozuje jine lidi. Vazne me rozesmava naivni predstava nekterych lidi, ze ti nahore, co to vedou musi byt stedre odmeneni (a to nemyslim jen politiky a ourady ale i vsecky ty ruzne manazery v top pozicich), protoze oni prece jsou odbornici a navic tvrde makaji, maji zodpovednost. Chacha, jeste jsem nevidela ani jednoho z nich aby za neco tu skutecnou zodpovednost nesl. Tak, ze by dokonce musel platit za sva chybna rozhodnuti svym majetkem. To se proste jen temhle odbornikum nekam vypari balik penez a no a co, pokrceni ramen a my jsme to mysleli dobre...osobne uz neverim, ze existuje nejaka strana ktera by byla schopna skutecne fungovat pro lidi a ne jen pro sebe.
torinese
5. října 2012 • 17:59
Pisálkové z Reflexu a Lidovek se očividně mají dobře, ale "prostý lid" opravdu nic moc. Kde berete právo mluvit za těch 500 tis.nezaměstnaných, za ty tisíce občanů, kteří pracují v podstatě za minimální mzdu a za ti statisíce občanů, kteří nemají ani mzdu průměrnou(těch jsou dvě třetiny). Máme tu jednu třetinu občanů, kteří si žijí relativně dobře, z toho horních deset tisíc, které nevědí, co roupama. Politici nás soustavně už 23 let okrádají, ale Doležal je v ažůru, protože jeho se netýká. Svatá prostoto - národ není jenom ta vysmátá jedna třetina.
pooch.ledog
6. října 2012 • 17:53
No tak Dolezal je typicky produkt naseho sociku. Vidi veci jen prizmatem levicactvi a antilevicactvi. Jina alterntiva pro nej neexistuje. Naivne si mysli, ze ten, kdo neni spokojen s urovni dnesnich politiku musi byt nutne idiot ktereho zblbne levice k revoluci kdyz mu slibi kousek speku, stalou rachotu v Kolbence a levnejsi klec v panelaku. Dal nez k tomuto nazoru neni schopen dojit.

Mel by slyset, jak mluvi ryze pravicovi Anglani, kteri k levicactvi a odborum jaktezivo necichli. Treba o pomerech ve vlade a mezi politiky a nutnosti zmen. To by pro nej byl totalni sok. Zajimalo by me, za co by je oznacil....taky za luzu a lid, co chce hazet chudacky politiky z okna aniz vi, co pak s tim vsim dal?