Komentáře

Zpět na článek

Heathrow je třetím nejhorším letištěm světa a já vím proč

8 komentářů

torinese
8. září 2012 • 09:16
je moje noční můra. Z těchto letišť jsem záhy po převratu sama odlétala bez základní znalosti angličtiny (románské jazyky mi byly jaksi na houby). Nevím ani,jak jsem se trefila do správného letadla.
Byly tam nepříjemné baby, které dělily cestující do dvou potupných řad - z EU a mimo zemí EU. Výslech trval snad půl hodiny (ve fr.) a připadala jsem si ,jako zločinec. Jenže jsem měla tak naivní a infantilní výraz, že mě nakonec pustili.

Při jedné cestě do Řecka jsem přišla jenom o spray , který mi nedovolili vzít na palubu s sebou. Když jsem viděla ten vrchovatý koš, kam to házeli, litovala jsem ,že jsem ho předem neroztřískala, i když nestál majlant. Ty tlusté šeredné baby se pak pajcují drahými voňavkami a krémy zabavenými okradeným cestujícím.
pooch.ledog
8. září 2012 • 18:51
No tak protivny a nebo drzy, ci neochotny personal vidam obcas i na Ruzyni. I kdyz musim rict, ze se to dost zlepsilo. Jinak je to hezky a docela pohodovy letiste, alespon z meho pohledu, ale uz jsem tam taky videla veci....akorat me tam fascinuji ta hlaseni v anglictine. Ti lidi snad nedochodili vic jak prvni 4 lekce....
torinese
9. září 2012 • 08:30
Mně příšerně nasírají ceny jídla na Ruzyni. V životě už si tam nic nekoupím, i kdybych měla chcípnout hlady a žízní. Pití i jídlo si bereme (po těchto zkušenostech s sebou). Za hnusnou okradenou bagetu jsem zaplatila jednou dvě stovky a za lahvičku vody stovku. Ceny nebyly samozřejmě nikde uvedeny. Podotýkám, že šlo o obyčejný bufáč bez obsluhy. Tímto jsem poučena nadosmrti.
pooch.ledog
8. září 2012 • 18:59
A mimochodem, uplne nejhorsi letiste a personal jsem zazila v Polsku, hlavne v Katovicich. Tam tomu vladne neco jako gestapo. Proti tomu je nejaka skareda nenaladena baba na anglickym letisti jeste uzasna bytost, to mi verte. Uz nikdy vice Katovice.
pooch.ledog
7. září 2012 • 15:10
lahvicce vetsi nez je povoleny objem se zbytkem kosmetiky. To se mi stalo taky, tez pouzivam pletovou vodu ktera se neda jen tak nekde koupit, tudiz jsem to tahla sebou. V lahvicce vetsi nez povolene, lec zbyvala tam z toho tak necela polovina, rozhodne to nebylo vic jak tech 100 ml. To bylo jeste v zacatku techto opatreni kdy jsme ani poradne nevedeli jak to ma vlastne byt. Na L'poolskym letisti se sice pani u kontroly zatvarila pochybovacne, lec pustila mi to dal. No a na zpatecni ceste v Dublinu to byl problem. Nekompromisne vyhodit, kdyz uz jsem si to neprelila do neceho mensiho. V Belfastu na mestskem letisti zase odmitli odbavit pani, ktera tech veci mela v toaletnim sacku az moc a nedal se zavrit. (Dva sacky mit pry nemuzete, pouze jeden). Nektery veci nam muzou pripadat zbytecne prisny, ale dokud to tak je nezbyva nez se podvolit. Kritizovat se to samozrejme da, ci usilovat nejak o zmenu, ale na letisti je vam to prd platne, tam personal dela jen to, co momentalne plati. Jinak muzou mit prusvih a to si na triko nikdo nevezme.
Ten vas postreh s Pakistanci apod. je naprosto mylny. Nevim proc ale na hodne letistich, hlavne v Londyne ktery je vazne az moc multi kulti delaji tyhle kontroly prave oni. Ze by vic chytali prave zeny a bile, tak to je cira spekulace. Osobne jsem videla ze takhle nekompromistni jsou ke kazdemu (i kdyz se muzou najit vyjimky).

A jeste k te prisnosti - kdyz vidim, jak pitomi a sobecti dovedou lidi byt, tak bych to na nekterych mistech jeste zprisnila. Lidi si ty restrikce delaji casto sami. Vidim to cim dal vic jak nerespektuji ani ty zakladni veci. Napr.leteckou spolecnosti je jasne stanoveno, ze do kabiny je povoleno jen jedno zavazadlo o urcitych rozmerech. A lidi si klidne pritahnou zavazadla vetsi ci vice kusu a pokud na to personal kasle, tak si pak my, co to dodrzujeme nemame kam dat sve zavazadlo. O tom, jak lidi nevypinaji mobily a zvani jeste na runway ani nemluve. Pak se nedivme, ze letistni personal se meni v gestapo.
pooch.ledog
7. září 2012 • 13:14
ale tohle je vazne nesmirne hloupy clanek. Ano souhlasim ze personal na letistich je nekdy docela neprijemny, ale zkuste se vzit do jejich role. Tisickrat za den lidi kteri se vymlouvaji na vse mozne, proc nemaji to ci ono, pritom je to na strankach s pokyny jak cestovat jasne receno. Jako treba ta vec s tekutinami jen do 100 ml. To uz snad dneska vi kazdy, ze na palubu vic nesmi, zbytek muze ale jen v zavazadle podanem u check-in. Pokud nemate sve toaletni potreby zasadne v tomhle objemu a navic jeste v tom plastikovem sacku, ktere jsou na letisti bezne k mani, mate problem. Ten clovek, co vam radil jak s tim vyrybarit byl ve skutecnosti docela hodny. Taky mohl rovnou rict a alou, pryc s tim. Copak nechapete, ze on jen nasleduje nejaky instrukce a beda kdyz to neudela? Navic, patrne dost cestujete, mate vzdelani, ctete. Vy nevite co se v Britanii stalo pred par lety, proc vznikla vsecka tahle drakonicka opatreni? Vy jste tu nebyla kdyz se nevedelo co ukryvaji batohy mirne prismahlych spolucestujicich, takze si nedokazete predstavit proc se lidi stali tak paranoidnima a kontroluji uplne vse. Nerikam, ze se mi to libi, ale co mame jako delat? Magori kteri maji pocit ze nam musi vnutit svuj svetonazor nespi, a od toho se odviji taky to jak ted cestujeme. Kdyby se neco stalo, budou lidi rvat jak to, ze se nic nedelalo. Kdyz se dela, rvou zase.Ja se neminim zastavat neprijemneho personalu ani omlouvat zbytecnou buzeraci, ale clovek to musi videt taky z jine strany, ne jen z te svoji. Neminim se nechat vyhodit do vzduchu nejakym fanatickym debilem, radeji spolknu horkost nad pomery a nasleduji presne dane instrukce a nemam zadne problemy. A to litam opravdu casto.
Heathrow je letiste ktere diky tomu, ze se tristi nazory co s nim dal ma sve problemy. Ale to vzhledem k jeho velikosti lze cekat. Dalsi problem jsou financni skrty tam kde by nemely byt, treba prave u personalu coz se pak odrazi na kvalite sluzeb. Nevim, ale ja s britskymi letisti problem nemam.
torinese
8. září 2012 • 09:19
Ale mělo by se nějak zabránit tomu, aby mohli ty zabavené věci rozkrádat.
Četla jsem skvělou knížku, ale nepamatuju si autora (tuším Anglán) o tom, jak funguje anglické letiště - znal z vlastní praxe. Byla to fakt prča, ale radši to vydal pod pseudonymem. Chlastají, kradou, kámen tam šu.. cihlu...
pooch.ledog
8. září 2012 • 18:49
Ci-li v podstate to, co se v mensim ci vetsim deje temer v kazdem oboru. Bohuzel.

Ja se letistniho personalu zastavat neminim protoze rada z nich fakt nema paru co to je radny customer service, ale kdyz je halt na palubu povoleno jen 100ml, tak pres to proste nejede vlak a o tomhle tento fejeton snad byl predevsim. V tomhle pripade nejde o to, zda je personal prijemny ci ne. Cestujici nedodrzel neco, co je jasne vymezeno, tudiz mu to neni povoleno vzit na palubu. Tecka. Muzeme si o tom myslet co chceme, ale to je asi tak vsecko. Ten, co dela to odbaveni jen nasleduje predpisy ktery musi dodrzet. Jina vec je, kdyz lidi zbytecne buzeruji za neco co neudelali. Na druhe strane, v Britanii byvaji v teline porady na tema jak to chodi na letisti. Nic kasirovanyho, vsecko z realu. A uprimne reknu, ze jak jsme zvykla delat s lidma tak tohle bych teda nedelala. To se az nechce verit ceho vseho jsou lidi schopni. Jako napr. prijit s propadlym pasem a rvat, ze oni ale odletet musi, nebo sproste nadavat personalu kdyz vlastni vinou zmeskaji let a ten personal se jim jeste snazi nejak pomoct. Nebo jak se hadaji kvuli zavazadlum, ackoli dobre vi, kolik je vahovy limit a cena za nadvahu.
Tolik ruznych debilu, blaznu, hysteriku a vulgarnich individui jako na letisti se hned tak pohromade nevidi. A ja taky znam lidi, co na letisti delaji takze vim, jak to chodi, ale znam to prave z obou stran. Takze on ten personal aby mel nekdy nervy ze zeleza.