Komentáře

Zpět na článek

Hezky česky? Radši ne!

13 komentářů

torinese
31. srpna 2012 • 08:56
Tohle je už svého druhu obsedance - Holec nás neúnavně stále dokola prudí svou nenávistí k Moravákům, Čechům, českým potravinám - snad i české vlajce. Co se Vietnamců týká, u nich bych si v životě nekoupila potraviny, a už vůbec ne např.uzeniny. Po tom všem, co u nás proniklo do médií, se bojím jít i na oběd do čínské restaurace, přestože mi čína chutná. Číňani a Vietnamci jsou s hygienou na štíru, Japonci jsou jiná kategorie. Mně stačilo, co mi o Číňanech vypravěl můj expřítel (jeho matka tam pobývala mnohokrát na půlroční stáži) a můj choť. A Vietnamci tady "porážejí" psy v otřesných podmínkách - tak dobrou chuť.
pooch.ledog
31. srpna 2012 • 20:23
Tak nejak. To, ze ''maso'' v tech cinskych, ci vietnamskych take away je nekdy kdovi co vim bezpecne. U nas v meste je opravdu chytla hygiena se psem v mrazaku. Kupodivu dostali jen pokutu a otevreno maji dal. Nekteri zase kupuji holuby, protoze je to hodne levne a delaji z toho ''kureci''. Z jejich pohledu je to ok, ve Vietnamu, stejne jako v Cine se sni vse. Chapu to, ale my snad mame trosku jine predstavy jak by to melo vypadat. Nehlede k tomu, ze nasinci neprojde ani to kdyz strci do jedne lednice maso a k nemu treba mrkev. Jinak kamaradka je sinolozka a v Cine prozila hezkych par let, taky jsme se neco naposlouchali veselych historek.
Jeste by me zajimalo, co Holcovi tak najednou vadi na tom ze se zacalo vice pouzivat slovo ''ceske''. Neni to tak davno co kdejaky novinar lamentoval jak treba v USA visi vlajka na kazdym rohu a u kazdyho baraku a jak si radi na vsecko lepi ze je to americke, kdezto u nas tenhle typ vlastenectvi jaksi neprobiha a tudiz jsme nejak zabrzdeni a stydime se za sebe. A hle, kdyz uz to konecne dorazilo i k nam, tak je to zase spatne.
Jasne, v Britanii je ted taky vyrazne oznacovano zbozi vlastni provenience, patrne jim konecne zacina dochazet ze neni zrovna nejlepsim resenim nevyrabet nic a dovazet vse zvenku. Kdyz nic jinyho, uleti tim dalsi pracovni mista, ze ano. Ovsem zdaleka se neda rict, ze vsecko co nese hrde oznaceni ''british'' ma skvelou kvalitu. Taky to kolisa. Taky toho nekteri vyuzivaji aby se svezli na vlne patriotismu, ktery vznika castecne taky ze znechuceni nad vnucovanym (a vynucovanym) multikulti ktery uz dosel do hodne nechutnych koncu. Tak se zduraznuje vse, co je mistni. Ovsem je to taky tim, ze si lidi nejak vic uvedomuji ze bezne potraviny se daji vypestovat i doma, coz je jen dobre. Rekla bych, ze nam uz to dochazi taky. Zvlaste po kulinarskych zazitcich typu cesnek z Ciny apod.
sendyman
31. srpna 2012 • 05:40
to už je vážně paranoia. Měl byste s tím něco dělat. Víc to komentovat nemá smysl...
strassidlo
31. srpna 2012 • 15:06
Že jo! A není to prvně co Holcovi tak dobře radíme a o jeho duševno se obáváme a co on na to? Nic, furt mele to samé a nejraději o věcech, kterým pranic nerozumí.
torinese
30. srpna 2012 • 16:57
Ten se tou nenávistí k všemu národnímu jednou zalkne. Co je to za kecy, že Češi mají "nejhorší sýry" atd.??? Já kupuju nejraději ty české (francouzské mi nechutnají a z italských mám taky ráda maximálně pecorino sardo a scamorzu-ty se ale tady seženou jen těžko). Slováci sem dovážejí skvělou brynzu, mimochodem. České jogurty jsou tisíckrát kvalitnější, nežli ty ***, co se sem dováží - když chci smetanový jogurt, tak jedině náš. Holec ať si žere ty Jogobelly s aspartamem a hnusné Actimely. Fakt těžký magor... Už s tím v redakci něco dělejte.
sendyman
31. srpna 2012 • 05:56
Tak, tak. Jihočeskej ve skleničce, kam se hrabou ty zahraniční chémyje...
A navíc, české výrobky mají danou kvalitu - buď dobrou, nebo špatnou, ale ta dobrá se najít dá. Ovšem, a to mě štve nejvíc, mnohé zahraniční výrobky mají kvalitu dvojí. Abych byl konkrétní - teď se mi vybavuje Carte d´Or, celkem slušná zmrzlina. Koupíte ji v Německu, ja tam smetana. Naprosto stejný výrobek, ve stejném balení, koupený u nás, je z rostlinného tuku...
To je všivárna.
torinese
31. srpna 2012 • 09:01
Sendy,

o Carte jsem to sem už taky psala - tady je hnusnější, nežli jiné, mnohem levnější zmrzliny. Znám ji z Itálie a tam je úplně jiné kvality. Jenže já jsem zjistila, že rostlinnné tuky přidávají i do Haagen Dazs (asi jsem to nenapsala správně),což už je prasárna - s ohledem na cenu. Pak jsem to jednou hodila na lištu do HP a za pár týdnů už byla v téhle zmrzlině smetana. Že by náhoda? A ještě jsou tak drzí, že tvrdí, že "východoevropanům" ten odporný ztužený rostlinný tuk ve zmrzlině chutná! To si radši koupím českého Míšu.
pooch.ledog
31. srpna 2012 • 20:31
Ty zmrzliny jsou u nas fakt uplne jine. Ja to teda moc nejim ale uz jsem si taky vsimla. Neni to jen zmrzlina. I u jinych vyrobku citim rozdil. Ne jen financni. I kdyz ten me nekdy doslova sokuje. Treba co se tyka drogerie, pracich prostredku ci kosmetiky. U nas je vazne docela draho. Ted uz ano.
Odmitam ty kecy ze nas zakaznik chce levne zbozi. Vzdyt ono levne vubec neni, a pritom to, co k nam dovezou je v horsi kvalite nez jinde. Tak kde je zakopany pes? Patrne v nenazranosti a chamtivosti tech, co to k nam vozi. Nakupuji hnuj aby na nem mohli co nejvic vydelat a vyrobci jim to sizene, co se nepovedlo udelat dobre a co by jinde neprodali, jeste radi daji. Je to hnus.

To je to same jako kdyz zrudy jako Babis tvrdi, ze my prece chceme to pecivo co je vyrobene kdesi v tovarni hale, predpecene, pak skladovane a pak dopecene. Vzdyt takhle to vyjde levneji. Blbost. Hodne z nas si radsi koupi poradny chleba a k tomu dobry maslo, i kdyz to stoji vic ale ma to chut. To jen zlocinci typu Babis potrebuji mega zisky a tak z nas delaji odpadni kose. Uz me vazne nebavi porad poslouchat jak je nam jedno co jime. Neni. Ale ti, co na to maji vliv to nechteji slyset. Nemohli by na nas pak tolik trhnout.
oldwomen
30. srpna 2012 • 15:56
Pane Holče, v redakci máte jak psychologa, tak psychiatra. Možná byste si s nimi mohl o svých nenávistech pohovořit...
... nebo se odstěhovat do své Země zaslíbené. Česko to
oldwomen
30. srpna 2012 • 16:00
Sakra pes tulivý s packou na klábosnici....
Česko to zcela zjevně není, ale někde svůj Ráj jistě máte.
Já s kvalitu regionálních potravin a ani jejich cenou problém nemám. Ale je pravda, že nenakupuji v hyper­super­kaufdv­orcíc­h.