Komentáře

Zpět na článek

Akce Sleva na Osvětim. V Seznamu někdo přišel o rozum

5 komentářů

pooch.ledog
29. srpna 2012 • 15:37
Paklize zlevnili zajezd zrovna do tech koncin, mohlo se to inzerovat mnohem korektneji. Tohle je vazne hnus k pobliti. Jeste to takhle v podstate vychvalovat, neco jako hola hola, tam se podivate na to jak vypadal horor v reale. Ten, kdo to tahle vymyslel je necitelny kreten, ale muze se tomu clovek divit? Takovych kreativcu vic nez dost. Je jim uplne jedno, co citi ti ostatni, hlavne ze z toho vytriskaji prachy. Skutecne me az zarazi kolik v podstate sociopatu se dnes vyskytuje temer v kazdem zamestnani, vcetne tech, kde by empatie mela byt na prvnim miste. Reklamni, ci cestovani agentura by si zvlast mela davat pozor aby ve sve inzerci neudelala prehmat, nebot tim jasne dava najevo jaka asi bude jeji dalsi prace. Ovsem nedivila bych se, kdyby na to nachytali klienty. Hele, mamo, ten Osvetim je ted za levno, ja to vezmu a cestu nakoupime u Psonku levny zradlo....
Tohle je ovsem jeste houby proti jakesi tusim litevske (ci estonske?) plynarenske spolecnosti ktera si fotku se vstupni branou do Osvetimi a tim napisem nad ni dala do inzeratu na levny plyn.....jasne ze to pak rychle stahli, ale co sakra rict na to, ze to vubec nekdo vymyslel, a ze to vubec proslo az ke konecnymu zverejneni. To uz se lidi uplne zblaznili nebo co?
Mimochodem, na te FC debate co tu mate, pise jakesi individuum s nickem Zatoulanej pes ci tak nejak, ze vas clanek je posedlost cloveka ktery brani Zidy za kazdou cenu. Pry je navic nema nikdo rad. Protoze na ten FC zasadne nevlezu, tak to opet musim napsat sem i kdyz vim ze to stvoreni divne to cist nebude - boze vy jste ale VUL! Zmente si ten nick, urazite psy. I ten nejzatoulanejsi a nejztracenejsi z nich je chytrejsi nez vy. Za 1. clanek o Osvetimi se netyka jen Zidu, v tomhle koncentraku skoncilo narodnosti vic. A pak - nekteri mame Zidy radi, i kdyz jsou nekdy krapet mazani a nekdy i hamizni . Ale to oni sami o sobe moc dobre vedi a vytvorili na toto tema super fory. Jsem s nema denne, takze to vim naprosto jiste.
sendyman
29. srpna 2012 • 17:39
Tak nevím, Poochová. Je to sice nechutné, ale lidi na to slyší a možná tam někteří, kteří by jinak nejeli, pojedou.
Když bylo Nině asi tak 15 (spíš míň, nepamatuju se přesně), tak jsem ji vzal do Terezína, kde její děda (můj otec) taky nějaký čas za války pobýval, než byl přesunut do Německa do kamenolomu. Pravda, nebylo to se slevou a neměli jsme "profesionálního" průvodce. Jen jsem jí vlastními slovy vyprávěl to, co o tom vím sám a i to, co jsem slyšel od táty. Musím říct, to pro ni byla "škola" a mělo to na ni (pozitivní) vliv.
Taková blbá je holD doba - slevy, slevy, slevy. Sám je taky využívám na slevových portálech a nejsem nespokojen. Ušetřilo mi to dost peněz za věci nezbytně nutné k životu, i za některé pitchoviny. Nevím, proč bych si měl vyčítat, že jsem před několika lety koupil kvalitní myčku Whirpool (původní cena 27.000,- Kč) v akci za 14? Já myčku nechtěl, protože docela rád myju nádobí. Ale za ty prachy... Prozřel jsem!
A s tou Osvětimí je to stejné. Pokud tam na základě slevy pojede aspoň jeden člověk a "prozře", tak je to dobře...
sendyman
29. srpna 2012 • 17:54
A jinak: já tam nepojedu ani zadarmo, protože mám v téhle věci jasno.
Ale kdyby bylo mojí dceři zase těch asi 15, tak bych se nejspíš chytil...
Ne pro sebe, ale pro ni. Lidi si maj´ dělat názor na základě reálií, nikoliv zprostředkovaně...
sendyman
29. srpna 2012 • 18:22
Ještě si trochu zabondím (nakonec, proč ne, třeba se tím paní Kadlecová vyhoupne do "nej­disku­tova­nějšíc­h", kterážto rubrika byla prakticky zrušena, protože na RX už dlouho vlastně nikdo nediskutuje, jak bývávalo dříve dobrým zvykem...).
Ono je to tak: co si budeme povídat, ale to, co puberťák slyší ve škole, tak jde jedním uchem tam a druhým ven... Ale ono existuje to, co se nazývá "Genius Loci". Vem ho na daný místo a všechno bude jinak.
Takže proč ne, za ty prachy....
pooch.ledog
29. srpna 2012 • 19:28
Tady se trosku pletou dve ruzna temata. Slevy a zda je dobre je vyuzivat, ci ze na nich spatnyho neni. A pak teda etika veci. Osobne si myslim, ze inzerovat zajezd do koncentraku jako by to byla paradne hruzna vyprava je naprosto scestne. Tohle nema byt zabava, to teda sorry. Tohle ma byt pouceni, memento. Toho co se skutecne stalo a ze to teda byl hnus. Jezdit tam na cumendu stylem jakoze jeee, tady je to temnyyyy....to z tech navstevniku lidi chapajici, a poznavajici, jaka zrudnost ten fasismus byl, proste neudela. Naopak to cele veci vtiskuje punc neceho co je v podstate docela zabava. Ale to prece koncentrak NIKDY nemuze byt. Chapes ten rozdil mezi slevou na pracku a na tohle?
Ja proti slevam taky nic nemam, kdo by po nich nekdy nesel, a klidne at si slevni i tenhle zajezd. Ale text te inzerce by mel znit jinak. Tohle je vazne jako neco co stvoril nekdo kdo vlastne ani nemel paru o cem mluvi. Uz jen z ucty k tem vsem, co tam tak stradali a zemreli bychom nemeli tyhle veci hazet do jednoho pytle s jinyma slevama. Osobne bych jen tak z fleku dokazala vymyslet mnohem decentnejsi text ktery by to cele nabizel v daleko korektnejsi forme. Neni tak tezky a pritom by to rozhodne nebylo nezajimavy.

Ja jsem zase v 15ti videla Terezin a i to me dost sebralo. Prezentovano nam to bylo pri jednom skolnim vylete postarsim clovekem ktery tam provazel. Zadne velke drama ale stacilo videt ten prostor, baraky, navic bylo zrovna posmourno a odchazeli jsme kdyz uz se zaviralo, tudiz se zacinalo skoro smrakat.... Uplne to stacilo. Byli jsme z toho vseci docela vedle, i tradicni tridni prudici zmlkli a nemeli zadne kecy. Od te doby by me proste nenapadlo s timhle nejak zertovat.

I kdyz je fakt, ze jsou komedie i o II.svetove valce a taky nas to nejak neurazi. Ale presto, koncentrak, takhle podany, mi prijde jako blivajz.