Komentáře

Zpět na článek

Pražská paráda hrdosti

6 komentářů

tom693
24. srpna 2012 • 11:59
Přečetl jsem si vaše názory. Místy mě pobavily, místy rozesmutnily. Jsem hodně mladý na to, abych sdílel váš světácký pohled na život. V první řadě vám chci poděkovat, že jste si také odpustila agresivní styl psaní. Ale vůbec se mi nelíbí vaše tendence škatulkovat. Přirozeně to dělá každý, ale pochod není o "kašparech ve spodním prádle na ulici". To bychom rovnou mohli při pochodu fotbalových fanoušků, kteří přijeli kromě fotbalu počechrat město nebo stadion soupeře říct, že každý kdo fandí fotbalu je agresivní idiot vyžívající se v bitkách a demolici. Na pochodu se objevuje ta exhibicioznější část homosexuální populace, což je škoda. Média tomu taky nepomáhají, a tak když například pan Tomský vybíral obrázek k svému názoru, zvolil 5 polonahých kluků obarvených v LGBT barvách. To dělají všichni novináři. K článku o Prague Pride raději zvolí fotku transexuálů nebo starých fetišistů, kteří přišli v koženém oblečku. Nikdo si tam nedá fotku dvou "normálních" (nemám to slovo rád, protože kdo říká, co je normální?) kluků, kteří přišli do průvodu oblečení tak, že by se v tom nemuseli stydět jít do divadla a chtějí jen podpořit změny ve společnosti, aby se jednou mohli oženit v zemi, kterou milují a až budou zabezpečení, založit rodinu. To je přece nuda, ne? To by ty noviny, televizní zprávy neprodalo. Věřte mi nebo ne, já takový jsem. A jsem si naprosto jistý, že za takových 15-20 let budu ze všeho nejvíc chtít rodinu a předám svým dětem to nejlepší ze mě, protože je budu milovat tak jako miluji svého přítele. Problémy jsou málokdy černobílé. Řekněte mi, kdo dokáže líp vychovat dítě? Feťačka s opilcem (muž a žena) nebo úspěšná právnička s ekonomkou (žena a žena)? Od toho by tu měly být patřičné úřady, aby rozhodly, kdo vychovává dítě dobře. Když vidím, jak se občas chovají matky ke svým dětem, je mi smutno, protože se jejich nenávist a další špatné vlastnosti vpíjí do dětí (budoucí generace), ale nedocházím k názoru, že všechny matky jsou stejné. Zkuste změnit úhel pohledu
tom693
23. srpna 2012 • 15:10
Děkuji vám pane za váš příspěvek, který vede k názorové pluralitě naší demokratické společnosti. Zpětně si vyčítám, že jsem se nechal unést svým vztekem po přečtení článku pana Tomského a snížil se po dlouhé době k psaní do diskuze. Na vaší úroveň už ale klesnout nehodlám. Po vyrovnání se s vlastní orientací homosexuálové mindráky netrpí, ale jsou hrdí. Ono člověku ani nic jiného nezbývá a já sám jsem za to rád. Dívám se díky těm létům pochybností na svět jinak - s empatií, tolerancí, pochopením... Kdyby to pro vás nebyla jen prázdná slova, nenapsal byste tu rádoby urážku. Vrátím se zpátky k té hrdosti, kterou měl sobotní pochod nejen v názvu. Jednalo se o veselí a karneval, který lidi baví po stovky generací. Když ale znovu pročítám váš text, tak pominuli absenci diakritiky, působí stejně na mě dost slabomyslně. Nemá smysl se tu s vámi hádat. Žijte svůj život dál a pokud je šťastný, tak vám to moc přeji.
pooch.ledog
23. srpna 2012 • 15:45
Diakritiku nepouzivam, ziju v UK a mam tudiz v Britanii koupenou klavesnici kde je pouziti te ceske ponekud zdlouhave. Tudiz se s tim zpravidla neobtezuji.
Co si o mne myslite je mi jedno, reagovala jsem na vas presne tim zpusobem kterym jste vy agresivne utrel jiny nazor, vyjadreny pomerne slusne. To, ze se heterosexualum protivi pohled na dva libajici se muze je fakt, ktery neovlivni nebot tak je to v nem proste zakoreneno. Jinak by z nej byl taktez homosexual. Matka priroda, ta bestie, rovnez udelala to ze k poceti JE treba dvou pohlavi a to nezmeni zadna love parade. I kdybyste tam misto trencli nosil jen bederni pas. Tudiz ''obstarat'' si dite bez ohledu na to, zda mu muzu dat to co nutne potrebuje a vystavit ho pak daleko horsi situaci nez by mel s obema rodici, to teda sorry, ale povazuji to za sobecke. Naprosto chapu ze tim, ze je clovek homosexual se nestava neschopnym byti rodicem, a chapu, ze homosexualni pary by rady zily stejne jako ty hetero. Jenze to z principu veci neni mozne a ne proto, ze by jim to hetero spolecnost neprala. Je to diky mrse prirode, nebo kdo to spiskal a ty vase snahy to menit jsou jen krec kdy se snazite za kazdou cenu prevratit veci ktere jsou podstatou byti cloveka. Coz se nam jako cele spolecnosti jednou vymsti. V praxi denne vidim, ze to stale ostouzeni tradicni rodiny, ktereho se homo populace do znacny miry tez dopousti, patrne z mindraku ze to takhle nedokaze taky, vede jen k tomu ze mladez je cim dal horsi,jak pribyva neuplnych rodin, prave taky diky tomu ze lidi maji ten vas nazor ze k diteti uz dnes skutecneho cloveka nepotrebuji a to povazuji za cestu do pekel. JInak je mi srdecne jedno jake orientace kdo je, jsou vsak veci ktere cloveka v nekterych oblastech omezuji a to vy homo nechcete za zadnou cenu pochopit. Jinak nemam zadny problem s homosexualy existovat a mam je kolem sebe vsude, jeden je dokonce muj nadrizeny. Tihle lide vsak nemaji potrebu ze sebe delat kaspary ve spodnim pradle na ulici.
pooch.ledog
23. srpna 2012 • 16:00
A jeste jedna vec - vy homosexualove si davate naramnou praci nam rici svuj nazor. Beda vam to nedovolit. Stava se take ze nas castujete vsim moznym, ale beda kdyz vam nejaky heterosexual netleska a nebo si dokonce dovoli s vami v necem nesouhlasit. Pritom to vubec nemusi byt vyraz odporu vuci homosexualum. Tomsky tady v tom clanku jen nevi, co vlastne chcete a uprimne, ja uz taky ne...

Nikdy jsem nemela problem s jinou sex. orientaci nez je ta moje, je mi totiz uplne sumafuk jak to kdo ma pokud se to nejak netyka primo me osoby a proste nechapu, proc by mi melo vadit ze nekdo se narodil jiny nez ja. Taky jsem dost dlouho nechapala proc lidi homosexualy tak opovrhuji, v cem jim vlastne vadi. Vzdycky jsem byla na jejich strane, protoze si umim predstavit jak to muselo byt tezke kdyz byli pronasledovani.

V posledni dobe uz me ale cela to homo hysterie vazne leze krkem. Homosexualita je ve vsech rozvinutych zemich prijimana tolerantne. Tolerance k homosexualum za poslednich 30 let vzrostla neuveritelne, lec vam to porad neni dost a prichazite s dalsimi cim dal pitomejsimi pozadavky. Jako treba ten v Britanii aby na urednich dokumentech uz nebylo manzel, manzel, ale jen partner. A to nemluvim o jinych jeste vice arogantnejsich pozadavcich. Zacina to vypadat tak ze je hanba byt heterosexual, protoze k nam byla ta matka priroda tak stedra kdezto k vam ne. A to mi vazne vadi, protoze ja nemam potrebu vas utlacovat, ale vy mne uz ano, jen proto, ze to halt mate jinak a nektery veci jsou vam teda upreny. Laskave se rozhlidnete kolem sebe a uvidite sam, jak agresivne se chovate vuci heterosexualni vetsine, jak ji v posledni dobe porad nastrkujete jaci jste chudaci ale kdyz vas politujeme a snazime se vam rozumet, tak se vam to taky nelibi a tvrdite nam, ze jste prece uplne normalni. Vy sami nedavate zadny smysl, tak se nedivte, ze uz vam lidi prestavaji rozumet a obloukem se zase vracime do casu kdy meli z homosexualu prinejmensim srandu.
tom693
22. srpna 2012 • 12:10
Vážený pane Tomský,
sebral jsem v sobě veškerou toleranci a pochopení, jenž mám pro muže, kteří mají místo mozku penis a jsou tak patřičně hrdí na svou mužnost tryskající z každého kožního póru a dočetl váš názor. Chtěl bych Vás co nejzdvořileji upozornit, že jste pravděpodobně zpátečnický a sociálně nevzdělaný jedinec, kterému v brzké budoucnosti hrozí vyhynutí. Ano, ne homosexuálové, ale lidi jako vy naštěstí brzy vymizí. Homosexuální láska je totiž pevnější než ztopořený pyj kdejakého heterosexuála v místech pod ženskou močovou trubicí, jak tuto oblast označujete Vy. V dnešní době si lze (byť s obtížemi) vlastní dítě obstarat bez muže i bez ženy. Výchova takového dítěte bude o to víc láskyplná, protože pro rodiče bude jejich potomek mnohem více vzácný. Pochod hrdosti má lidem jako jste Vy ukázat, že láska nezná hranic a pravidel nastavených "smyšlenými" bytostmi žijícími před tisíci lety. V neposlední řadě je tu hlavně pro homosexuály, kteří se před lidmi stydí líbat nebo se jen dokonce držet za ruku. Věřte, že ty páry které vídáte nebo které chodí jednou za rok průvodem, jsou jen zlomek homosexuální společnosti v České republice. Zkuste se nad tím vším zamyslet a upřímně nevěřím, že jste v mládí nepochyboval o své orientaci.
S přáním hezkého zbytku léta, homosexuální syna nebo alespoň vnuka
Tomáš Novotný
pooch.ledog
22. srpna 2012 • 15:50
Bravo. Prave jste sam dokonale ukazal ze cast homosexualni populace jsou sebestredni sobecti jedinci kteri navzdory vsemu tomu zvaneni o lasce, po ktere udajne touzi nemaji ani paru co to vlastne je. Nemluve o tom ze jste tu nadherne ilustroval jaky mindrak maji nekteri homosexualove z toho ze nejsou hetero a nejsou schopni mit vztah se zenou. Vase rec o tom, ze obstarat si dite neni problem a nepotrebujete k tomu v podstate nikoho nesvedci o nicem jinem nez ze jste politovani hodny chudak a skutecne uprimne doufam, ze zadne dite mit nebudete. Nedoslo vam totiz to zakladni, a sice ze dite se neobstarava, dite totiz neni vec kterou si obstarate nekde v krame. Dite ma navic PRAVO mi rodice oba dva protoze to, at uz to vy homo chcete ci ne, je ta nejlepsi cesta jak ho vychovat a to navzdory vsem tem excesum ktere v tom existuji. A o co vzacnejsi bude takovy potomek nekomu, kdo ho ma s darcem XY skrz budto nahradni matku ci ze zkumavky? To jako ze my hetero svoje deti nepovazujeme za vzacne? A vy vsichni homo jste dokonali rodicove. V tom pripade jste tu zaostalym a nevzdelanym jedincem jedine vy, protoze nemate paru ani o tom co se deje ve vasi vlastni komunite. Tam uz totiz ta vymozenost rozvodu a nechtenych deti dorazila taky. Pokud ne v CR, pak tedy ve svete urcite ale asi jste jeste od nas nevytahl paty a proto o tom nic nevite. Doufam ze casem vymre spise druh podobny vam, ktery ma neustalou potrebu se vuci nam hetero vymezovat a narokovat si stale vetsi prava na ukor bezne normy. Ackoli znacna cast homosexualu o tohle vubec nestoji a v klidu si zije svuj zivot. Homosexualita v nasich zemich uz davno neni trestna a kluci ci holky se za ruky vodi tak jak chteji. Poridte si bryle, jestli to nevidite, protoze ja ano a to i u nas v CR.
Tomsky ma pravdu. Vsechny tyhle love parade, kde se nam tak cpe jak je homosexualita normalni, jsou tak maximalne trapne a ujete. Po takove podivane se nedivim ze lidi dojdou k nazoru ze cast homo populace je proste ujeta.