Komentáře

Zpět na článek

Jakýpak dílčí rozpad! Je třeba opravit Václava Klause

1 komentářů

pooch.ledog
20. srpna 2012 • 15:22
ze me tenhle Klausuv vejsplecht docela dopalil ackoli ho jinak absolutne nevnimam. U mne totiz totalne ztratil kredit uz drive a ze zcela jinych duvodu, ale to neni predmetem tehle diskuze.

Jo. Jasne. Rozdeleni Ceskoslovenska byla uzasna myslenka. Pro politiky. Aby si vsichni konecne prisli poradne k lizu. Co to udela s obycejnym lidem jim bylo sumafuk. Sorry pratele ale ja neslysim na reci typu ''na co potrebujeme line Slovaky'' a nebo z opacne strany ''nech Cehuni idu''. Na rozdil od mnoha jinych jsem po rozdeleni statu casto pobyvala na Slovensku, slysela Slovaky a ptala se Slovaku, co si mysli, stejne tak Moravaku zijicich na slovensko- moravskem pomezi. Od te doby vim ze veci byly uplne jinak nez se nam sebestredne hlavy jako Klausova snazi namluvit. Jestli Slovaci jasali, ze se nas zbavi (a my napodobne) tak hlavne proto ze jim nekdo namluvil ze takto to bude lepsi. Pricemz zanedlouho se ukazalo, ze nas ani je zadny raj na zemi nepotkal. V klidu a vicemene v pohode ten statecek mohl zustat tak jak byl a ne se delit na dalsi dva jeste mensi pidistatecky. Jenze to by nesmeli do politiky lezt lidi typu prave Klause. O hovadu jmenem Meciar ani nemluve. K cemu jsou, vsecky tyhle nacionalisticke snahy? K lepsimu zivotu tech obycejnych lidi? Ale houno. Slouzi jen k tomu aby si kazdy z tech nahore vybojoval sve vlastni koryto a my na to platili jak mourovati. Jasne ze Vasikovi se to zda ok. On, napr. nemusel roky bojovat o dum ci parcelu presne na hranicich s novym statem, ze ano. Za absolutni neucasti vsech tech co republiku rozbili. Ano, rozbili. To je totiz to jak to lze nejlepe popsat, z meho hlediska.
A EU? Mozna je nefunkcni, v tehle podobe. Ale jak, sakra, si ten stary prezily kaspar predstavuje, ze spolu bude Evropa dal zit kdyz se zase kompletne rozdeli? Aby se casem zase pracne spojovala zpatky? Vzdyt nemame jinou volbu, tak pojdme napravovat to, co je spatne a nebourejme zase rovnou cely dum.