Komentáře

Zpět na článek

Nechápu smysl olympiády

6 komentářů

steppenwolf
14. srpna 2012 • 22:48
Vážený pane Nováku, mluvíte mi ze srdce. Konečně někdo napsal, co si hodně lidí myslí. Ano, většinou intelekruálové a to s tím souvicí, neboť lidé ehmm.. jednodušší si nevidí na špičku nosu. Jsme v době kdy sportovce stavíme na piedestal hrdinů a ztotožňujeme se s nimi. Jejich vítězství je naším vítězstvím. Ale ono je to jinak. Byznys udělal ze sportu kult. Zamysleli jsme se někdy např. nad tím, že lidské tělo má své limity? Stovku nikdy nezaběhnete za 5 sekund. To prostě není v našich silách. Podle mě atletické disciplíny tohoto typu musí za 10 let z olympiády zmizet, protože už nebude nikdo, kdo ten limit jaké má lidské tělo překoná. To zaprvé. Zadruhé, je mimo reallitu platit sportovce horentními sumami a argumentovat tím, že jejich kariéra skončí ve třiceti a oni se musí zabezpečit na zbytek života. To vše je možné jen díky nesmyslným sponzorským částkám, které se do sportu dávají. Ptáme se : Jakou hodnotu dává sportovec lidstvu?? Žádnou. To, že hodí tyčkou, koulí, a pologramotná masa v hospodě si při tom zařve? To je nějaká hodnota? Když při leteckém neštěstí zahynou hokejisté, je celonárodní tryzna na Staroměstském náměstí. Když zemře český vědec, který vynalezne lék, který dá světu, o tom se skoro ani neví. Tak takhle to funguje. Bohužel. Z těch negativních komentářů je mi smutno. Jsme národ primitivů. Ale Vám pane Nováku děkuji za takové články.
koroze999
31. července 2012 • 23:16
Sem napište váš vzkaz!Vazeny paneNovaku.Naposled jsem psal ve 14 letech do pionyrske Vlastovky,tak ze mi je dost let.Pisu nekam po tak dlouhe dobe protoze vas clanek je tak hloupy,ze mi to neda.Pracuji jako spravce sportovni haly kde uvnitr jsou mladi lidi milujici sport,kteri maji svuj humor,svuj postoj k zivotu a zvenku mi utoci pubertaci s cigaretou a sprejem v ruce.Kazdy mlady clovicek,ktery se zacne venovat sportu je dar pro rodinu i spolecnost.Cena sportovist pro olympiadu je pro mne proto velmi dobra investice prave pro budoucnost mladych i kdyz navratnost je asi sporna. Jsem jen vyuceny automech,ale vidim tak jako Rimani nutnost ukazat symbolicky silu civilizace proti souperum a to je dnes Islam.Dnes jsem cetl o ukamenovani dvojice milencu podle prava saria,tak mi prominte,trosku mi to ovlivnilo.Kolik islamistu je na olympiade ?? Doufam,ze zacnete trosku chapat a trosku sve nazory na strankach Reflexu poopravite,jinak si budu myslet,ze tam muze psat opravdu kazdy hnup.Safranek Vaclav
pooch.ledog
2. srpna 2012 • 20:09
a jak proboha vylepsi nejake OH to zda decka chteji sportovat ci ne? Nebylo by lepsi udelat OH mnohem skromnejsi - treba i tak ze kazdy mimo cinnych sportovcu a jejich treneru by si musel zaplatit i cestu a ubytovani - a ty sileny prachy venovat radsi na rozvoj telesnych aktivit lokalne, i v tech malych mistech kde na nejaky sport pro obecny lid proste nejsou penize? Opravdu nechapu proc mam ze svych dani platit tyhle VIP vylety lidem jako Klaus a dalsi politici, kteri jsou placeni vic nez skvele a tudiz maji na to, aby vysolili par tacu za pobyt na OH. Ostatne, do jiste miry se to jiz dela, nejaka VIP mista se skutecne prodavaji. Nechapu, proc tam maji byt tihle ''cestni'' hoste na ucet statu. To at tam radsi vezmou par decek z nejakych znevyhodnenych prostredi, at vidi, ze na svete existuje taky neco jineho nez zlocin a bida. Nechapu, ze tolik lidi tohle nechape a porad cosi zvani o tom jak OH motivuji dalsi mlade lidi aby se hybali a neco se svym zivotem udelali. Nemotivovalo by je spise videt plno sportovnich placku v jejich meste/vesnici, pripadne levnejsi vstupne do bazenu atd.?

O tom, ze pri sportu se propaguje takovy hnus jako Mekac a k piti kola, tak to uz beru fakt jako totalni frasku. V situaci kdy vyspele zeme sveta trpi obezitou mladeze, ktera tloustne prave poziranim a popijenim techhle suntu. Mozna jste o tom neslysel, ale tyhle dve znacky maji vysadni prava na OH a beda, kdyby se tam objevilo i neco jineho. Neprijde vam to jak ponekud smesne?

Myslim, ze Novak ve svem clanku nechtel OH zrusit, ale ze se mu proste nelibi jejich bombasticka podoba. Muzu vam potvrdit, ze vetsina Britu, tedy lidi hostitelske zeme si mysli to same. Vysledny ucet 11 miliard v situaci kdy jde Britanie ke dnu jak kus sutru, ekonomicky i socialne, je rana jaka se hned tak nezaceli. OH si zpetne nevydela tolik, aby to za to stalo. Na tom se jen par lidi radne napakovalo, vite, a ti, kteri z toho meli mit uzitek nejvetsi, normalni lide, utreli pusy.
strassidlo
31. července 2012 • 18:06
Kvůli nim máme všechno zboží a služby zbytečně dražší. Miliardy se vyhazují na to, aby pár upocených bezmozků a jejich pasáci mohli brát miliony, zatímco vědci a jiné užitečné obory trpí nedostatkem financí. Olympiáda v dnešné podobě je ukázkou degenerace lidstva.
pooch.ledog
31. července 2012 • 10:14
co se taky deje ve jmenu OH. Jasne, je to Cina ale nedelejme si iluze. Mnohy maly sportovec z nasich rad je taky nemalo tyran jen aby podal co nejlepsi vykon. Sport???? Tak to asi sotva. Leda bychom tak nazyvali muceni.

http­://www­.dai­lyma­il.co­.uk/new­s/ar­ticle-2181374/Forging-Mandarin-mermaid-David-Jones-reveals-children-taken-families-brutalised-future-Olympians.html
pooch.ledog
31. července 2012 • 10:10
do posledniho pismene. Presne takhle vidim OH i ja. Bohuzel.

Ty otresny manevry nestoji za to aby se delaly. Nemam nic proti sportu ani sportovcum, ale tohle uz je vazne o necem uplne jinym. A ty vykony za kazdou cenu, mne by daleko vic bavilo sledovat normalni sportovni zapoleni jedincu nenadopovanych vselijakyma srajdama jen aby doskocili, dobehli, dohodili atd. co nejdal. Bezte se podivat na nejakou obycejnou skolni soutez, kde soutezi pohybu chtiva mladez (i takova se dneska jeste najde). Budete z toho mit mnohem lepsi sportovni zazitek nez ze sportovcu polepenych a obklopenych reklamou od hlavy az k pate.

Tohle jsou monstr akce dobre tak akorat proto aby se z nasich dani zase nekdo solidne napakoval a uzil si VIP zradla a piti. Kdyz jsem videla toho saska Klause jak mava nasi vyprave tak se mi fakt navalilo. A to ani nemluvim o dalsich trapacich kteri si tam ted hraji na nase reprezentanty. Bezte s tim uz do haje.