Komentáře

Zpět na článek

S Českou televizí zpátky do totality

1 komentářů

pooch.ledog
5. června 2012 • 14:19
dava? Obcas jsem to zachytila kdyz jsem byla u nas a mam pocit ze to byla vzdy jen takova chvilka pred veceri. Nebo rano. Autorovu nechut vuci takovym poradum chapu, ale ja jsem rada, ze to v televizi je, nebot mi to prijde jako velice nutna pripominka toho co bylo. Vzhledem k tomu, ze to decka neuci poradne ani ve skolach a doma nekdy slysi kdovi co. Otazka je, jak moc se na to divaji.
Osobne jsem se nikdy nesetkala s nejakym mladosem, ktery by v tom chtel zit. Naopak se divili, jak jsme v tom vydrzeli nebo meli z nekterych veci srandu (treba soustavne oslovani soudruhu). Pokud se nekde najdou mladi, kterym to pripada jako lepsi varianta, pak se obavam, ze to je to procento ktere je zastoupeno v kazde generaci a v kazdem narode, ktere proste potrebuje nejaky silny veleni. Nekdy zleva, nekdy zprava. Ti by pro to horovali i kdyby je nekdo protahl strojem casu zpet, aby si to okusili na vlastni kuzi. Skodolibe vsak reknu, ze nekterym mladym bych ten skvelej socik aspon na chvili prala. Presly by roupy.
Ovsem vysilat Majora Zemana apod. to je hnus. Vzpominam si na debaty co se na tohle tema vedly - ze jako nejsme jako oni a prece nebudeme zase neco zavirat do trezoru, to se neshoduje s demokracii. No. Tak co se ted divite.
A ze byl socik pro nekoho lepsi. No jasne ze byl. Pro ty co toho moc nechteli a stacily jim ty zakladni veci. Pak taky, mame smulu ze ten nas socik, az na ty prvni drsny roky zas tak moc neblizoval, budoval byty, skolky, jesle, a kdyz clovek moc nevyburoval a nejak prezil nudnou praci, tak se nemel zas tak zle. Vystal predlouhou frontu na skodovenku, za par supu koupil chatu nebo chalupu, nejak to popravil a mel svy maly osobni stesticko. A nebylo tolik matouci techniky a ti dnesni pametnici byli mladi.
Dneska je doba kruta zase jinak a nedivim se, ze se ji lidi boji a naivne si mysli, ze by ten socik zase nejak prezili a meli lehci zivot.