Komentáře

Zpět na článek

Kolik by stála šibenice pro Romanu Z.?

6 komentářů

strassidlo
14. května 2012 • 22:51
Pane Jandourku, opět žasnu co dokážete srovnávat a jaké jsou Vaše představy o pozemské spravedlnosti. Srovnávat Breivika a tudle apoštolskou sektářku a ještě nabádat pozůstalé k pomstě kyselinou... hm, to se moc nepovedlo.
Domnívám se, že tadle vražedkyně nakonec nějak svoji sebevraždu dokončí -což je na místě, protože si trest smrti zaslouží a nikdo jiný to udělat nemůže.
Než-li s pošahanou krkavčí matkou bez politických proklamací, lze Breivika srovnávat spíše s vrahy s obdobnou motivací, tj. samozvanými válečníky s politickou mocí. Tedy u nás s partičkou okolo Mašínů.
Breivik vyhlásil válku imigrační lavině muslimů, která v budoucnu bezesporu bude znamenat zánik evropské civilizace – jak kulturně, tak především ekonomicky. Pro svůj boj si za cíl útoku zvolil vládní čtvrť – místo, kde sídlí lidé zodpovědní za nezodpovědnou imigrační multikulti politiku a soci­álně­demo­kratic­ký dorost těchto vlád, soustředěný v kempu na ostrově. Jeho řádění stálo 77 životů a nic nevyřešilo.
Mašíni a spol. údajně vyhlásili válku komunistickému režimu a za svůj cíl útoku si zvolili hasiče pospíchající k požáru, obyčejné strážníky řešící jimi fingovanou autonehodu, posádku sanitky, lidi převážející výplaty pro zaměstnance Kovolisu, lékaře na cestě za pacientem a kluky, sloužící vojnu u pohraniční stráže. Jejich řádění stálo 7 životů a jedno oko hasičovo a nic nevyřešilo.
Ale Breivik při svém vraždění, nestřílel na mladší děti, zatímco Mašíni i Paumer hrdě prohlásili, že by zabili třebas i tříleté dítě, kdyby se jejich “válce” připletlo do cesty. Breivik své oběti neokradl, Mašíni vraždili, aby získali peníze na motorky, nábytek a pijatyky v hospodách a nepohrdli ani pár stokorunami z peněženky saniťáka.
Kdyby Romana Z. použila pro svoji obhajobu nějakou bajku opolitických důvodech, třebas o boji s kapitalismem -např., že nechtěla, aby její děti trpěly životem v konzumní společnosti, tak by jí Topolánek s Vondrou za potlesku novinářů RX možná ještě šoupli nějakej metál.
torinese
14. května 2012 • 08:39
Od člověka, jenž vystudoval teologii bych očekávala větší pochopení pro pochybení svých bližních.
Co se Breivika týká, je to jistě psychicky vážně nemocný jedinec (ačkoliv on sám se psychiatrické diagnóze paradoxně brání). Lékařské posudky se diametrálně liší - je zjevné, že ty, které ho označují za duševně zdravého, jsou psány na pol.objednávku a pod tlakem veřejného mínění.
Co se zmíněné vražedkyně týká, většina lidí se domnívá, že se soud odehrál příliš rychle a psychiatrické vyšetření paní bylo provedeno nekvalitně (viz včerejší diskuse na Aktuálně cz.).
Psychiatři se mýlí velmi často a propouští na svobodu i přes protesty a námitky "vyléčené" sadisty, kteří v krátké době vraždí znovu (viz mnoho případů v nedávné historii). Dokud nebudou za své znalecké posudky zodpovědní trestně, nic se nezmění.
Je-li polovina obyvatelstva z důvodů vysokého ekonomického zatížení na antidepresivech, tzv.rozšířených sebevražd bude nejspíš velmi přibývat. Asi byhom si na to měli zvyknout.
Tahle paní neměla navíc oporu ani v rodině. Po smrti se málem musely ty ubohé děti pohřbít na náklady obce, což rovněž o čemsi vypovídá. Přestože byla, dle mínění sousedů (kteří ji znali jen povrchně a krátce), milující a vlídnou matkou, přistoupila k tak brutálnímu činu. Psychiatři tvrdí, že takovým způsobem prováděné vraždy blízkých vykonají často lidé v těžké depresi, kteří chtějí mít záruku, že oběť nepřežije. Snaží se ochránit ji před "zlým" světem a vzít ji s sebou tam, kde má být líp.
Alespoň tak to hlásá vaše církev?!
Zapomněl jste uvést, že paní významně vymývala mozek Apoštolská církev.
Tento případ se zásadně liší od případů, kdy matky své děti utýrají z nenávisti nebo zavraždí ,aby se pomstily exmanželovi.
Už z tohoto důvodu mi připadají novinové titulky píšící o "zrůdě a bestii" velmi primitivní.
Koukám, že i ta vaše křesťanská láska má své limity.
pooch.ledog
14. května 2012 • 18:08
No, nevim. Souhlasim s tim, ze ten soud probehl nejak rychle, na pomery u nas zcela urcite.
Taky vim, ze se opravdu muze stat, ze clovek zacne vnimat svet jako misto tak nepratelske ze z nej musi za kazdou cenu pryc a vezme sebou proti jejich vuli i sve blizke, protoze se skutecne boji co by s nimi bylo. Je to nenormalni videni sveta, pokrivena laska k bliznim, ale da se to snad nejak pochopit, i kdyz to v zadnem pripade neschvaluji. Takovy clovek by vsak asi volil mirnejsi zpusob jak ty sve blizke zprovodit ze sveta. Nemuzu si pomoct, ale ubodat 3, slovy tri! deti, pekne jedno po druhem, a dalsi udusit, tak to chce notnou davku pevnych nervu, ci jak to nazvat. To mi v tomhle nesedi.
Navic, ta zenska je mi podezrela uz jen tim, ze v rozmezi snad deviti let mela 4 deti se dvema partnery, ackoli jak se ukazuje, zazemi nijak extra nemela. To o necem svedci. V dobe volne dostupne antikoncepce NIKDO nemusi mit tolik deti. Vim, ze antikoncepci nemuze brat kazdy, ale i tak je mozno se nejak zaridiit. Prijde mi to jako nezodpovedne plozeni deti, mozna s vidinou ze cim vic deti tim vetsi zaruka ze partner neodejde...takovych zenskych jsou mraky, ktere premysli timhle naprosto pitomym zpusobem.
Nemuzu se nejak donutit s nim soucitit. To je ted po svete moda, vrazdit deti kdyz se v zivote nedari. Neuplyne tyden aby o tom svetovy tisk nepsal. Neco je nekde spatne, a obavam se, ze tohle z lidi nedela jen spatna ekonomicka situace. Spise je to sobectvi, rekla bych, neschopnost se smirit i se ztratami a k tomu i pomstychtivost. Trpim ja, tak budou trpet i ostatni. Cast tech pripadu ma jiste na svedomi nejaka nemoc, ale neverim, ze je to vetsina.
Trest smrti - nejsem si jista. Nemam nejmensi chut rozhodovat o necim zivote. Pry to do moderniho sveta ani nepatri. Patri vsak do nej bestie jako Breivik, udrzovana dozivotne v kriminale? Na co? Pro rodiny tech obeti to tim padem nikdy neskonci. Obet by mela byt na prvnim miste naseho zajmu, ne pachatel.
torinese
14. května 2012 • 21:16
No právě, ten brutální způsob mi taky nesedí.
A právě psychiatři tvrdí, že se takto chovají lidé v těžké depresi, aby měli jistotu...
Neomlouvám ji, patří do kriminálu, ale psychiatři by měli svůj posudek revidovat.
Určitě to nebyla nejzodpovědnější matka, ale jsem přesvědčená o tom, že svoje děti milovala. Byť to bude znít podivně.
Od bývalého kněze bych neočekávala tak příkré odsouzení.
Pro tresty smrti nejsem už jen s ohledem na stav naší justice.
Je mi líto těch dětí, ale i jejich matky.
pooch.ledog
15. května 2012 • 19:46
Tam je divnych veci vic, v tomhle pripadu. Napr. to, ze chlapek prijde z prace, objevi doma mrtve deti a misto co by vrazil do nejblizsiho staveni tak jde nekolik kilaku pro policii. To mi nejak nedochazi proc, i kdyz chapu, ze v soku dela clovek divny veci.

Taky ta rychlost s jakou to bylo cele poresene. Nejak mam pocit, ze tu neco smrdi. Tim ale nerikam, ze poldove neco prosvihli. Spise se mi zda, ze ta zenska nejak divne mlci, jakoby na objednavku? Kdyz ji promitali fotky tech chudaku deti, tak se sice nechtela divat ale pak to nejak zvladla...zadny viditelny emoce, celou dobu. Vzdyt to by porazilo i slona, videt takovy hruzy. Zhroutila se az pri rozsudku (existuji nazory ze se u toho smala ale zakryla to vlasama). Nemuzu za to, ale cely je to nejaky nedoreseny, nedokonceny. Mozna, ze casem toho vyleze na svetlo jeste vic.
pooch.ledog
14. května 2012 • 18:15
Jo a jestli si fakt nechala vymyt hlavu nejakou sektou ci cirkvi, tak sorry, ale uz i to samo o sobe svedci o tom, ze nema skutecne materske city. Protoze kazat mi muze kdo chce co chce, ale jakmile by prislo na to, ze by to melo poskodit moje deti, tak je to konecna a nazdar. Lidi kteri si takhle nechaji od nekoho neco nabulikovat jsou dusevne nezrali, a bohuzel se muzou stat i nebezpecnymi.
Nechapu jak muze nekdo zblbnout tak, ze ublizi tomu co ma v prve rade chranit. Takovy clovek je nejak deformovany. Dite je prece pro normalniho cloveka ta nejvesti motivace, kvuli ktere se snazi dal i kdyz jeho zivot vzal nechutnej obrat nekam pod hladinu a ma chut se na vsecko vy.... Pokud na neho dite takto nepusobi, pak je s nim neco zle.
At uz je tahle vrazedkyne pomatena ci jen pomylena, nebo proste sobecka nana, rozhodne nepatri volne na ulici mezi lidi. Kdovi, co by ji mohlo napadnout priste.