Komentáře

Zpět na článek

Kardinál Vlk naznačil ústupek a vlci už ožívají

2 komentářů

torinese
6. května 2012 • 09:13
http­://e­konom­.ihned­.cz/c4-10084860-38408810-400000_d-vatikan-s-r-o


Všem doporučuju tyto články, dají se dohledat téměř výhradně ve slovenských listech.
Nemělo by se rovněž zapomínat na obrovské daňové úniky Vatikánu ve Švýcarsku, praní špinavých peněz Vatikánem a jeho podílnictví ve firmě na antikoncepci!!!

To jsou věci, co? Jo, svatý stolec, je svatý stolec.
torinese
6. května 2012 • 09:04
že to "stopne"! Tady nejde vůbec o nějaké "vracení" nebo "nevracení". Už se o tom popsaly stohy papíru - neexistuje seznam "navraceného" majetku, nerespektuje se časová rest.hranice, "vrací" se i to, co církvi nikdy nepatřilo. Nemluvě o tom, že je v době takového ekonomického marasmu neetické na úkor chudé většiny, vydržovat si státem církev, jíž ovečky kvapem ubývají.
Vždyť tu hraje leta přesilovku - na pět věřících jeden páter - není společenská poptávka po církvi.
Jestliže se navíc nedodržuje časová rest.hranice, proč se nevrátit do roku 1620 ? Pak bychom mohli oprávněně říci, že velkou část majetku kat.církev nakradla po Bílé hoře české šlechtě a protestantským církvím. Tak jaképak řeči o morálce. Katolíkům byla morálka vždycky ukradená, na prvním místě byl majetek. Viz skandály Vatikánu ("bankéř boha", přijímání fin.prostředků od fašistů atd.).
Ráda bych uvedla, že jsem odpadlíkem od kat.církve a upřímnou věřící. Náboženství a církve k tomu nepotřebuju. Takových je nás většina.