Komentáře

Zpět na článek

Odboráři mají pravdu. Jen si spletli století

15 komentářů

torinese
27. dubna 2012 • 21:57
No, mně hlavně pobavilo, jak se dovolává toho, abych ho neos­lovo­vala(­obtě­žuje nás tady on, ne my jeho) ,nejspíš jsem trefila do černého. Reflex stojí za hov.., už ani nečtu webovky, jen Holcovi nějak nemůžu odolat. Ten člověk je buď totálně zabedněný nebo píše na zakázku pro majitele listu. Já bych ty české burany poslala na rok hákovat někam do ciziny a pak by proti odborářům neřekli víc křivého slova. Ačkoliv souhlasím, že ti jejich bossové jsou primitivní pijavice, ale to se časem změní. V Británii se mi vůbec nelíbilo, nemohla bych tam žít.Chyběla by mi srdečnost a živost Italů, Angličanky jsou hrubé a vulgární,každý pátek a sobotu jsem všude viděla na plech opilé ženské. Itálii miluju, žili jsme v Piemonte (Torino), taky se mi stýská, ale žít do smrti bych v cizině nemohla. Když jsem tady, pláču po Itálii, když jsem tam tak zase po Čechách - lidi,jako my, jsou holt trochu vykořenění. S těmi imigranty jsou v It. stejné problémy - mně přepadli za bílého dne Markokánci s dítětem v kočárku. Cameron mi byl taky sympatický svým odporem k unii, ale nic moc o jeho politice nevím. Trochu mi ho připomíná Mach a jeho svobodní.
torinese
27. dubna 2012 • 21:45
No to je toho - tak jste někde sundal kalhoty nebo strhnul ruskou vlajku?! Vy jste "disident" asi jako můj bohémský fotr, který dal ovíněn do držky policajtovi. Ale můj děda opravdu seděl (jako soc.demokrat) v 52.roce za šíření protistátních tiskovin. Mému pradědkovi zabavili bolševici veškerý majetek, a že ho nebylo málo, za Havla nás okradli podruhé v restitucích /svoje si Havel dobře ohlídal/, tak nějak netuším, zač bych měla být tomuhle režimu vděčná.Tudíž mně vaše "pobuřování", za nímž se může skrývat od exhibicionismu až po močení na veřejnosti cokoliv, fakt nebere.
torinese
27. dubna 2012 • 11:10
Já jen,že jsem ten kapitalismus v krystalické podobě poznala už v době, kdy jste za sebou tahal ještě gumového kačera! Tady měli občané po převratu taky mozky pěkně promyté a mysleli si, že na západ od našich hranic všichni přehrabují miliony vidlemi. Nebýt odborů, tam si tam firmy se zaměstnanci vytírají ***.
aznom
27. dubna 2012 • 12:27
Moje "Drahá"-jen pro upřesnění--15.1.1949--takže mě ten kačer opravdu pobavil,
Krom jiného odsouzen ke 12 měsíců nepodmíněně za tr.čin "Pobuřován" v roce 1987,rehabilitován s proplacením odškodného v roce1991.Jinak tvoje obdivované odbory ti samozřejmě přeji a snad jen na závěr vyjadřuji přání,aby mě pomatená koza tvého ražení již nadále neoblažovala. Lze to přijmout,co říkáš?
torinese
27. dubna 2012 • 08:18
Aby bylo jasno - my obě (tedy pooch i já) jsme žily dlouhodobě v zahraničí(já -Itálie, Belgie, Británie). Od jednoho města, kde jsem leta žila, je také odvozen můj nick. Do bolševiček máme tedy poměrně daleko, alespoň já osobně jsem ve straně nikdy nebyla a kvůli jedné soudružce jsem z dobré práce kdysi taky odešla. Teď mně pravděpodobně vyštve jiná soudružka - z ODS. Reflex jsem si kupovala dvacet let (skončila jsem s tím letos v lednu) - díky podobně propagandistickým žvástům, jaké tu produkuje Holec.
Nerada to dělám, protože nemám ve zvyku připomínat někomu jeho nevzdělanost (někdo možná neměl tu možnost), ale vy ,aznome, jako lopata, se vděku od vašich vyvolených politiků nikdy nedočkáte! Na vás oni kašlou, protože pro ně jste jenom jedna z těch "socek" v průvodu odborářů- no name. Pokud se domníváte, že vás vaše propravicová rétorika řadí mezi "vyšší" kastu, tak jste na omylu. "Dělnické pěsti" už odzvonilo, a to nenávratně.
Vaše zabedněnost je pozoruhodná - my, staří pravičáci, co sem chodíme leta (na rozdíl od vás) jsme po letech budování kapitalismu pochopili (protože jsme schopni používat mozek a reflektovat vývoj), že odbory jsou nutností a chrání nás před totálním zotročením systémem. Na západ od nás už to nějaký ten pátek tuší.
Vy se zdáte být ideální obětí systému. Inu, každému, po čem touží!
aznom
27. dubna 2012 • 09:34
"my, staří pravičáci, co sem chodíme leta (na rozdíl od vás) jsme po letech budování kapitalismu pochopili "------naopak nic jsi nepochopila a nejsi pravičák.Stará,to jo,toť vše.
Podle "tvojí rétoriky"--jsi v zahraničí nejspíše opravdu žila,ovšem v oblastech někde kolem
Kuba-či Severní Korea.Jinak ti samozřejmě nic nebrání v dalším plkánní zde na "Ref...".
Ps.---"odbory jsou nutností a chrání nás před totálním zotročením systémem"----moc krásně řečeno,tak nějak "pravičácky"--Ty už jsi se navíc,jak vidím i zbláznila.
aznom
27. dubna 2012 • 09:50
V Itálii,Belgii Anglii-žije i spousta českých cikánů a ti ". Do bolševiků mají tedy taky poměrně daleko",takže co jako?
torinese
27. dubna 2012 • 11:16
Vy křupane, netykejte stále dámě! Žila jsem v Torinu(pokud alespoň přibližně víte, kde to je?) a nikoliv v chudinské čtvrti, vdala jsem se poměrně slušně. Ale viděla jsem kolem sebe i hodně bídy, o které tady zatím nikdo nemá tušení.V nemocnici, u zubaře, za vyšetření, všude platíte keš a dost tvrdě. Nemáte ani ponětí, jak se teď žije Italům a blbě kecáte. Krize je neúprosná a až dojde i sem, rychle obrátíte. Když jste takový inteligent a všechno víte líp, nežli my, tak proč jste skončil na šachtě? Vytáhl jste vůbec někdy paty jinam ,nežli do Chorvatska? S touhle propagandou můžete jít leda na volební mítink topky (kterou jsem omylem volila) - kolo dějin se za těch 22 let poněkud pootočilo, ale vy jste si na tom povrchovém dole jaksi nestačil všimnout!!!
pooch.ledog
27. dubna 2012 • 20:31
Zdravim, Torinese. Ja si vas tu pamatuji dlouho, tenkrat jeste pod jinym nickem ;-).
Zda se mi az neskutecny jaky RX kdysi byval, a to jsme si jeste i stezovali .Ale ono se vsecko meni.
Mate pravdu, uz jsme zily leckde. Ja osobne krome nasi republiky delsi dobu v Rakousku (po Vidni se mi styska, pravdu rict), Italii taky slusne znam a ted uz 8 let v UK a to uz tak asi i zustane. Minimalne tak - kdyby teda rodina nedala jinak - ze dve tretiny zivota v UK a zbytek mozna u nas. To vite, clovek musi sem tam udelat i ustupky, treba prave te rodine.

Souhlasim s vami ze si Cesi zivot na zapade hodne idealizovali.Ja jsem tam nakoukla uz za komancu a pak se tam neprodlene vydala jeste nez stihnul skoncit ten nas plysakovej prevrat. Plno veci bylo na zapad od hranic uzasnych, ale taky obsahoval zivot vic rizik a to bylo vzdy treba brat do uvahy. Na druhe strane, ta uvolnenost a svoboda, to bylo fanasticky. Na to jsem si uz zvykla a neumim bez toho zit. U nas jsme nejak moc sevreni, podezrivavi, nekdy zamraceni, se mi zda.
Me se proste celkove zije lip v cizine, i kdyz to neni tak ze by z cloveka byl bohac. Ale prece jen je tu vic prilezitosti. I kdyz samozrejme vidim i ty negativa. V posledni dobe obzvlast. Mizi pracovni mista. Zdrazovalo se i driv, ale to bylo jeste na cem setrit. Ted uz zacina jit do tuhyho. Nedavno jsme volili Camerona a jeho pravici, ale ti se ukazali byt stejnymi tupci jako labouristi. Fakt se neda dnes nikomu v politice verit. Je to jen o okradani obcanu na vsech urovnich. K tomu jeste dalsi problemy jako nespoutana imigrace ze zemi kde je naposto jina (ne)kultura. To by bylo nadlouho.

Ja si nechci stezovat, ackoli nemam na ruzich ustlano ale jsem zvykla delat. Musim vsak rict, ze celkovy vyvoj v posledni dobe me optimizmem moc nenaplnuje.

PS:ten zjev me rozesmal. Sam je jeste o dost starsi a pritom nas dve napada mj. kvuli veku. To sedi . Kaslete na nej, jeho uroven kazdy vidi. Je spise k politovani, chudak.
pooch.ledog
26. dubna 2012 • 19:24
Muj pritel by na vas nestacil (ja nejsem soudruzka tudiz si s lidmi netykam i kdyz jsou ***).

Ten kdyby vas po sve sportovni kariere, co ma za sebou a pri jeho vysce prastil tak stravite zbytek zivota v kotrmelcich. Kdyz uz nic jinyho, z tenisu ma uder natrenovany vic nez dobre. Zasmala jsem se od srdce pri predstave jak se vas boji.

Dneska tu jsem jen proto, abych videla, jaky udatny bojovnik z vas bude. Reakce byla presne jak jsem cekala. Srab.

Nu coz, taky dobre.

Ale napad nevsimat si jeden druhyho je dobry. To beru. Tak se tim laskave zacnete ridit, soudruhu.