Komentáře

Zpět na článek

A co když mají odboráři pravdu?

2 komentářů

torinese
25. dubna 2012 • 07:20
rozumný článek po tom demagogovi Holcovi.
Prof.Zeleného rozhodně nikdo z levicových sympatií podezřívat nemůže a ani on netleská vládním "reformám". V podstatě jim netleská téměř žádný ekonom, vyjma snad Ševčíka.
Naše platy 22 let po převratu jsou více než ubohé - stále se mluví o průměrném platu, ale kdo ho kdy viděl?! Většina lidí pracuje za 12-15 tis.hrubého. Nechápu, jak s tím vyjdou do konce měsíce.
Mí známí, kteří pracovali dvacet let na soudu,jako vyšší soudní úředníci, odešli, protože jim byl "za odměnu" snížen plat o více než tisíc korun. Stát postihne raději lidi, kteří i před snížením platu měli plat podprůměrný, nežli by ubral bohatým-tedy soudcům. Ti by to sice vůbec nepocítili, za to se umí bránit. Nedivme se pak, jak to na soudech vypadá, pracují-li tam nekvalifikovaní lidé, ti schopní odejdou, mají-li jen trochu hrdosti.
A tímto způsobem to tady funguje dvacet let. Kalousek se vyřádí na bezbranných důchodcích a soc.slabých - majitelé heren můžou být v klidu.
Je mi z toho, kam jsme se to dostali, blivno. Líp už bylo.
pooch.ledog
24. dubna 2012 • 21:16
prekvapil! To jste teda rypnul do vosiho hnizda. Hlavne tim, ze by se melo vic valorizovat duchodcum. Za to vas tu nekteri utlucou Ale pisu vam body za odvahu i za to, jak prehledne a vystizne jste to napsal.

Ale co se tyka tech odboru, tak ty mozna v necem pravdu maji ale proc ji maji. Protoze se jen strefili do toho co mozna pravdou je. Ze by to ale delali v zajmu lidi, to teda neverim. Ti se, podobne jako komanci, ci potazmo cela levice, vzdy chytnou toho na co lidi slysi a ted je to zdrazovani, vseobecna nejistota a bordel v politice. Cemuz se tedy nedivim, ze toho lidi zacinaji mit dost a na tom se ty odbory pekne vezou.

Odbory by mely byt absolutne nepoliticke. Obavam se vsak, ze tomu tak neni. Kam jejich srdce speje vic, je snad jasne. A tam zase nespeje srdce moje. I kdyz mi tahle tak zvana pravice u nas taky moc nevoni. (Ale to uz ani ta anglicka, potom, co predvedl Cameron s Osbornem). Halt nenazranost svetem vladne, etika se vytratila a je jedno, ze kteryho politickyho smeru politik prichazi.